Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 217
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 360
  • София
nolita,не рискувай в Бургас .Това е моят съвет .Kia  ти е дала кординатите на д- р Марков .Той може би е един от най -добрите .

Peace

# 361
здравейте
искам да ви попитам в коя седмица се препоръчва да се направи амниоцентезата?
много благодаря!

# 362
  • София
18-та/19-та е най-добре,но не по-късно от 20-та
Успех

# 363
mersi mnogo! tova broeno ot poslednata menstruaciya li e? a sluchayno da znaete za kolko vreme izlizat rezultatite ot tova izsledvane??
MNOGO BLAGODARYA!

# 364
  • Oslo
Има ли някоя бургаска мама дето да си е правила вече БХС и ФМ?

Не се надявай на реални резултати в Бургас.... Биохимичния който правих в нашия град показа потресаващи стойности, налагащи амнио и евентуално аборт. Не повярвах и отидох и в София, в Майчин дом. Там хвърлиха изследванията ми в коша и направих нови - оказа се, че няма повод за притеснения(аз обаче вече се бях побъркала от тревоги)! Моля те, спести си го и бягай далеч от бургаските лекари и лаборатории!

# 365
Има ли някоя бургаска мама дето да си е правила вече БХС и ФМ?

Не се надявай на реални резултати в Бургас.... Биохимичния който правих в нашия град показа потресаващи стойности, налагащи амнио и евентуално аборт. Не повярвах и отидох и в София, в Майчин дом. Там хвърлиха изследванията ми в коша и направих нови - оказа се, че няма повод за притеснения(аз обаче вече се бях побъркала от тревоги)! Моля те, спести си го и бягай далеч от бургаските лекари и лаборатории!
А ти при кой лекар ходи и колко ти излязоха изследванията?И колко време преди това трябва да си запазя час?И ако знаеш телефон за връзка
Благодаря ви,момичета!Ако го нямаше форума половината неща нямаше да ги науча.
Златни сте Hug

# 366
  • Oslo
Моят опит е от преди почти 7 години, така че имена и суми вече няма да са актуални сигурно, постоянна величина е само некадърността на бургаските лекари и лаборанти.Иначе изследванията в М.дом бяха мн.евтини, не помня точно колко. Това което платих в нашата лаборатория на Републиканска(с грешните резултати) беше почти колкото и в София. По-добре да ти отговори някоя от по-скоро раждалите мами.
Успех ти желая!

# 367
  • София
nolita ,
за БХС в "Майчин дом" - София не се записва час. Трябва да отидеш сутрин и да не си яла. Ще те прегледат на ехограф /може да си носиш ехографска снимка от твоя док, но трябва да е направена предишния ден или в деня на изследването/, за да определят точните седмици и дни. Ще те питат дали пушиш, кога ти е рождената дата, на колко години и колко месеца си /мен това ме разби/, колко кг. си, дали имаш диабет, предишни бременности и т.н. Ще ти вземат кръв от вената и си отиваш. Резултатите излизат след 4 - 5 работни дни. Пише, че се дават лично, но като си от друг град... Питай как може да се процедира.   
Адресът на МД - София е ул. "Здраве" 2 /съвсем близо е до НДК/, тел. 9172 268. На регистратурата питай само на кой етаж трябва да отидеш за БХС, че аз не съм ходила там, но на изследването ми пише, че Лабораторията по молекулярна патология на проф. Кременски е на 14 ет. 20 лв. е ехографският преглед и още 25 лв. струва самото генетично изследване. Няколко колежки са ходили и казаха, че ставало бързичко.  Wink
Аз правих БХС в "Шейново", но те пращат материала пак в Лабораторията по молекулярна патология в МД, защото нямат нужната апаратура. Резултатите излизат след около 10-ина работни дни /вероятно чакат да се съберат повече обработени материали и резултати преди да ги вземат/ и цената на самия БХС е 30 лв. В "Шейново" кръв за БХС взимат в кабинет 13, в който се води ЖК. Час не съм си записвала, но моя приятелка, която ходи след мен, си записа седмица по-рано.   
Стискам палци за изследването и не се притеснявай.  Hug

# 368
  • Oslo
Резултата от БХС ми дадоха по телефона, понеже съм от Бургас и нямаше как да отида до МД.Може и да не е редно, но ми влязоха в положение....

# 369
Ако има някоя мама ходила на ФМ при док.Димитрова от МД, моля да сподели впечатленията си. И колко струва прегледа.

# 370
СтелиЯни и Kia ,благодаря ви момичета за изчерпателните отговори!
А случайно да имате впечатления от др.Калчева?Препоръчаха ми я за ФМ.Имала 4д видеозон.

# 371
Ходих точно при д-р Димитрова на ФМ,само че в частния кабинет Фемина,часът ми беше за 17,30ч,прие ме към  18,00ч,прегледа ме все едно съм отишла на генекологичен преглед т.е. десетина минутки,платих 50лв.Надявам се ,че като добър специалист наистина е видяла ,че бебчето ми е добре.След това тя ми препоръча да отида на  фетална ехокардиография,при д-р Спасов.

# 372
nolita,имам не само впечатления от Калчева и много страшни последствия .Заради нейната некомпетентност сега нямам бебе ,а щеше да бъде вече на 9 мес .
Заради тази докторка ако въобще може да и се даде такава титла родих детето си с вродена сърдечна малформация и след 5 дни то почина. Много пъти съм писала ,че Калчева е една печатница за пари .Ако може да работи с този апарат е нямало как да не види проблема .Докторите от София се хванаха за главата ,когато им казах че съм ходила на 4Д .Помисли само и ми кажи как може доктор да не види една от малкото малформации това ,че сърцето вместо отляво сочи в дясно и че всички органи са огледални т. е .вместо отляво те са отдясно .Аз повече няма да коментирам ,направи си сама изводи.
Искренно обаче те съветвам не ходи при нея !Бъди сигурна, че има ли нещо недай си Боже няма да види проблема .Гаранция .

# 373
reni _805   много съжалявам за загубата ти

определено ще си направя всички изследвания в София

# 374
  • Oslo

определено ще си направя всички изследвания в София

Това твое решение много ме радва!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт