Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 948
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте и от мен,
миналата седмица си направих ранния БХС и резултатите не бяха никак добри, след консултация с д-р Кременски обаче се оказа че някъде и някой е допуснал грешка, заради която сега ще трябва да повторя изследването. Честно казано малко се разочаровах от така прехвалените специалисти.
много много хубаво че някой е допуснах грешка, защото ако не беше тогава наистина щеше да има поводи за притеснение.
Не би трябвало да се разочароваш толкова много от компетентността на специалистите ... Само ако знаеш на колко "грешки" ще се нагледаш покрай бременността си ... Най-важно обаче е грешката да е поправима и на финала да гушках дългоочакваното съкровище ...

съжалявам, но не съм съгласна, че е хубаво да се допускат грешки от такъв вид. Първо тази грешка ми костваше излишни нерви и притеснения, които не са най-доброто нещо за една бременна жена и второ при положение, че тези изследвания се плащат, хората които ги извършват би трябвало да са малко по-внимателни.

# 496
# 497
съжалявам, но не съм съгласна, че е хубаво да се допускат грешки от такъв вид. Първо тази грешка ми костваше излишни нерви и притеснения, които не са най-доброто нещо за една бременна жена и второ при положение, че тези изследвания се плащат, хората които ги извършват би трябвало да са малко по-внимателни.

Абсолютно си права, немарливостта не трябва да се оставя безнаказана. Щастието е, че при теб не е довела до някакви тежки последици. И точно сега не е момента да се товариш повече с такива негативни емоции, ти и сама го знаеш това. Много спокойствие оттук нататък   bouquet

# 498
Здравейте момичета!
Много съм притеснена-вчера ходих да си взема болничния 45 дни преди раждане и ми казаха че главичката на бебо върви с 4 седмици напред, тя и досега си беше малко по-големичка, но с около 2 седмици, сега изведнъж самои 20 дни са минали от предишното измерване и ми казаха това. На някоя от вас случвало ли се?
Ходих и за второ мнение и се потвърди, само че втория гинеколог ми каза, че понеже е седалишно разположен и затова главичката му е по-голяма. Дали наистина е така?

# 499
Elger,ДАЙ БОЖЕ ВСИЧКО ДА Е НАРЕД С БЕБЧО PraynigТи само на един АГ ли се довери?
На времето аз имах глупостта да повярвам на една т.нар."специалист аг",която ми обясняваше,че на бебето му била малко по-голяма главичката от обикновено,аз не отидох да се консултирам никъде другаде, което ми костваше страшно много.Не искам да изпадам в подробности,за да не те плаша.Моят съвет е да не превръщаш тези последни дни в кошмар за теб и детето от притеснения.Каквото е писано това ще стане.
АЗ ТИ ПОЖЕЛАВАМ ЕДНО ЗДРАВО И КРАСИВО БЕБЕ!
Искам да те помоля когато родиш пак да пишеш,за да разкажеш.
УСПЕХ!!! newsm10 newsm10

# 500
mama zizi, не, исках и второ мннение, и сега ще ходя за трето мнение. А твоето бебе как се роди, проблем с раждането ли имаше,, или, нещо друго?
Вярвам, че всичко е наред сега при теб!
А ти фетална моргология беше ли му правила?

П.п ако искаш на лични можеш да ми загатнеш за какво става въпрос.

# 501
Привет на всички HugИ аз имам точно такъв пример пред очите,на моята приятелка при ФМ установяват дефект на коремна стена на бебето,не е ставало и дума за прекъсване, веднага след раждането се извършва операция,положението обаче хич не е розово,следва нова операция и диагноза муковисцидоза,сега детенце е на 6 месеца и нова предстояща операция тъй като 4ревцето му е изведено навън! За сведение рискът от БХС на приятелката ми е бил не толкова висок 1:2000(нещо от сорта) и не са се състояли никакви коментари,и при ФМ само е било отбелязано,за генетично увреждане ни дума!Накрая всичко й дойде като  грум от ясно небе с тая муковисцидоза Sad  аз пък днес си взех официално резултатите от амниото в МД,та значи тези допълнителните ,които споменах 4е сме заплатили,ще излязат след месец и по думите на доц. Георгиева,те са някакви подвариации на тризомиите,които не били толкова важни,и след като съм с перфектна ФМ,на практика нямали никакво значение newsm78 ама нищо де ние си доплатихме за тях 120 лв. Peace

И на мен сега ми казаха,че по принцип дефекта се вижда,но никой д-р не би ми дал съвет за прекъсване на бременността-това не било тежка генетична аномалия и се оправяло!Когато говорих с хирурзите обаче,ми казаха,че дефекта сам по себе си се оправя,но в много случаи е съпроводен с други тежки аномалии/като сърдечен порок например/........Благодаря на Господ,че при нас липсваше нещо по-сложно! Praynig А тогава-преди 6г.-никой не ми спомена за нито за БХС,нито за ФМ!!!Сега с втората ми бременност правя абсолютно всяко необходимо/и не толкова/ изследване.Въпреки,че никой не дава 100% гаранция,за собствено успокоение съм длъжна да направя всичко възможно!!!
Било е първото ти дете тогава, penelopi, по-различно е, ако беше така и при мен щях да дам всичко от себе си и да направя всичко възможно,но в случая означаваше да лиша дъщеря си от нормално детство заради другото детенце, което не се знаеше дали ще оживее...и се пак като знаеш с втората ти бременност всички факти, остава въпросът- какво решение ще вземеш тогава ти за себе си! Това ще е най-тежкото, повярвай ми...по-страшното от липсата на информация...защото означава поемане на жестока отговорност за цял живот!

