Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 280
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 050
Доколкото знам риска от загуба на плода при амниоцинтезата е е 1 процент.

# 1 051
...За това не бива да се решава с лека ръка: ей така , за всеки случай и амниоцентеза да си направя заедно с другите изследвания, а от БХС няма смисъл.
аз си направих амнио по желание с втората бременност  Wink да пази Господ, но ми се струва престъпление да не направим всичко зависещо от нас при тези възможности на медицината Peace ...а риск има винаги от всичко Wink от амноцентезата го дават 0,5%, толкова е сигурно и риска да загубиш бебето ако те блъсне кола Wink
и да, според мен от БХС-то няма смисъл Laughing

# 1 052
  • София
Аз пък не направих, въпреки , че гинеколога ми ме убеждаваше, че няма нищо страшно. Бях с контракции и един месец след това до края на бременността се наложи да пазя леглото за да не загубя бебето. Явно съм имала предчувствие. Да чукна на дърво, бебето ми е здраво. Но при контракции никой гинеколог не би се наел да направи амнио, така че дори и да исках, нямаше да ми направят. За мен БХС-то се оказа успокоение, макар че в началото мислех, че е лош. 1:614(ако не се лъжа), при риск за възрастта ми 1:204 .Проф. Кременски и доц.Димитрова много ми помогнаха.

# 1 053
Предстои ми амниоцентеза в понеделник в Тина Киркова, не ми стана ясно от кой ще се направи само разбрах че е жена.....ходя при Диана Николова там, и след като резултата ми за Даун е 1:50 стигнахме до заключението да го направим.....
мн ме е страх, не познавам никой който да си е правил, единственото нещо което ми каза д-р Николова е че трябва да лежа в болница един ден за да ми се сложат инжекции за успокояване на матката и после на сутринта на 18.05 евентуално(каза че може и на 21.05 да е)да се направи процедурата...
кажете как е , боли ли?
колко време ще ми отнеме да се възстановя!!!

има ли друг с такъв резултат 1:50?
само да кажа че не ми е правен 3Д видеозон...
Приятен ден!!!

# 1 054
...кажете как е , боли ли?
аз (и не само Wink )пътувах веднага след процедурата от София за Варна Peace ...ще си почиваш повече първите дни, иначе нищо ти няма Peace НЕ БОЛИ! усеща се само придърпване, но само  НЕ гледай!!!
кураж и успех Hug
пожелавам ти едно здраво и хубаво бебче накрая Praynig Heart Eyes

edit: kami_ch, да  са ни живи и здрави дечицата и Бог да ги пази Praynig ...пък кой правил и кой не... Wink Peace

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 21:58 от sophiepp

# 1 055
Да,при контракции-естествено,че никой не би направил амнио.Но вероятно има начин да се успокои матката и да се направи-когато БХС,заедно с обезпокоителна ФМ налага амниоцентеза.А да стане задължителна-няма начин.Това е скъпо струваща манипулация,не може да се приложи при всяка бременна.БХС обаче,колкото и неточен да е често,дава някаква насочваща информация.
За мен БХС-то се оказа успокоение, макар че в началото мислех, че е лош. 1:614(ако не се лъжа), при риск за възрастта ми 1:204 .Проф. Кременски и доц.Димитрова много ми помогнаха.
Моят скрининг с предходна бременност също беше граничен-1/553,но след амниоцентезата се оказа,че има проблем.В твоята ситуация,също биха ме успокоили/резултатите ни са сходни/-но как щяха да ме успокоят след раждането,ако не бях направила амнио???

kkaterina 81,не се страхувай!sophiepp е обяснила добре какво е усещането и това също,че не е нужно кой знае какво лежане и пазене PeaceПожелавам ти здраво бебенце и тревогите да останат зад гърба ти Grinning

# 1 056
Предстои ми амниоцентеза в понеделник в Тина Киркова, не ми стана ясно от кой ще се направи само разбрах че е жена.....ходя при Диана Николова там, и след като резултата ми за Даун е 1:50 стигнахме до заключението да го направим.....
мн ме е страх, не познавам никой който да си е правил, единственото нещо което ми каза д-р Николова е че трябва да лежа в болница един ден за да ми се сложат инжекции за успокояване на матката и после на сутринта на 18.05 евентуално(каза че може и на 21.05 да е)да се направи процедурата...
кажете как е , боли ли?

има ли друг с такъв резултат 1:50?
само да кажа че не ми е правен 3Д видеозон...
Приятен ден!!!

