Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 196 825
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 915
здравейте   bouquet
не знам ,но всеки казва различно аз исках да отида на фм ,но моя доктор ми каза че е рано и сега чакам към 19-20седмица ми каза.
също така ме прати да си направя и биохимичен скрининг и след резултатите ще видим дали се налага амниоцентеза.мен малко ме е страх от нея ама ако не дай боже трябва ще я направя.все пак сам вече на 36години и с първа бременност и мисля че съм длъжна да направя всички необходими изследвания,но все пак всеки сам си решава
лек и слънчев ден

# 916
здравейте   bouquet
не знам ,но всеки казва различно аз исках да отида на фм ,но моя доктор ми каза че е рано и сега чакам към 19-20седмица ми каза.
също така ме прати да си направя и биохимичен скрининг и след резултатите ще видим дали се налага амниоцентеза.мен малко ме е страх от нея ама ако не дай боже трябва ще я направя.все пак сам вече на 36години и с първа бременност и мисля че съм длъжна да направя всички необходими изследвания,но все пак всеки сам си решава
лек и слънчев ден

Мнмого точно ти е казал за ФМ-то.Аз го правих във 20 г.с. +1 ден! Успех!
А за биохимичен скрининг!Аз не го правих.Моя д-р каза,че е излишно!

# 917
Аз пък смея да твърдя че за първа ФМ в 19-20 седмица  е вече много късно.
И освен това, никога не с предоверявайте на лекар.
Четете, питайте не само един специалист , информирайте се активно. Може вашият лекар да смята някои неща за излишни но нали не той чака дете.
  bouquet

# 918
Аз пък смея да твърдя че за първа ФМ в 19-20 седмица  е вече много късно.
И освен това, никога не с предоверявайте на лекар.
Четете, питайте не само един специалист , информирайте се активно. Може вашият лекар да смята някои неща за излишни но нали не той чака дете.

Първата се прави между 11/13+6дни гестационни седмици.

# 919
Не бързайте с амниоцентезата, знаете, че е доста рисково. Ако сте здрав организъм и на 36-7-8 год. и се чувствате добре- всичко ще е наред. Всичко е напсихическа основа. Бъдете спокойни и всико ще завърши с щастлив край. Колкото до ФМ всеки може да си го направи, всички органи на бебо се виждат и как се развива, ако има проблем там, доктора ще ви каже. Аз лично ходих 2 пъти на ФМ, първия път в 18 седмица и всиюко се виждаше с изключение на "заешка устна" и доктора ми каза, че е по добре по-късно защото тогава всички органи ще бъдат по- добре оформени и затова отидох още веднъж през 23. И всичко беше наред. Simple Smile

# 920
Съгласна съм с ре_ге, в 19-20 г.с. се прави втората ФМ, и макар да се виждат по-добре основните органи, тогава не може да бъде измерена нухалната транслуценция на детето, което според мен си е голям пропуск за тези майки, които ги вълнува дали има риск за Синдром на Даун. Биохимичният скрининг прекалено често дава лъжливи резултати, за да може да се разчита само на него.

siska8607 аз бях изключително спокойна и позитивна през бременността ми, и въпреки това тя приключи с ужасен край. Не всичко е "на психическа основа". Постингът ти е крайно неуместен и заблуждаващ!

Момичета, не се подлъгвайте да си мислите, че със спокойствие може да промените нещо, което е кодирано в бебчето още от момента на оплождането на яйцеклетката. Бъдете спокойни, но бъдете и реалисти.

# 921
Съгласна съм с ре_ге, в 19-20 г.с. се прави втората ФМ, и макар да се виждат по-добре основните органи, тогава не може да бъде измерена нухалната транслуценция на детето, което според мен си е голям пропуск за тези майки, които ги вълнува дали има риск за Синдром на Даун. Биохимичният скрининг прекалено често дава лъжливи резултати, за да може да се разчита само на него.

siska8607 аз бях изключително спокойна и позитивна през бременността ми, и въпреки това тя приключи с ужасен край. Не всичко е "на психическа основа". Постингът ти е крайно неуместен и заблуждаващ!

Момичета, не се подлъгвайте да си мислите, че със спокойствие може да промените нещо, което е кодирано в бебчето още от момента на оплождането на яйцеклетката. Бъдете спокойни, но бъдете и реалисти.

Шери  Hug Съжалявам за случилото се - разбирам те и ти съчувствам.
Взе ми думите от устата.
И аз исках да напиша подобно но  не ми стигна смелост да бъда толкова крайна.
И ние си имаме нашата лоша история, предоверихме се на лекар -  лекарката сигурно си спи спокойно а аз това няма да го забравя доживот.
Момичета не оставяйте лаици да ви водят живота. Аз съм за активния избор - изберете да сте информирани- а пък оттам сами решавайте какво ще правите.