# 502
Моля ако някой знае какво значи това да ми помогне.
Първо да ви пусна от къде се почва:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=308953.0

След това : някоя от вас може ли да ми каже това тревожно ли е. Сега пак прегледах листа от ФМ и видях едно нещо което ме притесни.Значи на "ЦЕНТРАЛНА НЕРВНА СИСТЕМА" отдолу ето какво пише:
вид:Оформен
Форма: Овална
тип: Брахицефалия (аз потъмнявам шрифта)
цялост на контура: интактен краниум
lemon sign: не е представен
и още много неща , но другите пише или че са в норма или че липсва (дефект).Много обаче ме притесни това за брахицефалията, защото на другата страница пише пак:
КОРЕЛАЦИИ
BDP/OFD - 0.84 брахицефалия
HC/AC - 1.21 увеличени стойности за гестационния срок
Има още но и те са в норма
Моля ви някой ако знае какво значат да ми каже, най- вече ме притеснява брахицефалия- това значи ли че го има при бебето ми?

# 503

Цитат
Re: Синдром на Даун - 2 тема
« #42 четвъртък, 10 май 2007, 23:30 »

Статистика средно с каква честота се срещат различните аномалии при децата със СД и колко често се проявяват външните морфологически признаци.

"плоско лице" - 90%
брахицефалия (формата на главата е изменена - по-къса е и по-широка) - 81%
кожна гънка на врата на новородените- 81%
антимонголоидна цепка на очите- 80%
епикант (вертикална кожна гънка с форма на полумесец, издигаща се от долния клепач във вътрешния очен ъгъл) - 80%
хиперподвижност на ставите - 80%
мускулна хипотония - 80%
плосък тил - 78%
къси крайници - 70%
брахимезофалангия (всички пръсти са по-къси за сметка на средните фаланги)- 70%
катаракта след 8 год. възраст- 66%
отворена уста - 65%
зъбни аномалии - 65%
клинодактилия на 5-ия пръст(криво кутре) - 60%
аркообразно твърдо небце - 58%
сплескана кост на носа - 52%
бразди на езика - 50%
четерипръстна бразда на ръката - 45%
къса широка шия - 45%
вроден порок на сърцето - 40%
малък нос - 40%
кривогледство - 29%
деформация на гръдния кош - 27%
пигментни петна по края на ириса = петна на Брушфилд - 19%
еписиндром (като епилепсия, но не съвсем) - 8%
стеноза или атрезия на дванадесетопръстника- 8%
вродена левкемия - 8%.

# 504
  • София
Благодаря viva_nova  Grinning
Теста който правих е нещо като БХС, но освен 2та хормона се добавя и стойност от нухална транслуценция, води се по-точен от БХС (мисля, че все още не го правят в България). За мое щастие въпреки много лошия резултат амниоцентезата не показа отклонения.
Макар че цитата е с доста задна дата го ползвам, защото все пак изследването се прави и в България. Всъщност това е ранен БХС, комбиниран с резултат от УЗ. По-точно използва се размера на нухалната транслуценция + кръвното изследване. Не е нужно да казвам, че голяма част от лекарите не са и чували за него.  Rolling Eyes Не е задължително и обикновено се прави ако при ултразвуковия преглед лекаря се усъмни или нещо го притеснява (например ако размера на гънката е по-голям от 3мм). Прави се в периода 11-14г.с. При мен УЗ беше наред, но тъй като от 10 г.с. съм с контракции, ме пратиха и на него за всеки случай. Утре ще сканирам листа с резултатите и ще го пусна за да имате представа за какво става въпрос. И тъй като го правих миналата седмица, съответно и цените все още са актуални.
Към момента ранен БХС 11-14г.с. - 37,53лв
Стандартен БХС - 22лв (видях цената в лабораторията)

# 505
защо не говорите за предстоящото раждане, но малко в по-друг смисъл, като да речем http://zajenata.ogosta.com/index.php?option=com_content&task … =20&Itemid=45

# 506
  • София
 #Crazy #Crazy #Crazy

# 507
защо не говорите за предстоящото раждане, но малко в по-друг смисъл, като да речем http://zajenata.ogosta.com/index.php?option=com_content&task … =20&Itemid=45

Нещо не разбрах май, говорим точно по темата, която се казва "Как да установим аномалии и заболявания на плода", което е съвсем различно от това, което си пуснала като линк. Не казвам, че не е интересно и полезно, но няма нищо общо с тази тема Crazy newsm78

# 508
  • София
И аз не виждам връзка newsm78

# 509
След като са измислени тези изследвания значи са от полза а вече който не вярва и не иска да си ги прави си е негов проблем, а всъщност повечето от изследванията се правят задължително в 3-я месец, а чрез направление от нзок не са ли безплатни / май така съм чула/   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт