Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 316
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 215
MAMA MISHE,би ли пояснила повече за тези  тестове на Кумбс?Какви всъщност са ?Не е ли рутинното изследване за антитела всъщност?

# 1 216
Първа ми е бременността, но ми биха профилактично, въпросът е  понеже съм решила в МД да раждам, дали ще ми бият още там на място или да пращам татито да купува newsm78
А също така, да разбирам ли, че ако бебе се роди с моя отрицателен резус фактор няма да се налага да ми бият Анти Д!
Досега всичките тестове на Кумбс са отрицателни, нали няма да има проблем Praynig с бебенце, то ми е най-скъпото и като се замисля , че може нещо да му има и се стряскам мноооого  Cry!!!
Не се тревожи ,нищо няма да му има.Има една тема за мамите с отрицателен резус фактор,ако искаш можеш да я разгледаш.Между другото няма точен отговор на въпросът ти дали ще ти я сложат в болницата ваксината или таткото да ти я купи ,защото явно във всеки родилен дом е различно.Някои момичета са си я купували ,а на мен ми я биха безплатно.Интересувай се как стоят нещата в самата болница ,която си избрала  bouquetДруг е въпросът дали изобщо ще се наложи ,тъй като вече ти е бита;

# 1 217
MAMA MISHE,би ли пояснила повече за тези  тестове на Кумбс?Какви всъщност са ?Не е ли рутинното изследване за антитела всъщност?
Ами това са тестове по метода на Coombs, които ми правиха през бременността, за да установят дали съм развила еритроантитела.Това са т.нар. тестове за антитела, които мисля ЗК не ги поема, защото  си ги плащах по около 30 лева мисля!
Аз ги правих 2 пъти и двата пъти бяха отрицателни. Това е , нищо особено, просто метода се нарича така. Както ти казваш-рутинно изследване  Joy, просто така си ги написах !
А пък аз само да питам последно, въпреки че изчетох темата за мамите с -Rh, като ти бият един път профилактичнно Анти Д , това за цял живот ли си остава или има период на "давност" така да се каже и след време пак newsm78 #Crazy

# 1 218
  • варна
 Акдеа, питай тук за проблема със сърцето на бебето ти.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=386437.0

# 1 219
Ами това са тестове по метода на Coombs, които ми правиха през бременността, за да установят дали съм развила еритроантитела.Това са т.нар. тестове за антитела, които мисля ЗК не ги поема, защото  си ги плащах по около 30 лева мисля!
Аз ги правих 2 пъти и двата пъти бяха отрицателни. Това е , нищо особено, просто метода се нарича така. Както ти казваш-рутинно изследване  Joy, просто така си ги написах !
А пък аз само да питам последно, въпреки че изчетох темата за мамите с -Rh, като ти бият един път профилактичнно Анти Д , това за цял живот ли си остава или има период на "давност" така да се каже и след време пак newsm78 #Crazy

Анти Д ваксината се слага след раждане ако детето е с различен резус  фактор от твоя, след аборт също,както и след амниоцинтеза.Не е за цял живот.
А тези изследвания за антитела не знаех, че са точно тестове на Кумбс.Правила съм ги и през двете бременности и се поемат от здравната каса.

# 1 220
Първа ми е бременността, но ми биха профилактично, въпросът е  понеже съм решила в МД да раждам, дали ще ми бият още там на място или да пращам татито да купува newsm78
Здравей,
миналата седмица бях на ден на отворените врати в МД и специално старшата акушерка каза, че в Майчин дом имат достатъчно Анти D и няма нужда майките да си купуват и носят. Естествено, като си занесат си им слагат техните, но по принцип имат и се полага безплатно. Така че за там явно няма нужда да купуваш.

