Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 220
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 200
Момичета,при специалист се ходи за диагностика и компетентно мнение,а не да ви се усмихва и гали по главите.Избирайте своя лекар /дали аг,или образен диагностик/ по това колко време отделя за преглед,какво гледа,какво ви казва.Защото  е важно да знаете какво гледа,а не да загубите 15 мин. в мълчание и накрая да ви се каже "Всичко е наред".
По отношение на др.Давидков-с две ръце съм "За" Незнам някой друг да отделя толкова време за един преглед /това определя и цената до някъде,освен техника и всичко друго/

# 1 201
  • Варна
Не можахме да се запишем при Балев в "Темелков" днес а трябва да ме види. За Терапията някой знае ли как става записването при него-ако ли не ще ходим да чакаме когато ни приеме

# 1 202
  • Варна
Сестра ми ходи два пъти на преглед при него без записан час. Пробвай, все ще се получи някоя дупка в която да може да те приеме.

# 1 203
  • Варна
оказа се че той на 30-06 заминава за чужбина някъде до 7-07 и затова е записал часове само за понеделник от 14.30-19.30 ч. Той ще е уморен и направо незнам дали и да чакаме ще ни вземе. Ще отидем ама... Cry

# 1 204
  • Варна
Ами почти винаги се случва примерно някой преглед да отнеме по-малко време, някой да не дойде, получават се паузи, в които може да те вмести. Няма да ти откаже, ако има възможност, не се тревожи. А иначе може да пробваш и в Терапията, за всеки случай, може пък там да има часове.

# 1 205
  • Варна
Е то е само за понеделник. Във вторник нали заминава-в терапията мисля да не пробвам само в Темелков. Той иска контролен преглед 30-32 сед и си мисля ако отида 2 сед по късно-дали е фатално?

# 1 206
Milagros, не е фатално, но бебето е по-голямо и по-трудно се наблюдава. Аз знам, че няма да го има в края на юли и началото на август. Пак същите дати, да не са те объркали нещо  newsm78

# 1 207
  • Варна
не мъж ми ходи на място. записахме си час за 8 юли дано всичко е ок до тогава

# 1 208
Мили мами , имам едно притеснение и ми се иска да получа малко инфо, защото ми е притеснено, може би е писано , но ...
Аз и таткото имаме различен резус фактор кръвна група(аз -, а той +) , по време на бременността при всичките тестове за антитела не бе установен проблем, бяха отрицателни. Преди няколко години лекар гинеколог ми препоръча профилактично да си бия анти д ваксина, за да сме спокойни като правим бебе!
Има ли това значение за отрицателните тестове за еритроантитела и след като не е открит проблем какво ще му правят на бебчо като се роди!
Показателоите на бебо са чудесни  Praynig Praynig Praynig към момента
Питам Ви , защото цяла нощ не спя , за да си мисля и да се притеснявам!!!

# 1 209
  • София
Ваксината се слага на майката. Щом показателите на бебето са чудесни, значи няма за какво да се притесняваш. Още малко ти е останало Simple Smile

При нас случаят е обратен, аз съм с резус ф-р (+), съпругът ми - (-). Дияна е (+). Алекс е (-).
С Дияна не съм имала проблеми след раждането. Алекс имаше по-тежка жълтеница. Обясниха ми, че се дължи на еднаквите кръвни групи и различните резус ф-ри. Всичко обаче мина и замина Simple Smile

Леко раждане  Simple Smile

# 1 210
Здравейте, мили мами
Аз имам питане - дали някой се е сблъсквал с проблем на сърчицето обяснен като хиперехогенен папиларен мускул. Казаха ни го на 3D-то вчера и сега сме много притеснени с таткото. В четвъртък сме на кардиолог - д-р Майа Павлова от Кардиологичната клиника /ІІІ-та градска/. Надявам се всичко да е наред. Но ако някой знае нещо, моля да пише!!!!

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 17:50 от Akdea

# 1 211
за проблема немога да ти помогна с инфо .
просто да те подкрепя в избора . д-р Павлова е една от най-добрите . по случайност подаднахме на нея , прегледа трая повече от половин час . само не ми хареса , че основно мълчеше . да ,  беше много съсредоточена , но пък доста се притеснявахме до финала , когато ни каза , че всичко е ок .
стискам палци да се окаже фалшива тревога !

# 1 212
Аз също съм с добри впечатления от д-р Павлова .За съжаление аз също не съм на ясно с този вид проблем. Успех!

# 1 213
Мили мами , имам едно притеснение и ми се иска да получа малко инфо, защото ми е притеснено, може би е писано , но ...
Аз и таткото имаме различен резус фактор кръвна група(аз -, а той +) , по време на бременността при всичките тестове за антитела не бе установен проблем, бяха отрицателни. Преди няколко години лекар гинеколог ми препоръча профилактично да си бия анти д ваксина, за да сме спокойни като правим бебе!
Има ли това значение за отрицателните тестове за еритроантитела и след като не е открит проблем какво ще му правят на бебчо като се роди!
Показателоите на бебо са чудесни  Praynig Praynig Praynig към момента
Питам Ви , защото цяла нощ не спя , за да си мисля и да се притеснявам!!!
И аз бях така при първата бременност-аз Б- ,бащата А+ ,бебето се роди АБ+ и ми удариха инжекцията почти веднага след раждането.И нищо не му правиха на бебчо GrinningАко ти е първа бременност ,мисля ,че нямаш основания за тревога.При втора се правят допълнителни изследвания ,аз сега минах първият coombs-отрицателен е и се надявам и следващите два да са такива.
Успех и леко раждане!

# 1 214
Първа ми е бременността, но ми биха профилактично, въпросът е  понеже съм решила в МД да раждам, дали ще ми бият още там на място или да пращам татито да купува newsm78
А също така, да разбирам ли, че ако бебе се роди с моя отрицателен резус фактор няма да се налага да ми бият Анти Д!
Досега всичките тестове на Кумбс са отрицателни, нали няма да има проблем Praynig с бебенце, то ми е най-скъпото и като се замисля , че може нещо да му има и се стряскам мноооого  Cry!!!

Общи условия

Активация на акаунт