Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 194 823
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря viva_nova  Grinning
Теста който правих е нещо като БХС, но освен 2та хормона се добавя и стойност от нухална транслуценция, води се по-точен от БХС (мисля, че все още не го правят в България). За мое щастие въпреки много лошия резултат амниоцентезата не показа отклонения.

# 91
Здравейте момичета,искам и аз да се отчета.В 16 седмица правих БХС, резултатът беше 1:10000, докторката каза че е много добър(аз се притеснявах заради възрастта ми 34 г.съм, а мъжът ми 50!), после направих и ФМ при доц.Томова, и там беше всичко ОК, така че успех и на вас мамчета  bouquet

# 92
Да се похваля и тук  Grinning
След скрининг за Синдром на Даун в първи триместър (11 седмица), който беше с изчислен риск 1:36 и амниоцентеза в 16 седмица, при която ме бодоха два пъти имаме добри новини Party Бебо е момче и няма хромозомни аномалии!!
Поздравления и от мен Hug
На всички да са ви живи и здрави бебенцата newsm10

# 93
Ей хора много се радвам че намерих тази тема,защото съм бременна в 12г.с. и много полезна информация получих защото както винаги не всеки лекар информира за тези изследвания.С първото не правих никакви изследвания и в третия месец след раждането  откриха на бебчето тумор на бъбрека.Е ми сега на къде,,,,,,, всичко се оправи,но стаха да не се случи е много голям-сега ще искам всички всевъзможни иследвания който ги има,БЛАГОДАРЯ ВИ  bouquet

# 94
Забравих да ви попитам мога ли сама да отида на своя глава на тези исзледвания и къде се правят те  bouquet

# 95
Забравих да ви попитам мога ли сама да отида на своя глава на тези исзледвания и къде се правят те  bouquet

Разбира се, че можеш, не ти трябва разрешение от гинеколога, който следи бременността ти, разбира се можеш да споделиш с него/нея.
Ако споделиш откъде си, бихме могли да ти препоръчаме клиники. В поста в началото на темата аз споменавам МЦ Фемина и д-р Димитрова (София), много от майките писали по темата също я препоръчват.

# 96
  • София
Поздравления за авторката на темата!   bouquet
Нека повече момичета се информират. И не забравяйте успехът на дадено лечение зависи както от лекаря, така и от пациента. Понякога лекарите са забързани и забравят да кажат някои неща. Не ги оправдавам. Но пациентът трябва да се информира и сам. Живеем в 21 век и начини за това - много. Поне това е моето мнение. Весели празници на всички!   bouquet

# 97
Здравейте момичета! Надявам се да не бъда нападната, като споделя, че макар да съм вече в19седмица, не съм направила нито едно изследване за доказване на аномалии. Това е мой личен избор и не се базира на незнание. Напротив предварително се запознах с всяко едно изследване, което е възможно да се направи в България. Тъй като нито едно не дава сигурност,т.е. е твърде прогностично, тук визирам най-вече БХС, доброволно се отказах да се подложа на този "ад". Сега ми предстои ФМ при д-р Марков и залагам големи надежди на нея и се моля Богу всичко да е наред. По между другото ще съм малко след 30г.,когато родя и имам едно здраво момиченце на 6г.и6м., с което също не съм правила тези изследвания, дори и ФМ/тогава не се правеше/.
Целта на този пост е да споделя пресен случай с моя колежка, който се надявам да поуспокои някои мами от нас. На ФМ в 19-20г.с. д-р Мазнейкова открива, че плода е с мозъчни аномалии, неоформен череп и т.н. Какво се случи: На колежката ми бе извършена вагинална операция и плода бе изрязан. С това искам да кажа, че макар и в толкова напреднала бременност има шанс при откриване на аномалии бременността да бъде прекъсната.
Стискам палци на всички бременни мамчета да си родят здрави дечица и ви желая весело посрещане на 2008година Simple Smile

# 98
Надявам се на всички е ясно, че няма, изследване, което да ти гарантира 100 % липса на увреждане, включително и феталната морфология. Въпросът е, че когато се комбинират няколко метода шанса да се хване евентуално увреждане значително нараства.
Колкото до прекъсване на бремеността, това е възможно да се направи на всеки един етап, стига да има показания за това.
Мога да споделя опит от арабските страни, където аборта по медицински причини е малко в сивата зона. Много родители прилежно си правят всички тестове и НЕ правят след това нищо дори детето да има увреждане.
На мен в една тукашна болница ми отказаха амниоцентеза, защото това изследване противоречало на моралния кодекс на болницата ooooh! , но както се казва когато има желание има и начини.

# 99
  • София
На мен в една тукашна болница ми отказаха амниоцентеза, защото това изследване противоречало на моралния кодекс на болницата ooooh! , но както се казва когато има желание има и начини.
#Crazy  #Crazy  #Crazy
Боже, Боже. Ега ти и моралният кодекс.

# 100
  bouquetздрави бебчета на всички  bouquet

# 101
Мисля,че информацията е много полезна и подкрепям темата  bouquet.Смятам и аз да си запиша час още сега след като се чака толкова време

# 102
Знае ли някоя мама от Плевен дали има къде да си направя нужните прегледи и изследвания (много се съмнявам да има,тук нямаме нищо[smilie=smile3506.gif]!!!),но все пак може някой да е информиран.Благодаря предварително. Simple Smile

# 103
black_cherry има генетична лаборатория в медицинския институт, мисля че там взимат кръв за биохимичен скрининг, която изпращат до София (това съм го чувала или чела някъде аз самата не съм правила).
За нухална транслуценция и фетална морфология мисля че няма в Плевен човек, най-добре да се ходи до София, но за по-сигурно поразпитай - примерно в центъра за репродуктивна медицина (намира се на Скобелев).

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 12:18 от Arizona

# 104
И аз да споделя моя скромен опит. От Варна съм и проследявам бременността си в Окр болница (19 г.с.). Не съм съгласна, че като си в държавна болница не те уведомяват за БХС и други платени изследвания. Аз без да съм питала ми предложиха да го направя, въпреки че не съм в рискова група.
За фетална морфология не са ме посъветвали, но аз мисля да отида тези дни (когато се пооправи времето, че сега не може да се ходи много) в клиника "Темелков". Доколкото знам там има специалист по ФМ (доц. Балев), пък ще видим, дано и там всичко да е наред.

Ами засега това е от мен! Лека и безпроблемна бременност на всички! Аз вече усещам движенията на малкото човече в мен Laughing

Общи условия

Активация на акаунт