Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 850
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 300
Здравеите, като ви 4ета се радвам 4е съм попаднала на доктор{Валери Гергов},които като трябваше да се прави някакво изследване ме информираше,и разбирасе ме предупреждаваше 4е не е платено.А фет.морфология я направих в 3 градска болница  и останаХ МНОГО ДОВОЛНА.Платих 60лв. на касата Peace

# 301
При кой д-р прави ФМ в 3-та градска

# 302
  • София
При кой д-р прави ФМ в 3-та градска
Мисля, че по-вероятно е да става въпрос за фетална ехокардиография, но може и да греша.

# 303
Коя е най- подходящата седмица за ФМ? Така че всичко да се вижда. Аз се колебая за коя да се запиша 20, 22 или 24 newsm78

# 304
Коя е най- подходящата седмица за ФМ? Така че всичко да се вижда. Аз се колебая за коя да се запиша 20, 22 или 24 newsm78
Моят д-р ми каза,че най-подходящото време за ФМ е 20-22 г.с.

# 305
На мен ми казаха,че първата фетална морфология трябва да е 11-13 г.с.Вече съм в 11 и незная къде да ида тъй като всички специалисти са 1 месец предварително записване.Обаждах се да си запиша час при д-р Марков,но часът ми е чак за 19 май-16г.с.Притеснена съм,защото при мен и трите ФМ са задължителни,тъй като миналата година родих дете с тежки малформации.

# 306
  • София
Знаеш ли,бих те посъветвала да говориш пак с Д-р Марков...обясни му какъв е случаят...сигурна съм,че ще измисли нещо
Късмет

# 307
И аз така мисля .Не би ти отказал имайки впредвид  случилото ти се  .Пожелавам ти здраво бебе  ,защото знам колко боли .

# 308
аз на фетална ходих в 19-20 г.с. при доктор Даскалов и съм много доволна от него макар че взима и доста скъпо на ппървия си преглед 75 лева,после в 25 г.с пак ходих и сега в 36 г.с за последно при  д-р Матев

# 309
По-назад britt е писала, че е бил установен синдром на Даун на бебе на 10 месеца.
Това е невероятно, защото тази болест се установява още при раждането най-вече заради специфичните изменения засягащи и външността на човек.
Колкото до амниоцентезата, в източниците пише почти 100% само защото все пак се говори за някаква вероятност и са длъжни да се презастраховат и въобще има ли нещо 100% в живота...

# 310
Масларова праща всички бременни на генетични тестове. Целта била да се установи дали плодът няма увреждания.

# 311
Аз пък съм ЗА ! Трябва да има задължителни генетични изследвания , защото много хора дори не са чували  че съществуват .

# 312
И аз съм ЗА генетичните изследвания!Дори и по медиите скоро говореха,че ще минат към НЗОК.През първата ми бременност(чрез БХС и фетална морф. при В. Димитрова) в 19г.с. откриха на бебето спина бифида и ми се наложи прекъсване по мед. показатели  Cry .Нямам думи да ви кажа какво преживяхме с мъжа ми!И на никой не го пожелавам!
Сега отново съм бременна и благодарение на проф.Кременски,който ми направи програма на изследванията по време на бременността мога да кажа, че съм сигурна че нося едно здраво бебче  Peace!Изследванията са само три,така че лично за мен каквато и да е цената ,по-безценно от здраво дете няма!
11-13г.с. - фетална морфология(за откриване на ранни дефекти)
15-19г.с. - БХС(или вероятността от раждане на дете с аномалии)
19-22г.с. - фетална морфология(на всички вътрешни органи)
Пожелавам на всички ви безпроблемна бременност и много здрави бебчета Hug!

# 313
ksenia,пожелавам ти да бъдеш най -щастливата майка  с ъс своето малко човече което е вътре в теб . Ти определено го заслужаваш   .Искам да ти кажа само :не съжалявай за случилото ти се преди време . Представи си да беше родила бебето и да   го загубиш впоследствие . Болката щеше да е  много по- голяма . Уверявам те в това, защото го изпитах . Ти си била късметлийка донякъде ,че са открили дефекта, а при мен това не се случи.  Попаднах на некомпетентен лекар , за огромно съжаление . Късмет от мен!

# 314
Съжалявам скъпа за това, което сте преживели, но ти пожелавам най-здравото и красиво бебе сега  bouquet
Исках да те попитам само какъв ти беше риска от БХС-то, когато установиха Спина Бифидата и при ехото ли се видя или само от БХС-то прецениха - кой от хормоните не беше в ред.
Извинявам се, че те връщам към кофти момент.....

Общи условия

Активация на акаунт