# 922
Подкрепям написаното от Шери и _re_ge !
И аз бях спокойна , което не ме предпази от ужасния край на бременността ми. Но добрата информираност помага за взимане на правилни решения и навременни мерки. Вече писано за важността на ФМ след 10 г.с. за измерване на нухалната транслуценция на детето, при което се определя вероятността за Синдром на Даун. При сериозни съмнения за Синдром на Даун след тази ФМ е препоръчително да се направи амниоцентеза. Колкото по-рано, по-добре.
Следващата ФМ в 19-20 г.с. , когато се виждат добре основните органи-за мен беше определяща, препоръчвам ви - правете  я навреме и при съмнения за малформации направете визита при специалист и консултирайте второ мнение максимално бързо. При мен с ФМ в 19 г.с. бе установена тежка малформация на сърцето на плода.
Не се шашкайте, но се информирайте добре и навреме. Бременността е прекрасен дар , но и отговорност за новия живот, който носи.

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 17:15 от Nane_nane

# 923
Напълно подкрепям Шери!  Peace
Айде стига вече с това спокойствие ooooh! - спокойствието нито лекува стерилитет, нито само спокойствие е достатъчно за раждането на здрави деца!

# 924
  • София
И аз съм съгласна на 100% Peace

# 925
Айде стига вече с това спокойствие ooooh! - спокойствието нито лекува стерилитет, нито само спокойствие е достатъчно за раждането на здрави деца!
Peace Peace Нямам какво повече да добавя.
Шери,Прити- Hug Hug

# 926
  • София

И аз да подкрепя мамите преди мен - трябва отговорно да подхождаме  Peace

# 927
Здравейте,
Като начало във връзка със спокойствието - да то е важно, за да може да се осигури приятна среда за растежа на бебенцето, то усеща когато майка му е напрегната. Освен това, ако сте спокойни ще си следвате графика на изследванията, а и някои показатели, които се следят по време на бременността може да се повлияят, ако сте спокойна.
Съжалявам за загубите на майките, наистина винаги като разбера за нещо подобно и ми става страшно мъчно  cry
Сега за изследванията :
11-13 г.с се прави първия биохимичен скрининг. За София той се прави в Майчин Дом. Цената е 16лв.(ако не се лъжа) и резултатите стават готови на следващия ден.
11-13г.с. За същия период може да се направи и скрининг с 3Д, като пак за София може да бъде направен в 14 поликлиника - има частно АГ крило. Изследването трае 15мин, цена 65лв.
16-18г.с. се прави втрои биохимичен скрининг. Аз лично го пропуснах, тъй като, ако е направен първия този не е толкова важен и може да даде по-неточни резултати.
18-20г.с. Фетална морфология. Най-добрата клиника, в която се прави е "Фемина" при д-р Димитрова. В същата клиника мога да препоръчам и д-р Цолова. Тя е млада и мн любезна, обяснява страшно подробно, ако е необходимо може да се консултира с д-р Димитрова. Записването за час става поне 1месец по-рано. Цената е 70лв. като получавате снимки на бебко, а ако искате и видео мисля, че цената беше 85лв.
28-33 г.с. втора фетална морфология. Добре е да се направи при същия лекар. Във "Фемина" се пази досието ви и могат точно да се сравнят предишните показатели и новите.
Дано информацията да е полезна.
Успешен ден Simple Smile

# 928
Сега за изследванията :
11-13 г.с се прави първия биохимичен скрининг. За София той се прави в Майчин Дом. Цената е 16лв.(ако не се лъжа) и резултатите стават готови на следващия ден.
БХС не струва 16лв.,а 42лв. и резултата става готов до 4 работно дни (почти винаги е готов преди това,но казват 4 раб.дни).

18-20г.с. Фетална морфология. Най-добрата клиника, в която се прави е "Фемина" при д-р Димитрова. В същата клиника мога да препоръчам и д-р Цолова. Тя е млада и мн любезна, обяснява страшно подробно, ако е необходимо може да се консултира с д-р Димитрова.
Втората ФМ се прави между 18 и 23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.) и не съм много съгласна,че Фемина е най-доброто място,има много други жени,които са доволни и от д-р Марков например в това число и аз.

28-33 г.с. втора фетална морфология. Добре е да се направи при същия лекар. Във "Фемина" се пази досието ви и могат точно да се сравнят предишните показатели и новите.
Дано информацията да е полезна.
Успешен ден Simple Smile
Това е третата ФМ.

# 929
Ами аз платих 16лв. и ми казаха, че става на следващия ден, но тъй като ми я правиха петък стана в понеделник след 15ч. Мисля, че 16г.с.-18г.с. когато се прави втория БХС тогава отнема повече време.
Д-р Марков също е работил преди във Фемина и съм съгласна, че той е другия лекар, който е мн добър за ФМ.
За мен 28-33г.с. беше втора ФМ и лекаря така ми препоръча. Кога се прави първата ФМ тогава?

Общи условия

Активация на акаунт