Здравей
искам да ти кажа само да не се притесняваш... Тъй като не знаят и не могат да установят от какво идват евентуални проблеми по време на амниоцентеза, докторите смятат, че в повечето случаи те са причинени от безпокойството на майката. Така че само спокойно няма нищо страшно. Аз също преминах през това, при мен риска беше 1:60, а при моя приятелка 1:40. И при двете резултатите бяха добри и процедурата мина съвсем леко.
За "възстановяване" след амниоцентеза трудно може да се говори. Хубаво е да се лежи поне първите няколко часа след процедурата, но това е единственото нещо което се препоръчва. Като спомен през следващите няколко дни ти остава само една малка точица от иглата (по-малка е дори от точката при взимане на кръв). Та това е като цяло... успех ти желая и най-важното спокойствие Simple Smile

# 1 057
Притеснението е естествено чувство особенно ако не знаеш какво ти предстои.
Аз съм една от майките преминала през това, много се страхувах а се оказа че нямало от какво- мина бързо и безболезнено. Правиха го под постоянно анблюдение на ехограф, беше просто убождане- по леко от инжекция. Мен ме задържаха три дена в болницата защото съм от провинцията не първа младост и с една лоша преидстория - така че искаха да се застраховат.
Кураж , ето виждаш че всички които са преминали споделят че никак не е страшно...

# 1 058
Здравейте! Днес ми излязоха изследванията от БХС, но съм малко притеснена, защото като се обадих на доки, той ми каза, че първото изследване не му харесва и сега съм направо на тръни
Ако някой е по-наясно само да ми каже дали са наред Cry
Биохимичен риск за тризомия18<1:198
Биохимичен риск за тризомия 21 1:481
Риск от възрастта на майката 1:1171
Риск за дефект на невралната тръба:<1:10000
Тризомия21-изчисленият риск за тризомия21 (Синдром на Даун) е нисък. Тестът показва, че една на всеки 481 жени с вашите параметри е възможно дароди дете с такова заболяване. този резултат не е диагноза, а статичстически пресметнат риск.
измерени стойности на биохимични показатели:
AFP 37.18 ng/ml
HGG 12572.89 mUI/ml
uE3 0.25 ng/ml

# 1 059
Не се притеснявай толкова... резултата за тризомия 18 (синдром на Даун) ти е под 1:250 което означава че по всяка вероятност ще ти повторят БХС-то и ще те пратят на фетална морфология (което и без това е хубаво да се направи).
По принцип като норма е прието, че всяка жена с риск под 1:250 попада в рискова група, но... за може би 1-2% само това се оказва истина. Все пак ако сама си изчислиш нещата ще разбереш че при теб риска бебето ти да има синдром на даун е едва 0.006% което си е направо символично Simple Smile
На твое място не бих се притеснявала излишно, но и не бих пренебрегнала съветите на лекаря ми. Не знам дали ще ти препоръчат амниоцентеза, но в крайне сметка можеш да помислиш и върху този вариант. Само споко и никакви черни мисли... това се случва постоянно на много жени. Ако се разровиш ще видиш колко много са били уплашени от такива резултати. Няма нищо страшно все пак това е само статистическо изследване нали така.

# 1 060
galyuna, благодаря ти  Hug Но аз доколкото разбрах от изследванията ми Синдрома на Даун е 1:481, а не под 1:250 или нещо аз бъркам  newsm78

# 1 061
  • Варна
Правилно си разбрала Тризомия 21 е СД Peace

# 1 062
Упс грешка... тризомия 18 е Синдром на Едуардс... Но то така или иначе не знам дали има разлика в процедурата в зависимост от това за коя тризомия е оценен висок риск. Само знам, че при синдром на Даун например феталната морфология не е гаранция. Тя дава около 80% сигурност, но има и едни 20% (не гарантирам за сигурност на цифрите) при които може всичко да е наред на ехографа и да се окаже все пак болно детето.
Може би е най-добре майки, които са били с по-висок риск за тризомия 18 да обяснят дали една добра фетална морфология изключва на 100% това заболяване. А най-добре всъщност лекар да ти го обясни де  Simple Smile
Успех и спокойно... нищо страшно не се е случило Hug

# 1 063
Упс грешка... тризомия 18 е Синдром на Едуардс... Но то така или иначе не знам дали има разлика в процедурата в зависимост от това за коя тризомия е оценен висок риск. Само знам, че при синдром на Даун например феталната морфология не е гаранция. Тя дава около 80% сигурност, но има и едни 20% (не гарантирам за сигурност на цифрите) при които може всичко да е наред на ехографа и да се окаже все пак болно детето.

Не е въпрос  само на специалист ехограф а че в последно време се раждат много деца с Даун, които нямат видими дефекти.

# 1 064
  • Бургас
Здравейте,първо искам да се извиня ако въпроса ми не е за тук но този тема ми се видя най-подходяща.Искам да помоля ако някой може да ми отговори на въпроса -бременна съм в 3 месец но преди да разбера за тове по време на бременност съм изпих 3 хап4ета противоза4ата4ни в 3 поредни дни..много се притеснявам дали съм увредила плода  Cry и в коя седмица може да се разбере това

Общи условия

Активация на акаунт