Декупаж (салфетна техника)- 11

• 36 050
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета!
Чета ви и ви се възхищавам почти откакто започнахте тези теми. И все не ми оставаше време да се пробвам и аз да направя нещичко. Но вече ме изкушихте тотално.  Hug Решила съм още днес да отида на пазар за материали и да се впусна в това вълшебство.
Значи, ако правилно съм се ориентирала, ще ми трябват: Ц200 или медиум (но не знам откъде да си го набавя засега), салфетки, акрилна боя (или оцветител за латекс), универсален безцветен лак на водна основа, мека четка с изкуствен косъм. Това е, нали? Мога ли да си набавя всичко от Мосю Бриколаж?

# 151
JuliS, пукнатините са трайни. Не мисля, че яхтеният лак ще повреди нещо, но тъй като не е акрилен, не съм сигурна newsm78 За салфетките- снимаме ги, качваме ги в албум и после на ЛС се уговаряме. Пращаме ги с писма.
Sun,  добре дошла!Мисля, че не само в Mr.Bricolage , а и във всеки по-приличен магазин за бои и химикали можеш да намериш тези неща. Специални бои и медиуми можеш да си поръчаш от Мираж и от Слънчоглед on line, а ако си от София, имаш и други възможности, за които ще ти завиждам Mr. GreenНо на първо време това, което си изброила, е напълно достатъчно Peace
Радина, не помня дали те поздравих за последните чинийки, ама тебе когато и да те поздрави човек, няма да сбърка Laughing     bouquet  bouquet     bouquet

# 152
  • Варна
такаааа.....
... ако си харесам от вашите салфетки за размяна - как се процедира??? В писмо ли се изпращат???и ако моите не ви харесват - примерно - как всъщност си ги разменяме??? Mr. Green Mr. Green

Казваш какво си харесваш и ти го пращат в плик. А ако не си харесат - пак им пращаш.   Joy

# 153
Момичета а каква е разликата между акрилна и акрилатна боя? Аз понеже си взех бял латекс на него пише акрилатна боя  newsm78
Fancy N, може ли линк към сайт на Мираж за онлайн пазаруване  Praynig

# 154
Мираж - в подписа й има линк към сайта й. Всъщност при Мираж не е онлайн, избираш си неща и после й пишеш на ЛС или на e-mail.
Слънчоглед
Тези не съм ги пробвала, но ми се ще, че си харесах разни контури :http://www.artservicebg.com/
И   тук  не съм пробвала. /Контурите били тука, ама и те са поскъпнали май Rolling Eyes/
Разликата между акрилна и акрилатна боя е несъществена за целите на декупажа Laughing И аз в началото търсех да пише акрилна, после установих, че все акрилатна пише  Peace

Последна редакция: сб, 17 ное 2007, 10:56 от Fancy N

# 155
# 156
 Hug Hi,момичета
Джули не би имало проблем да фиксираш пукнатините с яхтен лак-за крайна процедура.
Поздравления за Къдрокоска и Радина-разкошни са   bouquet  bouquet.Лоло, пукнатините по чинията може да скриеш и с релефна паста или както някои момичета фина шпакловъчна смес,и после да лепиш салфетка

# 157
Най сетне мога да отговарям във форума newsm44 -май си разреших проблема с компа Mr. Green и ето част от нещата ми за базара
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187795&photo=6

# 158
Здравейте, момичета!
И аз реших да се пробвам във вашето творчество, но май първия ми опит ще бъде неуспешен Sad. Реших да направя една стъклена чинийка с една салфетка, но толкова трудно разнесох лепилото, остана като че ли малко въздух отдолу, на едно място малко се разкъса и така, сега чакам да изсъхне, а незнам и колко време да я чакам, но ще продължа с опитите си Laughing

Искам да кажа за он-лайн магазин Слънчоглед, че излиза доста скъпо поръчването от там. Поръчах си медиум, хартия за декопаж и два дървени предмета, всичко макс 0.5 кг и платих 8 лева доставка, колкото ми струва още един дървен предмет. Та повече няма да поръчвам от тях.

# 159
Не пиша, но ви чета постоянно.
Захванала съм с нещо по-обемисто и ако стане за пред хора, когато е готово, първо вие ще го видите.

mamaT , доставката откъдето и да е, е все в тези граници 6-8 лева. Като зависи и от теглото, все пак.

# 160
Fancy N, сърдечно ти благодаря за топлото посрещане и за дадените линкове на магазините!   bouquet
Ето какво успях да намеря и си купих днес: 3 размера меки четки с изкуствен косъм 1", 1 1/2" и 2" (единствените с изкуствен косъм, които успях да открия по магазините изобщо), лепило Ц-200, 2 цвята тонираща боя за латекс (жълто и оранж) и имам малко останал бял латекс от ремонта вкъщи  Mr. Green, лак за стълбища и паркети водоразтворим с блясък (също единственият прозрачен, който намерих - консултирах се навсякъде с всевъзможни продавач-консултанти, това беше единственото, което имаше, дано да става  Rolling Eyes) и 3 пакета салфетки на Paper-Design с различни мотиви. Подготвила съм си 2 стъклени оливиерника за утре и ще творя  Laughing Какво ще се получи, идея си нямам, но желание не ми липсва и ще вложа максимум старание.  Hug

# 161
Момичета, имам нужда от помощ!  Praynig Боядисвам си една картонена кутия /дебел 2-3 мм релефен картон/ с темперни боички, дали мога отгоре да я мина с лак че така ми стои като изпрана/избеляла? Имаите впредвид че лака ми е за дърво  newsm78 или по-добре да си купя друг лак за този случай?

# 162
dulcemulce това, че е за дърво няма значение-нямаш проблем,давай смело и ще чакаме снимки
мамаТ няма какво да го чакаш да съхне,помогни си със сешоар Mr. Green

# 163
Момичета, не се сдържам да ви покажа върху какво работих вчера. Въпреки, че все още не е довършено.
Ето така изглеждаше преди да се захванат моите ръце с обработката му:

,А ето така изглежда до този момент.Не знам кога ще го довърша, но съм много доволна, че най-накрая намерих място за съкровищата си.

Моята съкровищница.

# 164
Кампари съкровищницата ти е чудесна,желая ти много творческо вдъхновение над нея!  bouquetАма как се е променила само.Ние да вземем да изкупуваме стари мебели и д ги реставрираме -ще отворим нов мебелен сектор Joy

Общи условия

Активация на акаунт