Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 832
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 225
Къде работи д -р Марков?

# 226
здравейте,
аз съм от софия. искам да споделя моята история и ако някой може да ме посъветва нещо ще съм му благодарна.
имам увеличен хормон пролактин и принципно пия хапчета, за да намаля неговите нива, но от това пък нямям нормална овулация, затова я стимулирам с клостилбегит...
имах една неуспешна бременност преди 7 месеца, оказа се "кухо яйце" (казаха ми, че се случвало само по веднъж в повечето случаи!!)..така и стана; след операцията изчакахме 5-6 месеца и пак опитахме за бебчо (отново със стимулация чрез клостилбегит)...за най-голямо щастие този път стана още на първия месец от опитите. вече съм в 13г.с почти 14г.с и моята гинеколожка (която мога да твърдя е много добра, д-р Ризова, клиника Торакс) ми казва, че всичко е наред, бебчо се развива добре, няма притеснения; направиха ми всички задължителни изследвания за кръв и урина...но ме притеснява, че не ми е споделила нищо за тези изследвания, за които чета тук (може би аз съм си виновна, че не съм се просветила, но бях толкова щастлива, че най-сетне и при нас стана, че не знам..просто си бременея!!:) preggo
на лекар съм чак след 3 седмици и смятам тогава да поставя въпроса за тези изследвания!!
Вие какво ще ме посъветвате, трябва ли да се притеснявам повече, заради клостилбегита?! newsm78

Здрасти!Чета написаното от теб и всичко това което си написала съвпада и с моята история и доста се обнадеждих Simple Smile!Вчера ми направиха кюртаж в 7 седмица ,диагнозата е "Кухо яйце".Взеха материал за биопсия и след няколко дни ще знам резултата.Преди тази си бременност дълги години не можех да забременея ,даже започнах да живея с мисълта,че няма а мога да имам дете... и така до 1 януари тази година след като ходих на лекар с оплаквания от аномалии в цикъла,напрегнати гърди,се оказа,че имам повишен пролактин започнах лечение с достинекс и от тогава така и месечен цикъл не ми дойде,оказах се бременна...но за съжаление "кухо яйце"...  Сега мисля да почакам 3-4 месеца и да повторя опитите за бебе...сега поне зная причината поради която дълги години не можех да забременея:)Надявам се и аз след 4-5 месеца да се похваля с EFP и следащия път всичко да е наред!Исках да те питам,ти какви лекарства пиеш за пролактина,дали ги спираш по време на бременност...а също така дали си пила лекарство за пролактина между операцията и забременяването ти...??

Пожелавам ти леко бременеене  preggo

# 227
  • София
Рени, д-р Марков работи в медицински център Марковс! потърси в google и ще ти излезе пълната информация! Но поне месец предварително се запиши.  чаровен лекар, умее да предразположи и да те накара да се отпуснеш... а апаратурата му е наистина извънземна! на мен ми каза, че няма абсолютно никакви проблеми, той прави и електрокардиография на сърцето и се почуди много защо ние бременните сме толкова наплашени от синдрома на даун, след като сърдечните заболявания и аномалии са 10 пъти повече от споменатия синдром! каза ми да спя спокойно занапред и да се приготвяме в розово  Laughing Вчера ходих и до Токуда да се консултирам за раждането и лекарката като разбра, че към ходила при Марков, каза че и тя праща всичките си пациентки при него, понеже е страхотен...
Успех на всички бъдещи майки и повече спокойствие  Peace

# 228
  • София
Това е сайтът на МЦ МАРКОВС, в който работи д-р Марков. Ето ви координатите:
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 60&Itemid=116

# 229
Благодаря ви много момичета !Все още не съм забременяла ,от страх да не изживея нещо подобно  ,на това което ме сполетя през август.. Може би сте чели .Но дано имам сили  и да преодолея стреса .

# 230
здравейте,
аз съм от софия. искам да споделя моята история и ако някой може да ме посъветва нещо ще съм му благодарна.
имам увеличен хормон пролактин и принципно пия хапчета, за да намаля неговите нива, но от това пък нямям нормална овулация, затова я стимулирам с клостилбегит...
имах една неуспешна бременност преди 7 месеца, оказа се "кухо яйце" (казаха ми, че се случвало само по веднъж в повечето случаи!!)..така и стана; след операцията изчакахме 5-6 месеца и пак опитахме за бебчо (отново със стимулация чрез клостилбегит)...за най-голямо щастие този път стана още на първия месец от опитите. вече съм в 13г.с почти 14г.с и моята гинеколожка (която мога да твърдя е много добра, д-р Ризова, клиника Торакс) ми казва, че всичко е наред, бебчо се развива добре, няма притеснения; направиха ми всички задължителни изследвания за кръв и урина...но ме притеснява, че не ми е споделила нищо за тези изследвания, за които чета тук (може би аз съм си виновна, че не съм се просветила, но бях толкова щастлива, че най-сетне и при нас стана, че не знам..просто си бременея!!:) preggo
на лекар съм чак след 3 седмици и смятам тогава да поставя въпроса за тези изследвания!!
Вие какво ще ме посъветвате, трябва ли да се притеснявам повече, заради клостилбегита?! newsm78

Здрасти!Чета написаното от теб и всичко това което си написала съвпада и с моята история и доста се обнадеждих Simple Smile!Вчера ми направиха кюртаж в 7 седмица ,диагнозата е "Кухо яйце".Взеха материал за биопсия и след няколко дни ще знам резултата.Преди тази си бременност дълги години не можех да забременея ,даже започнах да живея с мисълта,че няма а мога да имам дете... и така до 1 януари тази година след като ходих на лекар с оплаквания от аномалии в цикъла,напрегнати гърди,се оказа,че имам повишен пролактин започнах лечение с достинекс и от тогава така и месечен цикъл не ми дойде,оказах се бременна...но за съжаление "кухо яйце"...  Сега мисля да почакам 3-4 месеца и да повторя опитите за бебе...сега поне зная причината поради която дълги години не можех да забременея:)Надявам се и аз след 4-5 месеца да се похваля с EFP и следащия път всичко да е наред!Исках да те питам,ти какви лекарства пиеш за пролактина,дали ги спираш по време на бременност...а също така дали си пила лекарство за пролактина между операцията и забременяването ти...??

