Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 235
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 375
И мен също! newsm10

# 376
Пожелавам ти успех и  дано попаднеш на добър лекар  Grinning

# 377
  • София
Последна и актуализирана информация за БХС в Майчин Дом СФ. Днес се обаждах да питам:
-свободен прием, без записан час.
-взима се венозна кръв, НЕ Е задължително да е на гладно.
-първият скрининг 11-13 седм. струва 37 лв.
- резултатите излизат след 1-2 дни.
-кабинета е на 14-ти етаж на МД

# 378
Ако има някоя мама ходила на ФМ при док.Димитрова от МД, моля да сподели впечатленията си. И колко струва прегледа.
Аз ходих и съм доста разочарована, прегледа ме на 2 на 3 , за няколко минути, може би не ме хареса нещо, едно ''извинявайте'' не каза, че я чаках 40 мин. Като лекар е добре, ама като отношение под всякаква критика, може и да е на лична основа, не знам.Някои мами от отчетната пък са супер доволни. ФМ е 50 лв. ако искаш 3Д и диск-80 лв.
Далеч по-положителни отзиви има за Марков, аз съм при него на 26, препоръчвам на всички мами, които не са от София да си направят ФМ при него, пътуването си заслужава.

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 18:10 от Lauren

# 379
Ако има някоя мама ходила на ФМ при док.Димитрова от МД, моля да сподели впечатленията си. И колко струва прегледа.
Аз ходих и съм доста разочарована, прегледа ме на 2 на 3 , за няколко минути, може би не ме хареса нещо, едно ''извинявайте'' не каза, че я чаках 40 мин. Като лекар е добре, ама като отношение под всякаква критика, може и да е на лична основа, не знам.Някои мами от отчетната пък са супер доволни. ФМ е 50 лв. ако искаш 3Д и диск-80 лв.
Далеч по-положителни отзиви има за Марков, аз съм при него на 26, препоръчвам на всички мами, които не са от София да си направят ФМ при него, пътуването си заслужава.
Напълно съм съгласна! Аз пътувах до София и бях при д-р Марков в 19 г.с. Много съм доволна!

# 380
При мен ще търсят евентуална рядко срещана малформация, която има при дъщеря ми. За целта лекарите и ми предложиха д-р Димитрова и д-р Мазнейкова.  Първата ми се струва по-добрия вариант. Отхвърлиха д-р Марков,не знам по какви причини. Все пак в случея не е важно какво ще е отношението , а по-скоро дали ще ми свърши работа. Има много мили некадърни лекари( визирам града в който живея).

# 381
Здравейте! Изкзвам благодарности на всички вас за информацията по темата, която моята гинеколожка явно е нямала намерение да ми дава.Бих се радвала ако някой ми препоръча клиника, съответно и специалист при който да направя ФМ . благодаря предварително!!!

# 382
Най- добри отзиви има за д- р Марков, център ''Марковски''.

# 383
  • София
Абсолютно съм съгласна за Д-р Марков Peace

# 384
Има ли някоя бургаска мама дето да си е правила вече БХС и ФМ?
Искам да попитам къде и при кой лекар

Моята гинеколожка ми каза,че ще ми направят БХС през 13-14 г.с.,а
ФМ през 20 г.с. Аз обаче мисля,че за ФМ е задължително да са
3 изследвания.Малко се притеснявам,защото за изследванията научих
във форума,а не от нея,ама като отида в кабинета ще я поразпитам.
Аз съм от Бургас и си правих БХС по препоръка на моя гинеколог. Това беше в началото на декември 2007 година, защото тогава бях в 17 г.с. В лабораторията срещу хотел "Космос" ми взеха кръв, която изпратиха в Националната генетична лаборатория в София. Единствено там правят оценка на риска за синдром на Даун и други малформации на плода. След 4 дни от тази лаборатория ми се обади доц. Георгиева, която ми каза, че имам висок риск за синдром на Даун 1:74 и е препоръчително да ми направят амниоцентеза, за да отхвърлят този риск.
Няма да описвам какво преживях. Отидох в София в Майчин дом веднага, където по най-бързия начин ми подготвиха документите за амниоцентезата и до обяд всичко бе готово. Самата амниоцентеза ми бе направена от д-р Марков. Резултатите излязоха след 6-7 работни дни и всичко беше ок. Сега се радвам на живо и здраво момченце.
ФМ ми направи моя лекар тук в Бургас. Съветът ми към всички бременни е - искайте от вашите лекари да ви правят БХС. Това е по-добре както за вас, така и за вашето бебе. Вродените малформации не зависят само от възрастта на бременната. Имате право да знаете дали всичка е наред с ВАШЕТО бебе.
Ето и един полезен линк
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Num … mp;sb=5&part=
Леко бременеене на всички и успешно раждане!

PS. При амниоцентезата със сигурност ще ви кажат и какъв е пола на бебето  Wink

# 385
Здравейте, мили мами! На 22 май ходих на ФМ при доц.Димитрова от МЦ"Фемина" по препоръка на моята лекарка. Прегледа мина съвсем нормално, не съм почувствала някакво по-особено отношение, напротив, мисля, че един добър специалист би трябвало да бъде съсредоточен в това което работи. Доц.Димитрова обясни с прости думи какво вижда, отговори на моите въпроси. Слава Богу, всичко с моите близнаци е нормално и това би трябвало да е първото нещо, което един родител трябва да иска да узнае, а не дали лекаря му се е усмихвал или не. Прегледа продължи около 30мин., включващ 2D, 3D и запис. Даден ми бе документ с показателите, струваше ми 120лв.
Чувам добри отзиви и за другите специалисти от МЦ и препоръчвам също да се запишете по-рано, защото и аз чаках месец и половина.
Прави ми впечатление, че личните гинеколози на някои мами, дори не им споменават за подобен род изследвания, които мисля, че в нашето съвремие са много важни, за да бъдат навреме открити евентуални аномалии в плода и съответно да бъдат проследени, лекувани или пък бъдещите родители да могат да вземат едно адекватно за себе си решение.
Не искам да настройвам никого, но струва ми се, че след като някои мами са се запознали с тази тема във форумите, а не от лекаря, то е ясно, че най-малкото, което трябва да направят е да сменят гинеколога...! Най-много се учудих от факта, че софийски бъдещи майки си патят от такива "специалисти".
Успех на всички момичета! Бъдете здрави и мислете трезво за своя и бъдещия живот!

# 386
здравейте искам да попитам сега съм в 10 с. кога е най добре да се направи пълни изследвания за генетични аномалии мерси предварително

# 387
  • София
1-вата морфология се прави между 11-та и 13-та седмица....и ти май нямаш никакво време.Ако намериш някъде свободен час толкова скоро...бягай бързо.
Успех

# 388
здравейте искам да попитам сега съм в 10 с. кога е най добре да се направи пълни изследвания за генетични аномалии мерси предварително
Също можеш да си направиш и новият БХС.

# 389
  • Някъде на път....
Също можеш да си направиш и новият БХС.
Какъв е този НОВ БХС?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт