Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 283
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 065
Здравейте,първо искам да се извиня ако въпроса ми не е за тук но този тема ми се видя най-подходяща.Искам да помоля ако някой може да ми отговори на въпроса -бременна съм в 3 месец но преди да разбера за тове по време на бременност съм изпих 3 хап4ета противоза4ата4ни в 3 поредни дни..много се притеснявам дали съм увредила плода  Cry и в коя седмица може да се разбере това
Това можеш да разбереш в 21/22 г.с. на фетална морфология(4Д видеозон),но не мисля,че си го увредила!Споко!

# 1 066
Здравейте, мили бъдещи мами!
миналата седмица бях на 4D. прегледът беше изключително вълнуващ за мен!!! всичко у малкото човече беше наред при феталната морфология, но накрая на прегледа гинекологът ми каза, че има разминаване между гестационната възраст по дата на последна редовна менструация и гестационна възраст по ултразвуковото изследване в 2 седмици. каза, че е възможно да съм забременяла по-късно, но ме вика на контрола след 1 месец, за да види дали детето се развива нормално за 1 месец. много се притесних. някой от вас имал ли е подобен проблем. моля ви кажете!

# 1 067
Миката81, при мен в началото на бременността доктора ми изчисли разлика в двата термина 8 дни, по ултразвук плода беше 8 дни по-малък. Но на следващия преглед изчисленията бяха други , плода по ултразвук даже беше с 2 дни по - голям от дата по термин. Това означава, че за един месец беше пораснал повече от очакваното. Случва се понякога, плода расте с различна скорост. Не се притеснявай, изчакай си датата на следващия преглед. И само спокойно  Hug

# 1 068
Благодаря ти, tracy t за успокоението, но 2 г.с. не са ли много? до този момент моята гинеколожка не беше ми казвала, че има разлика. Тази седмица ще ходя на консултация и ще й покажа резултатите от 4д-то. дано всичко да е наред

# 1 069
Ако питате мен всичко е Божа работа.Аз чесно да ви кажа не вярвам много на тези апаратури.Всичко е късмет.Желая на всички бъдещи мами да имат здрави и прекрасни дечица!!!

# 1 070
  • Варна
mikata81, мисля, че подобни разминавания са нормални, особено в началото. Не се тревожи.

# 1 071
ами то не е много в началото- по дата на последна редовна менструация трябва да съм в 23 г.с., а на 4Д-то дава, че съм в 21г.с. Много се притесних, защото до този момент моята док. не ми е казала нищо такова.

# 1 072
ами то не е много в началото- по дата на последна редовна менструация трябва да съм в 23 г.с., а на 4Д-то дава, че съм в 21г.с. Много се притесних, защото до този момент моята док. не ми е казала нищо такова.
Е какво ненормално има? Много ясно, че не си забременяла в първия ден от последната си менструация, а овулацията ти е била около 2 седмици по-късно. Първият ден от последната менструация се взима просто като някакъв ориентир, защото друг сигурен ориентир няма. Това е. Или аз греша?

# 1 073
  • Варна
Мне, не е точно така. mikata81 казва, че има разминаване в гестационните седмици, които изкарва ехографът и изчисленията според цикъла, и в двата случая е взето под внимание, че не е забременяла в първия ден на цикъла. 
mikata81, аз не съм много наясно, чувала съм че има такива случаи, може да е грешка в измерванията, може да има други причини за разликата, с които изобщо не съм запозната. Дано по-знаещите момичета да се включат да кажат повече.

# 1 074
Е какво ненормално има? Много ясно, че не си забременяла в първия ден от последната си менструация, а овулацията ти е била около 2 седмици по-късно. Първият ден от последната менструация се взима просто като някакъв ориентир, защото друг сигурен ориентир няма. Това е. Или аз греша?
Грешиш.Изчисленията на компютъра,че бебето е в 21-ва седмица,отново са базирани на датат на псоледната менструация.
mikata ,аз не бих се тревожила засега,бебето е мнгого малко и има време да навакса.Ходи си редовно на прегледите,за да следите размерите.Успех.

# 1 075
Грешиш.Изчисленията на компютъра,че бебето е в 21-ва седмица,отново са базирани на датат на псоледната менструация.
mikata ,аз не бих се тревожила засега,бебето е мнгого малко и има време да навакса.Ходи си редовно на прегледите,за да следите размерите.Успех.
Ок, извинявам се, явно греша, а и само последния пост прочетох, както и да е. mikata81, бебенцето наистина има време да навакса и дано всичко да е наред  Hug

# 1 076
дано. наистина се притеснявам и много се надявам всичко да е наред. ще се разбере след месец- на контролата.....стискам палци до тогава

# 1 077
Искам да попитам дали някой е чувал за синндром на Вундерлих ?
И дали можете да ми го разясните?

# 1 078
Искам да попитам дали някой е чувал за синндром на Вундерлих ?
И дали можете да ми го разясните?

Намерих само това -вродена липса на единия бьбрек -синдром на вундерлих.

А това намерих в руските сайтове
Вундерлиха синдром развивается при периренальной гематоме. Для синдрома Вундерлиха характерны тупая боль в области почек, появляющаяся после сотрясения тела или удара в поясничную область, кратковременная гематурия, иногда нарушения оттока мочи. Возможно развитие ретроперитонеального фиброза. Позже появляется лейкоцитурия различной степени.

Для лечения синдрома Вундерлиха проводится консервативная терапия: покой, гемостатические, антибактериальные, противовоспалительные средства, по показаниям - оперативное лечение.

Синдрома на вундерлих се развива при наличие на  "периренальном ?" хематом. Характеризира се с тъпа болка в областта на бъбреците, която се появява при удат в областта на кръста или на цялото тяло, краткосрочна "хематория" , понякога при нарушение на оттока на урината.  _(б.п.Останалото ми е труднопреводимо заради терминологията. )

За лечение на синдрома се провежда консервтивна терапия : стационарен покой, антибактериални, противовъзпалителни или хемостатически препарати, а при показание е възможно и оперативно лечение .

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 00:57 от _re_ge

# 1 079
_re_ge много ти благодаря за отговора   bouquet
нещо не ми се вързват нещата  newsm78 хем ми казват , че бебето има два бъбрека и в следващия момент се съмняват за този синдром  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт