Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 918
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 405
Kali-76,благодаря за отговора.При Марков правих ФМ и той ми препоръча скрининга.Нямаше свободни  часове и си запазих час чак за 17 юли,когато живот и здраве ще съм в 22сед.Надявам се всичко да е наред,защото вече не мога да спя от притеснения Praynig Praynig Praynig

# 406
А знаете ли от колко часа работи лабораторията по генетика в МД? Утре ще си правя БХС и не знам в колко часа най-рано мога да отида там?

# 407
Здравейте,
ровейки се из форума попаднах на тази полезна темичка и изводът който съм си направила е,че всеки практикуващ гинеколог трябва да е наясно с основни параметри в ехографията и малформациите и целенасочено да ги търси в съответните гестац.седмици и само при съмнение да изпраща бременната на ФМ. Друг е въпроса за компетентността на някои лекари.
  За София има малко специалисти нагазили на дълбоко във фет.морфология-В.Димитрова и Мазнейкова. Фет.ехокардиография 3-4 лекаря.

Пожелавам хубави резултати на всички мами ,които тепърва ще се сблъскат с тези изследвания  Heart Eyes

# 408
Аз си правих БХС в 11 седмица, според моя гинеколог, който прави ФМ БХС изследва за няколко генетични заболявания между които даун, спина бифида за останалите две не помня. Амиоцентезата изследва само за даун, затова е по-добре да се прави БХС, а ако има допълнителни съмнения за даун тогава амио. Новия апарат за БХС е по точен, изследването се прави по рано, и за по кратко време, това бяха предимствата, които изтъкваха по телевизията.

# 409
Амниоцентезата изследва за Всички хромозомни малформации. С нея се определя кароитипа на бебето. И за разлика от БХС и с мнооого по-голям процент на сигурност. Но и тя не дава гаранция ,че бебето е добре. Има много полималформативни синдроми,които не са на хромозомно ниво( като този на дъщеря ми).

# 410
Моля окуражете ме! Риска в резултата ми от БХС е 1:61!!!! след което с бясна скорост отидох на фетална,кадето д-р Томова не видя нищо обезпокоително,напротив,според нея беб4о изглежда перфектно,нунхиална гънка,мозък,сърце,всичко е на 6 !!!! Аз съм на 35 г. с 1/4 яйчник и страхът ми да се случи най-лошото при амниоцинтезата  е огромен,само Бог знае дали ще мога отново да забременея! В мислите си и сърцето си се доверих изцяло на това което видя д-р Томова,но всички останали ме натискат за тая амниоцинтеза,която аз неискам да направя!!! Дайте ми съвет!

# 411
kuki4ka,решението за амниоцинтезата си е само твое.  Все пак си рискова бременност ,затова аз на твое място бих се доверила на д -р Томова тя е професионалист. За нея съм чула, че е много добра особено на феталната ехокардиография.

# 412
  • София
Моля окуражете ме! Риска в резултата ми от БХС е 1:61!!!! след което с бясна скорост отидох на фетална,кадето д-р Томова не видя нищо обезпокоително,напротив,според нея беб4о изглежда перфектно,нунхиална гънка,мозък,сърце,всичко е на 6 !!!! Аз съм на 35 г. с 1/4 яйчник и страхът ми да се случи най-лошото при амниоцинтезата  е огромен,само Бог знае дали ще мога отново да забременея! В мислите си и сърцето си се доверих изцяло на това което видя д-р Томова,но всички останали ме натискат за тая амниоцинтеза,която аз неискам да направя!!! Дайте ми съвет!

Kuki4ka...БХС ти дава прогнозни резултати, тъка 4е не се притеснявай. Затова се  прави и ФМ- за по-голяма сигурност. там или се вижда проблем-или НЕ. Щом Д-р Томова не е видяла нищо обезпокоително, няма как едно статистическо изследване като БХС да е вярно.

Ако лекарите препоръчват Амнио- направи го. По- назад в темата ще видиш момичета които са го правили- няма нищо страшно.

И още веднъж- вярвай на д-р Томова и на това което е видяла.

Поздрави и успех!

# 413
Благодаря Ви момичета,и на мен инстинктът и разумът ми казват да се доверя на доц. Томова ,а не на БХС,макар 1:61 да звучи ужасно!!! Едно нейно изречение ми се е закотвило в съзнанието и ще ви го споделя,може да се окаже полезно за някои от Вас! А то е,4е при 100% от случаите на малформации и увреждания има и отклонения в сърдечната дейност!При нас сърчицето е идеално,това ще ме крепи до края!

# 414
Доста убедително звучи, но на практика не е така. Детето ми е полималформативен синдром, но няма никакви проблеми със сърцето. Затова за някои от аномалиите разбрахме чак,когато стана на 7 месеца, случайно.
Подобни малформации не могат да се открият нито с БХС, нито с амниоцентеза. Това ме накара да отхвърля предложенията на лекаря да ги правя. А и да е със СД или друг синдром, това си е моето дете.
Имай куража да се радваш на бебчето си ,както и да се роди. Hug А най-вероятно си от онези 10 жени на 100, които имат грешен резултат.

# 415
  • София
kuki4ka и аз бях на твоя хал. и при мен излезе недобро БХС 1:180 например - вече не си спомням, и аз съм на 35, и на мен ми казаха прави амнио заради възраст обаче. Моят съвет е да се посъветваш лично с проф. Кременски и да идеш на още една ФМ при друг лекар - аз съм страшно доволна от Марков - всичко това за твое успокоение просто. Правила ли си нухална в 11 седмица? И слушай вътрешния си глас най-вече.

# 416
Благодаря още веднъж за съветите:)Почти съм убедена,че мога да избегна амниото,защото и доц. Томова препоръча консултация с проф. Кременски,но като се вземат предвит и нейните заклиучения,така всъщност ще ми преиз4ислят риска!!Като че ли всичко е въпрос на математика newsm78 След това ще ви споделя,предполагам,че ще ви е интересно как могат да се променят някакви си цифри,от които зависи спокойствието ни!!!

# 417
А със сигурност ще направя даже поне още две фетални,при Димитрова и при Марков,ако MARVELE  бъдеш така добра да ми постнеш негови координати:)мерси:)защото милички,четох много постове тук и такъв ужасен риск като моя 1:61 не видях:( дано и да не видя никога повече!!

# 418
Получих си резултатите от НГЛ в МД от ранния БХС:
За Синдром на Даун:
НТ 1:2600
      1:420
ПАПП-А : 1824  /стойности 652-4826/
Free BCG 106 /стойности 14,5-115/

Комплексно тези резултати какво казват?

# 419
  • София
д-р Димитър Марков, тел. 946 07 95, след 14.00 часа звъни за час и тъй като е много претрупано обясни какъв ти е случая, за да се опитат да те приеме веднага. И отивай при Кременски - сутрин приема мисля всеки ден. Аз като бях при него му казах че каквото каже това ще направя - вече така бях психясала - но човека ме успокои и ме насърчи за въпросното преизчисляване при Марков. Но пък ако те посъветва за амнио - помисли дали да не го направиш - то само страха е голям ми се струва. А лично бих се доверила на човек като професора за съвет. И освен това държа да ти кажа, че чак като се роди детето се успокоих по въпроса - допреди това всеки ден четях и се чудех защо не направих амниото - всъщност по същите причини като теб. И пак ти казвам - слушай вътрешния си глас.

Общи условия

Активация на акаунт