Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 302
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 390
Незная точно с подробности,но се прави в 11-13г.с. и е доста по точен от този който се прави в 16г.с.,ако искаш обади се в Майчин дом и разпитай.

# 391
Имат нов апарат за ранният БХС, резултатите излизат след ден и е с точност около 90%.

# 392
  • до Пловдив
здр къде в пловдив може да се отиде на БХС и колко струва някои има ли представа

# 393
  • Някъде на път....
Имат нов апарат за ранният БХС, резултатите излизат след ден и е с точност около 90%.
А къде може да се направи изследването с този нов апарат? Предполагам, че не във всеки град има....

# 394
Само в София, Майчин дом. Самият проф. Кременски си го хвалеше в едно сутрешно предаване . Но има възможност да се прати кръв по куриер, винаги имало дежурни(пак по негови думи). Може би има кумуникация между родилните домове и лабораторията. Не бих се възползвала, затова и не съм го слушала задълбочено.

# 395
За новия БХС ми обясниха, че има програма, в която се въвеждат данни от улразвук и кръвни изследвания. Резултатите били с точност над 90 %.
Феталната морфология и сега, и при първата бременност я правих при доц. Томова от Педиатрията и съм изключително доволна. Тя е специалист по ехокардиография. Много е мила, обяснява подробно, обръща внимание върху индиректни белези за липса на хормонални аномалии. Преглежда в Педиатрията и в още няколко центъра.

# 396
здр къде в пловдив може да се отиде на БХС и колко струва някои има ли представа
Аз си правих БХС в "Селена"-там ми взеха кръв и ми казаха,че се изпраща в София/мисля,че в "майчин дом"/.Резултата изпращат обратно в Селена.Аз понеже не съм от града и моят лекар ми се обади по телефона,когато са пристигнали резултатите,за да ме увери,че всичко е наред.На следващата консултация си ги взех.Струваше ми 80лв. Peace Peace
Дано съм била полезна-питай,ако друго те интересува! Hug

# 397
БХС струва 37лв, какви са тези 80 #Crazy  От където и да изпращат кръвта ,такова оскъпяване не може да има. То и 37 лв са много за такова неточно изследване.

# 398
.

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 08:44 от zukini

# 399
  • до Пловдив
мен АГ ме изпрати при др Стоянова за БХС и ми взе 100 лв затова питам колко ви излезна на вас във Пловдив.

# 400
Ами на мен ми струваше 80лв. в "Селена"...... Rolling Eyes
И аз на много места чета,че в София излиза доста по-евтино,но просто нямах голям избор!А дори и повече да ми бяха казали,за свое успокоение щях да и дам!Мисля,че това са важни неща за които си струва....

# 401
На мен ми струваше 64 лв във ВМИто - 25 лв за изследването, 25 лв за здравната каса в Пловдив и за обработката на кръвта в серум, защото името серума се изпраща в София и 14 лв за куриер. newsm78

# 402
Бих дала и повече, но при този процент на точност newsm78 Кой ще ми гарантира ,че няма да съм точно от тези 10 жени от 100-те, на които резултата ще е грешен. Дори да са добри показателите,това си е някаква фалшива сигурност. Ако толкова много ви е страх от СД, направете амнио. Другото си е вятър-работа.

# 403
Здравейте мами,ще се радвам да ми отговорите на въпроса,защото вече се побърквам -бях на ФМ в началото на 14 г.сед.и НТ беше 2,6мм,сега чакам да вляза в 16 г.сед. ,за да си направя БХС,но дотогава....
Моля,ако някой е имал подобен резултат да сподели

# 404
  • София
Здравей Хана,аз имах тези притеснения,но се надявам всичко да е наред.В 11-та седмица направихме 1-вата морфология и нухалната транслуценция беше-2,7мм./ако се върнеш назад в темата ще намериш и този мои пост/...Доктор Марков назначи 2-ра морфология в 16-та,като след нея штяхме да мислим...но се оказа,че всичко е наред,гънката отново беше 2,7 при норма-5мм.,а и вече гледахме и много други маркери-костицата на нослето,дължината на бедрото,кокалчето на малкото пръсче на ръчичката,езичето-дали е в устата или е изплезено и др...не помня всичко,но д-ра ме успокои,че всичко изглежда наред,и решихме да не правим скрининг.Ти къде прави морфологията?И кой те посъветва да правиш скрининг?Според това иследване е излишно,защото е неточно...ако си силно притеснена/въпреки,че не трябва все пак е в норма гънката/те съветвам да направиш 2-ра морфология и евентуално,ако има още някакви обезпокоителни белези,направо направи Амниоцентеза...това е моят съвет,желая ти здраво бебче Hug

Общи условия

Активация на акаунт