Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 196 822
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 900
Прави се във Варна в Майчин дом и кръвта се изследва там , не се изпраща в София.Само на две места в България се прави биохимичен скрининг и това са Майчин дом - София и Майчин дом -  Варна.

# 901
Ако трябва да бъда честна изобщо, защо трябва да се ровите в това дали му има нещо на плода или не .Като се роди живот и здраве ще се види най- точно и ясно.Този скрининг който се прави е само някакво предположение доколкото съм запозната...На кратко  като бях в 7 месец ми казаха че детето ми има хидроцефалия просто няма да ви кажа с колко години ми съкратиха живота заради тези предположения .Е.. бебо се роди , оказа се, че е жив и здрав да чукам на дърво, и тези нерви и ревове на вятъра .Ако решим да имаме второ дете няма да се подлагам на лекарските опити  Peace. ...

# 902
Ако трябва да бъда честна изобщо, защо трябва да се ровите в това дали му има нещо на плода или не .Като се роди живот и здраве ще се види най- точно и ясно.Този скрининг който се прави е само някакво предположение доколкото съм запозната...На кратко  като бях в 7 месец ми казаха че детето ми има хидроцефалия просто няма да ви кажа с колко години ми съкратиха живота заради тези предположения .Е.. бебо се роди , оказа се, че е жив и здрав да чукам на дърво, и тези нерви и ревове на вятъра .Ако решим да имаме второ дете няма да се подлагам на лекарските опити  Peace. ...
не си права,редно е родителите на бъдещото болно бебе да знаят какво им предстои-да се информират относно болеста и лечението на детето,да осигурят средства и подходяща обстановка за специалното дете.
Да не казвам,че ако болеста ще е фатален край,някои родители могат да предпочетат аборт в ранен етап от бременноста

# 903
Прави се във Варна в Майчин дом и кръвта се изследва там , не се изпраща в София.Само на две места в България се прави биохимичен скрининг и това са Майчин дом - София и Майчин дом -  Варна.
В Майчин дом - Варна правят само късен след 15-та семица, аз искам да направя ранен, който е по-точен.

# 904
В Майчин дом - Варна правят само късен след 15-та семица, аз искам да направя ранен, който е по-точен.
казват,че ранния е по-достоверен

# 905

За съжаление не всички сме имали този късмет!Можеш само да си щастлива.Но право да всяка жена е , при тази напреднала медицина да бъде информирана.Така , че нека всяка има право на собствено решение.На мен не ми предложиха избор преди 7 години.Цял живот ще страдам обаче.А ти имаш живо и здраво дете.Ето така притесненията , които си имала се забравят.Радвай се на живота и че си имала късмет и остави другите да си решат дали да правят изследвания или не!

# 906

За съжаление не всички сме имали този късмет!Можеш само да си щастлива.Но право да всяка жена е , при тази напреднала медицина да бъде информирана.Така , че нека всяка има право на собствено решение.На мен не ми предложиха избор преди 7 години.Цял живот ще страдам обаче.А ти имаш живо и здраво дете.Ето така притесненията , които си имала се забравят.Радвай се на живота и че си имала късмет и остави другите да си решат дали да правят изследвания или не!

KokonaBonbona , напълно те подкрепям. По-добре да се направи изследване и това да не е било нужно, отколкото после да съжаляваме.  Peace

# 907
  • Божурище
Не мили дами, при4ината за спукването на мехура бе6е инфекция левкоцити 20-21 при норма 10,5, но не разбрах от каква е инфекцията от грипа или вагинална, а и не бяха предали за хистология плацента и пъпна връв само бебето и не се разбира какво е при4инило инфекцията за докторите при4ината не е повтаряема #2gunfire Cry

# 908
hubavataemi, съжалявам за това, което си преживяла  Sad
Aко причината е инфекция, тя трябва да бъде излекувана преди следваща бременност. Върви при гинеколог и настоявай да ти вземат секрет за микробиология, за да изключите поне вагинална инфекция. Ako e било заради прекаран грип, тогава наистина не се притеснявай, организма ти сам ще се възстанови.

# 909
Здравейте ,малко вече започвам да не ги разбирам тези доктори  ooooh!.В началото на темата авторката е споменала че е добре да се направи фетална морфология в третия триместър в 15-19г.с ,доколкото разбрах тази информация и е дадена от д-р Димитрова от клиника "Фемина" .Аз съм бременна в 16г.с ,току що звънях да си запиша час при д-р Врагалева и тя ми каза че се правело от 19г.с втората морфология ,аз ли нещо не мога да разбера или какво  Thinking

# 910
Първата ФМ се прави 11-13 г.с. Втората (която правих във Фемина) е 19-22г.с. (отидох в 20-та). Много ти е късно за първата, а е още рано за втората- имай търпение и изчакай до 20-та. Ще имаш по-точни и пълни резултати. Лека бременност и здраво бебче Praynig

# 911
desi_jul Благодаря ти ,а ти при кой специалист от Фемина беше на втората и остана ли доволна .Аз както изглежда наистина ще трябва да се заредя с търпение и да изчакам малко .За съжаление както може би се случва доста често това е моята първа бременност и моят АГ въобще не ме беше информирал че е добре да се направи това изследване и то точно в 11-13 г.с. и много съжалявам че пропуснах да направя първата фетална морфология ,просто беше много късно . Надявам се всичко да е наред с бебчо все пак и ще се опитам да се заредя с положителна енергия вместо да мисля глупости .
Относно Биохимичния скрининг ,мили мами тук прочетох много негативни отзиви за това изследване и честно да ви кажа сега ме е страх да го направя защото останах с впечатлението че при повечето от вас това изследване е завършило с излишни черни мисли ,рев и т.н . ,вече не знам кое е добре и кое не да се направи ,всичко ми е толкова объркано .

# 912
  • София
...
Относно Биохимичния скрининг ,мили мами тук прочетох много негативни отзиви за това изследване и честно да ви кажа сега ме е страх да го направя защото останах с впечатлението че при повечето от вас това изследване е завършило с излишни черни мисли ,рев и т.н . ,вече не знам кое е добре и кое не да се направи ,всичко ми е толкова объркано .
Аз лично си направих всички изследвания докато бях бременна Simple Smile
Мотива ми беше, че никога няма да си простя, ако нещо е можело да се направи, а аз не съм взела мерки да го разбера.
Всеки човек изхожда от личната си позиция, аз бих те посъветвала да си направиш необходимите изследвания Simple Smile

# 913
Не бих си направила биохимичен скрининг, но това е лично мое мнение и не задължавам никого с него. Лично за мен, информацията, която съм прочела за това изследване, доста ясно показва, че е напълно безсмислено, но всеки сам си преценява. Най-важно е да се направят феталните морфологии при лекар, който наистина си разбира от работата, и евентуално амниоцентеза при напреднала възраст на майката. Всичко друго е вятър и мъгла.

# 914
И аз съм много скептично настроена към биохимичния скрининг.Освен това май доста лекарства повлияват резултата , а лекарите не уведомяват за това.И става така, че жента направила биохимичен скрининг , получила лош резултат  постфактум получава тази информация , но въпреки това я водят на амниоцентеза.

Общи условия

Активация на акаунт