Пожелавам ти леко бременеене  preggo

здрасти nadeto_pm,
аз отдавна не съм влизала в тази тема...другата седмица очаквам резултата от БХС, а на 19 март имам запазен час при д-р Марков за ФМ...надявам се всичко да е наред, както досега Praynig
сега да ти отговоря на въпросите..
за повишения пролактин пия Парлодел (2 пъти по 1/2 таблетка на ден) и продължих да го пия и след операцията, докато не забременях отново. сега нищо не пия, освен витамини за бебчето Laughing не знам как ще е след като родя...защото ако имам кърма и си кърмя нормално е и нормално да имам повишен пролактин...ще му мислим като дойде времето... Thinking
пожелавам ти скоро и ти да се зарадваш на хубава новина и се убедих, че най-важното е да не го мислиш толкова..просто бъди по-позитивно настроена.. Peace

поздрави

# 231
Аз искам да ви попитам вие кой д-р Марков хвалите,тъй като в сайта на центъра видях ,че има двама д-р Димитър и Петър Марков?

# 232
  • София
А ти в кой сайт гледаш?Аз съм чувала,че са 2-ма братя...аз ходя в МЦ-Марковс при Димитър Марков

# 233
  • София
Ахаааа,видях извинявай...незнам кой е по-добър,аз съм си доволна от моя,а и като гледам какво пише...има повече опит Peace

# 234
  • София
Искам да предложа на вниманието ви ето тази информация: http://zarodish.com/index.htm .
Лекарката, наблюдавала втората ми бременност преглежда там. В самия център не съм била, открит  е скоро, а за съм раждала преди четири години, но от лекарката си съм доволна много и имам доверие.
Хубави  и здрави бебета на всички!

# 235
Здравейте!Изчетох цялата тема днес и искам да ви попитам нещо-бременна съм в 14г.с.,вчера бях на ж.к. и попитах д-ра за БХС,той ми каза,че още ми е рано-ще ми вземе кръв за него в 18г.с.   newsm78 и се чудя.... не е ли малко късно ???като чета темите тук-навсякъде пише,че БХС се прави до 16г.с. и съм малко притеснена....
И още нещо-да си призная не знаех много за ФМ,преди да прочета тук  Embarassed Embarassed ,а и д-ра нищо не ми е казвал до сега,  Thinking
Но аз вчера го питах за диагностика на вродени малоформации на органите и той ми каза,че ще ми запише час в клиниката за 4Д ,но трябвало да стана 22г.с.-още ми било рано....ФМ на 4Д ли се прави?
Не знам!!!Наистина съвсем се обърках и вичи не знам какво да мисля...

# 236
penelopi,  чети и се информирай за всичко свързано  за ранно откриване аномалии на плода  . Не очаквай доктора да ти препоръча  .Правят го но мн малко доктори . Лично това аз отчитам като грешка , защото мн. жени не са наясно  с   доста от изследванията за аномалии на плода.  Направи всички нужни изследвания  .Задължително мини през ФМ която може и да не е на  4Д , по важно е да отидеш при специалист , тъй като в днешно време се навъдиха и мн търговци  .Аз си нося кръста от една такава .Препоръчвам ти  др  Марков  ,др   В . Димитрова  . Друго не по малко важно изследване  е  фетална ехокардиография  . Чрез това изследване се проследява сърчицето на бебето  дали има сърдечна малформация . Най добра по това била   доц .Томова  а също и Велковски ,който се намира в 3 -та градска .Изследването се прави от 17 до 24 г с Сега има някакъв нов вариант на БХС  ,който давал по голям процент достоверност .За това говори  проф . Кременски.  Най важно е да попаднеш на добър лекар . Това мога да ти препоръчам аз  .Успех !Дано Господ ти дари едно здраво бебе!

# 237
Здравейте, всички,

Искам да ви информирам, че предстои поредната инициатива в подкрепа на кампанията "300 бебета повече", насочена към информиране на българските жени за възможността за превенция на малформацията Спина Бифида и необходимостта от профилактика с фолиева киселина.

Датата е отново 25 Март, Благовещение, мястото: Градинката пред Майчин дом, часът 17.00.

В знак на подкрепа към кампанията ще боядисаме оградката и пейките наоколо и ще посадим няколко корена рози.

Всеки, който може и иска да се включи, е добре дошъл. И си носете бяла тениска, която няма да ви е жал да поизцапате, защото ще направим нещо много интересно тази година.

За повече информация вижте сайта на кампанията:

http://www.300bebeta.info/index.php?page=idea&sub=idea8

Очакваме ви!

# 238
  • София
mishleto1984   инициативата е страхотна, и аз лично ще направя всичко възможно да дойда!

# 239
Чудя се не е ли не ранна диагностика за малофорнации а КЪСНА Shocked/плода е дооста едър/
та една аминоцинтеза в 18та-19та седмица е късна диагноза за махане на плода.
И......дали няма да те гризе съмнението че на бебето ти нищо му няма а го махаш?
Феталната показва че вс. е наред, а аминото открива проблем Thinking
Дилемата е сложна Rolling Eyes

Ако имате инфо за нещо конкретно пишете.

Общи условия

Активация на акаунт