# 1 221
Здравейте малко съм притеснена и искам да задам един въпрос. Може ли да се установи развитието на белите дробове на бебето докато е в корема ми? Правих си БХС и ФМ и всичко е наред, обаче когато попитах за белите дробове ми казаха, че сега няма как да се установи дали ще функционират добре, защото бебето започва да диша с тях след като се роди, сега диша с пъпната връв. АЗ се притеснявам защото съпруга ми е роден с аномалия на белите дробове, тоест с един бял дроб, има агенезия на десен бял дроб и сърце отдясно. Той е единственото оживяло бебе в България, което се е родило с половин дроб и оцелява. Сега е здрав и прав мъж и лекарите ми казаха, че не е генетично и наследствено това, но аз няма как да не се тревожа. Ако някой знае нещо за проверка на дробовете, ще съм благодарна. мерси предварително Hug

# 1 222
  • София
Ади, мисля, че наличието на два бели дроба, или липсата на един от тях, би трябвало да се види на ехо.

# 1 223
Здравейте, искам да попитам за амниоцентезата в МД ,защото сестра ми ще си прави това иследване при д-р Димитрова и незнае нали е със записване предварително и какво е заплащането. Благодаря ви предварително.

# 1 224
Ади, здравей. Колко време издирвам хора, родени с малформацията на мъжа ти. Дъщеря ми е с агенезия на ляв бял дроб и лява белодробна артерия. По принцип се виждат само съдовете ,които излизат и влизат в сърцето. Самата белодробна тъкан не се вижда. За да изключим този дефект при теретото ми дете правих фетална ехокардиография в 20г.с. при д-р Велковски-Трета градска. Момчетата ми са здрави, така че предполагат,че е случайно и не се онаследява. Пиши на лични,ако те интересува нещо

# 1 225
Здравейте, искам да попитам за амниоцентезата в МД ,защото сестра ми ще си прави това иследване при д-р Димитрова и незнае нали е със записване предварително и какво е заплащането. Благодаря ви предварително.

Записването става на 14-я етаж при гнетиците.При Кременски по-точно , в неговия кабинет.Една сестра записва.Не е нужно тогава да се упоменава доктор.Просто в деня на изследването като се отиде се заплаща и с бележката се отива при Димитрова.Тя е там всяка сутрин.

# 1 226

Записването е предварително - става на тел.9172 268 (Национална генетична лаборатория), не е необходимо да се ходи лично. По време на разговора ще ви кажат какви изследвания и направления трябва предварително да сте подготвили.

Ако твърдо искате Димитрова да я прави - при постъпването в болницата, същия ден сутринта, трябва изрично да го кажете на сестрите, които ви оформят документите за постъпване. Изборът на конкретен лекар се заплаща и преди 2 месеца струваше 100 лв. Амниоцентезите не се правят само от Димитрова - това, че в момента е на работа, не ви гарантира, че тя ще я прави. Аз като ходих, ако не бях я посочила изрично за лекар, въобще нямаше да се заеме с мен, защото същия ден имаха някаква важна работа и беше много заета.
Ако става въпрос за летния период може и предварително да се свържете лично с нея, за да сте сигурни, че няма точно тогава да е в отпуск.

# 1 227
  • София
Дадох линк към темата на една приятелка. Не знам дали ще успее да пише.
Ще задам въпрос от нейно име.
Тя чака второ внуче.
Цитат
Ира ходи преди месец в София на видеозон и сега в неделя при един варненски детски кардиолог, който идва в Бургас. Написал е в документа, че вижда тумор на сърцето на бебето , около 3 мм. Ира запази час другата сряда в Трета градска в София при една лекарка, която Матей й посочи. Малко съме сговнини в настроението сега всички...Моля се, дано всичко отмине  ...

Бургазлии са.
Знам, че в 3та градска са най-добрите специалисти. Водила съм Дияна там на преглед на 11месечна възраст.
Добре се е насочила към трета градска нали? Не знам при кой лекар ще отиде на преглед. Препоръки?

# 1 228
Знам, че Велковски е голям специалист по фетална ехокардиография в Трета градка.

# 1 229
Благодаря ви момичета  Hug,тя се обади и записа час за утре и са и казали да си приготви багаж ,че има вероятност да лежи 2-3 дни, а днес е в Пловдив на 4Д, че от БХС иследването резолтатите показвали ,че плода е със синдрома на даун.

Общи условия

Активация на акаунт