Лесни и бързи "Добруджанки"

  • 173 058
  • 396
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
  • Мнения: 561
Интересно ми е, има ли разлика във външния вид след изпичане между варианта с яйце и без? Яйцето ли им придава този приятен жълтеникав цвят, който виждам на повечето снимки?  newsm78

# 106
  • Мнения: 3 674
Интересно ми е, има ли разлика във външния вид след изпичане между варианта с яйце и без? Яйцето ли им придава този приятен жълтеникав цвят, който виждам на повечето снимки?  newsm78
Аз в моите не съм слагала яйца  newsm78 Спазих си рецептата както е.  Peace Другия път ще опитам с яйце, за  да видя разликата.  Peace
Иначе смятам скоро пак да ги правя!  Много са вкусни и лесни!  Hug

# 107
  • София
  • Мнения: 4 659
Още утре ще ги направя за закуска, но мисля да сложа и яйце. Дано станат. Simple Smile

# 108
  • Мнения: 3 674
Идвам да се отчета... Peace

Днес пак направих Добруджанките, понеже много ни харесаха първия път , когато ги направих по оригиналната рецепта. Само че  този път сложих 1 яйце.

Разлика има: С яйце станаха по жилави и твърди...а по оригиналнта рецепта, бях пухкави и меки. Повече няма да ги правя с яйце. Crazy

За да не ви миришат на сода, погасявайте е с малко оцет или лимонов сок.

Ето ги и моите Добруджанки с яйце.

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 15:09 от ЧервеноВинце

# 109
  • София
  • Мнения: 4 659
И аз днес ги направих. Вкусни станаха, но наистина бяха леко жилави и твърди (сложих и яйце). Другия път ще пробвам оригиналната рецепта. Simple Smile

# 110
  • варна
  • Мнения: 1 830
Реших да ги направя и аз тази вечер, но имам само Активия - дали ще станат newsm78? Вие с какво мляко ги правите? Четох, че погасявате содата в лимонов сок, как става това? Личи си, че съм много добра в правенето на тестени изделия Embarassed

# 111
  • Мнения: 298
Момичета страхотни са.В петък си записах рецептата,и в събота оп на закуска с добруджанки.Едната дозичка-натурал,в другата сложих по парченце колбас.Това са мечтаните закуска,обяд и вечеря-универсални са и чудно вкусни.

# 112
  • Мнения: 7 433
Реших да ги направя и аз тази вечер, но имам само Активия - дали ще станат newsm78? Вие с какво мляко ги правите? Четох, че погасявате содата в лимонов сок, как става това? Личи си, че съм много добра в правенето на тестени изделия Embarassed
   Аз правя с мляко Бор Чвор,но това,мисля,че няма значение.
   Сложи няколко капки лимонов сок в лъжичка със содата бикарбонат,тя ще започне да се пени.Изсипи тази пяна в сместа от останалите продукти и я разбъркай.

# 113
  • Мнения: 832
Аз в събота направих добружданките с типово брашно, в същите пропорции. Станаха много добре, харесаха ни. Ние по принцип ползваме предимно типово брашно и затова решихме да пробваме така. Ето го и резултата:
http://www.dionvarna.snimka.bg/album.php?album_id=228839&pid=8101872

# 114
  • варна
  • Мнения: 1 830
Селма, мерси Hug. Тази вечер ще ги направя Wink

# 115
  • Мнения: 27 523
Вчера ги правих. В мойта книжка ги водят солени питчици  Simple Smile

# 116
  • Варна
  • Мнения: 561
Най-накрая и аз ги направих. Станаха страхотни със сиренце. / сложих една ванилия за аромат/


Следващия път ще пробвам да добавя и някакъв колбас.
Между другото със същото тесто, но малко по-редичко, правих бухтички на тиган. А един от първите ми опити беше за палачинки с още по рядка версия на същото тесто. Да си призная палачинките, нещо не се получиха много много на външен вид  Crazy

# 117
  • варна
  • Мнения: 1 830
Направих ги, станаха страхотни Hug. Спазих точно рецептата, само вместо сода сложих бакпулвер Wink.

# 118
  • Стара Загора
  • Мнения: 56
И аз ги направих, с 1яйце станаха супер. Само че като ги извадих от фурната ги напръсках с малко вода и ги покрих за 5мин., станаха много пухкави и веднага се изядоха.

# 119
  • София
  • Мнения: 4 659
Днес ги направих без яйце за разлика от предишния път. Станаха по-мекички и много по-вкусни. Вече няма и помен от тях, а ги извадих преди половин час. Grinning Определено ще ги правя без яйце занапред.

Общи условия

Активация на акаунт