Лесни и бързи "Добруджанки"

  • 173 023
  • 396
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 1 777
Чета,чета....та в карайна сметка как се получават по-добре-ако замеся по меко тесто(видях,че някой месят) или ако е по-рядко и си гребвам с лъжица?
Рецептата коята съм написала е меко тесто ,но не кексово.Не се меси ,а се бърка с лъжица/вилица.Може да се сложи в тавата и с лъжица ,но аз за да са еднакви питките правя топчета на ръка. Simple Smile

# 166
  • София
  • Мнения: 8 497
Да обърна внимание, че днес направих добруджанките в една обща малка питка. Стана нещо страхотно, така че ако не ви се играе на топчета, топки и не знам какво, пробвайте  и по този начин.

# 167
  • Мнения: 7 472
Направих ги вчера по рецептата, но 30 мин. печене им беше малко, глетави бяха вътре Thinking
Иначе рецептата е страхотна, лесно и вкусно Crazy

# 168
  • Мнения: 32
ето ги и моите

а тук ги използвах като питки за сандвич

# 169
  • Мнения: 572
Сега попаднах на темичката. Майка ми много често ги правеше когато бях малка. Сега и аз ги правя на моите деца. Не съм ги снимала, но на вид са същите като на rosssito. А на вкус са като едно време. Laughing

# 170
  • София
  • Мнения: 436
Мисля и аз да ги направя, но се чудя последно как е най-добре... обърках се .... newsm78
Със сода или бакпулвер, с яйце или без?  newsm78
Чудя се дали ще стане ако си ги забъркам вечерта, а сутринта само ги изпека?
Иначе изглеждат невероятно.... благодаря за рецептата   bouquet

# 171
  • Мнения: 5 001

Чудя се дали ще стане ако си ги забъркам вечерта, а сутринта само ги изпека?

Не става  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Тестата със сода или бакпулвер се правят и пекат веднага иначе минава действието на содата или бакпулвера и става една подметка дето се чудиш къде да я метнеш... Laughing Laughing Laughing Laughing

Ако ще правиш тестото със сода,трябва да я "загасиш" в киселото мляко(да шупне),за да не се усеща после гаден соден вкус.

# 172
  • Мнения: 293
Много пъти съм правила рецептата със сода - до този момент не съм усетила гаден вкус!

# 173
  • Мнения: 5 001
Много пъти съм правила рецептата със сода - до този момент не съм усетила гаден вкус!
Ако не се "загаси" содата в някаква киселина,тогава става онзи содения вкус....Иначе не се усеща  Hug

# 174
  • София
  • Мнения: 436
А със яйце или без? Рецептата на авторката на темата е без яйце, по нея ли я правят всички? Защото по-надолу имаше и една рецепта с яйце на Smiley*?

# 175
  • Мнения: 293
Без яйце.

# 176
  • София
  • Мнения: 436
Благодаря!   bouquet

# 177
  • Мнения: 2 453
Аз винаги, когато правя тесто със сода я "загасям" с малко количество оцет, защото няколко пъти попадам на уж кисело мляко, в което содата не шупва.

# 178
  • София
  • Мнения: 436
Направих ги днес за закуска! Станаха страхотни !   chef Не се усещаше содата. Аз използвах "киселото мляко на баба" Благодаря за лесната и вкусна рецепта!  Hug  bouquet

# 179
  • Мнения: 153
И аз ги правя вече няколко пъти и стават много вкусни, но имам няколко въпроса.
1. 30 мин на моята фурна ми идват много, за 20 стават.
2.  2 чаши брашно също ми идват много, става много гъсто и ще трябва да меся. Слагам по малко, но дали съм права?
3. Много хубаво се надуват и като ги извадя спадат. Има ли някаква тайна как да си останат така пухкави? Може би защото слагам по малко брашно ? И аз не знам ...
Иначе чудесна рецепта   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт