Канада - 19

• 26 666
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
  • Canada
Благодаря ви много за пожеланията момичета Hug Hug Hug
Ру, честита ти лентичка - ей това се казва изненада Heart Eyes. Както сме я подкарали с тея бебета, кой знае кога ще бъде, ама със сигурност ще стане Peace
Люси, мерси миличка че си се сетила от далекото за мен Hug Целувки за твоето съкровище! Heart Eyes
Г-жа Броненосец, честито коремче! Hug

# 196
Пропускам честитките, защото имам проблем. Флоранс е болна и след като май успяхме да се преборим с температурата, сега остава да овладеем сополите и кашлицата. Споделете моля ви давали ли сте някакво лекарство на бебетата си за кашлица. Мъжа ми ходил до Pharmaprix, но му казали че на деца до 2 години нищо не се давало за кашлица, тя сама си минавала. Е да, ама Флоранс така кашля, че даже повръща ако току що е яла. Да не говорим, че вече няма глас да плаче, все едно гласа й е мутирал Tired
ПОМАГАЙТЕ Praynig

# 197
  • Canada
Пчеличка, това с лекарствата до 2 години е от скоро. На Слава за кашлица са й изписвали Дайметап.
Иначе ти препоръчвам няколко неща:
- Пускаш душа в банята, да тече само гореща вода. След 10 мин. влизате двете с Фло (тя да е само по памперс и боди, на теб както ти е по-удобно) и оставяте там поне 10 мин. Парата прониква в белите дробове и спомага за по-лесното откашляне.
- Във фармапри продават хомеопатичен сироп - Стодал, него можеш да даваш без проблем.
- Режеш на кубчета глава лук и го заливаш в 2 суп.л. захар. Оставяш да престои 3-4 часа даваш от образувания сок от чаена лъжичка 3-4 пъти на ден (давай поне 2-3 дни). Също помага за откашлянето.
- Мажеш гърдичките и гръбчето (без областта на сърцето) с мед и отгоре покриваш с мека салфетка, на която да пробити няколко малки дупки. Прави се 2 пъти на ден, преди сън. Мисля, че няма проблем да изпробваш и това, Фло е вече достатъчно голяма. Все пак, ако решиш да пробваш, няблюдавай за алергична реакция като обрив. На моите деца това с меда им помага много.
За хремата:
- Впръскавам морска вода в ноздрите и после изтеглям секрета с помпичка.
Бързо оправяне и пиши как сте Hug

# 198
Снежи, мерси за съветите. Мъжа ми сега отиде да купи Стодал (ако намери). До онзи ден Флоранс беше само със сополи и температура. Ходихме в спешното, педиатърката каза, че гърдичките й са чисти, че не е вирус, а просто настинка, и температурата идва от запушения нос. Но от снощи така кашля, все едно е друго дете. Мисля че кашля, защото се дави от сополите, които се стичат в гърлото й. Иначе слагаме морска вода, издърпваме после с помпичката, а тя така реве милата, жално ми става като я гледам как се мъчи Cry Последните няколко нощи почти не съм спала (тя също), сега разбрах как се чувстват майките с неспокойни бебета (добре че моето е ангелче и досега не съм имала проблем със спането по цяла нощ). От снощи и мен ме заболя гърлото и днес съм като ударена с мокър парцал Tired Добре че мъжа ми си е вкъщи днес, че да помага Peace

Роси, честит рожден ден (на патерици Embarassed) Да си много здрава и щастлива и винаги заобградена с любов  bouquet

# 199
Пчеличка и аз ти препоръчвам Стодал. Хомеопатичен продукт е и не е опасен за бебета ,въпреки че и на него пише за деца над 2 годинки аз съм го давала и определено помага при упоритите кашлици и действа сравнително бързо,след 24 до 48 часа наистина се усеща ефекта му в отслабване на кашлицата до пълното и затихване. Стискаме палци бързо да се оправите,че ви предстои и пътуване .

# 200
Пчеличка, това е много гаден вирус. Алекс вече повече от една седмица е болен, а и всички в детската градина. За капак от вчера и съпругът ми се тръшна. Всичко започна с хрема и лека кашлица. Давах му  5 дни сироп Triaminic, но никакъв резултат.  Изведнъж гласът му се промени и започна да издава едни звуци все едно котка се дави или лае куче. Започнаха болки в гърлото. Вдигна 38 С температура. Имаше затруднено дишане. След по продължително кашляне повръщаше всичко. Едната вечер даже се задави до посиняване.Заведохме го в спешното на детската болница, а вътре беше пълно с бебета и малки деца със същите симптоми. Лекарят го прегледа и също каза, че гърдите са чисти и нищо да не му се дава, щяло да си мине от само себе си. Ако се влоши дишането да се върнем , за да го включат на маска за инхалации. След два дни болките в гърлото изчезнаха, но хремата стана доста обилна и гъста, кашлянето зачести. А той не дава да му докоснеш носа, за да избършеш секрета или за да сложиш някакъв разтвор. Спря да яде. Иска да пие само сок и мляко.Отново отидохме в спешното. Отново чисти гърди, но лекарката видя леко възпаление в дясното уше, което е резултат от хремата. Изписа ни антибиотик. Но ми обясни, че понеже бил над 2 години родителят можел да прецени дали да даде антибиотика или не newsm78. Разбрахме се за го следя и ако има болки в ушите веднага да му го дам.
Аз бих те посъветвала да послушаш Снежи, защото твоята бебка е все още много малка. Алекс беше на 10 месеца, когато имаше хрема и кашлица. Казаха ми същите неща, които са ти казали и на теб. След една седмица беше вече с бронхит и на АБ.

# 201
Здравейте момичета! Честита бременност на нашите бременелки  bouquet Росист, честит рожден ден!
Кашлицата е естествен защитен механизъм дихателните пътища да се изчистят по естествен механичен начин, така че сиропи които само я потискат наистина не е хубаво да се дават. Снежи е дала много добри съвети - това с парата го препоръчват и при астматичен пристъп, а метода с меда съм го чувала и от други места че е много ефикасен. Моята хомеопатка в България беше много скептична към сиропа Стодал. Той имал и някакъв хомеопатичен компонент, но също и чиста химия. Мисля че си имаше и други аргументи.
Поздрави на всички от снежен Монреал!

# 202
Heureuse и нашата хомеопатка в България е скептично настроена към Стодал ,защото той е хомеопатичен продукт но по френската школа което ще рече ,че е комбинация от няколко хомеопатични продукта,а класическите хомеопати са против това, техният принцип както знаеш и ти е да се лекува само с едно хомеопатично лекарство. но когато човек няма на разположение доктор хомеопат в Канада,а кашлицата се засилва ,а докторите те убеждават ,че ще се оправи без нищо, в този случаи аз прибегнах до Стодал и не съжалявам,защото кашлицата отшумя много бързо ,детето спря да се мъчи и започна да се храни нормално без да се дави и повръща.Затова мисля и от опит споделям,че e за предпочитане пред всички останали сиропи за кашлица за бебета и деца,а доколкото виждам и Снежи го е препоръчала също.Защото не винаги помагат само прилаганите стари бабини рецепти.

# 203
Започнахме да даваме сиропа, но в много малки количества. За деца над 2 години пише по 5мл, ние даваме наполовина. Днес правихме инхалации в банята и мисля, че й хареса, забавляваше се с една гумена жаба и не усети че се опитвам да я лекувам. Апетита й е под всякаква критика. Последните 2 дни си яде пюрето, но кашата аз й я спрях, след като 2 дни подред не искаше да я близне. А от млякото изпива супер малки количества, вече се чудя откъде намира сили да се върти като шило ooooh! В крайна сметка мисля, че има подобрение. Както вече писах температурата я овладяхме, сополите понамаляха, остава нацяло да излекуваме сополите и така вече няма да има с какво да се дави. Почти съм сигурна, че кашлицата не е заради болно гърло, а заради сополи, стичащи се в гърлото. А за вируса - ами според мен нашето не е вирус, а си е чиста настинка. Така е като пълзи където й падне, а все пак под вратите духа. Аз я гоня постоянно, ама все намира начин да ми се изплъзне  hahaha

# 204
  • Vaudreuil Canada
Пчеличке ако искаш капвай и кърма в нослето на детето - и дано по-скоро се оправите - най-тъпото е че всичките тия симптоми могат да са и от зъби ама как да знаеш предварително ...

# 205
Честит 2-ри Рожден Ден на Ивет!
Пожелавам й здраве и щастливи детски дни изпълнени с весели игри.
Писанке, весел празник!
[/size]

# 206
  • Vaudreuil Canada
Честит 2-ри Рожден Ден на Ивет!
Да радва мама и тати, да расте весело и щастливо дете.
Весел празник на всички в къщи!

# 207
  • Калгари, Канада
Чудя се да се включа ли и аз към списъка с боледуващите.... Два нощи бебчо беше с 39 С температура през цялата нощ изобщо не спадна, въпреки Тylenol, краката намазани с оцет и мокрите кърпи на главата /не съм го овивала целия с мокър чаршаф и не съм го влачила под душа -както бях посъветвана, понеже той спеше или поне се опитваше да спи/на всичкото отгоре тъкмо бяхме почнали антибиотика Amoxicillin. В 9:00 часа в неделя вечерта ни казаха, че само гърлото му е зле, гърдите и ушите са му добре, изписаха ни антибиотика и ни изпратиха с усмивка. В 11:30 той вдигна 39,4 С и така до 6:00 часа сутринта, на другата вечер пак така, само дето температурата спадна към 2:00 часа. Звънях на здравните сестри в 3:00 часа през ноща първата вечер и те ми казаха, че било нормално да си лягам да спя, ако дигне в рамките на един час два пъти 41 С -то тогава да го закараме в спешното иначе да не се тревожим ooooh!  Възмущение е леката форма на това дето го изпитах  #2gunfire
Сега вече минахме третата нощ без да вдигаме толкова висока температура и през деня той се чувства по добре. Пак покашля и носа му тече, но е значително по подвижен и радостен. Сега обаче аз също съм болна, та надеждата е че ще успеем да се оправим до петък, ама да видим.
Естествено детската градина се обвинява за всичко това и вероятността да си остана пак в къщи е огромна. И аз вече незнам какво да правя.

Честита бременност на бременелки и честит рожден ден на рождениците!

Имам един въпрос за "параноична Шизофрения", има ли някой запознат с тази болест? Братовчедка ми е срещнала любовта в лицето на момче, чиято сестра е с тази диагноза и е в клиника. Тетка ми /майката на братовчедка ми/ от друга страна се тръшка и реве, че ако се оженели, децата можело наследствено да имат тази болест. Аз незнам какво да им кажа, братовчедката не иска да се отказва от момчето, но още не е тръгнала да се жени.
Извинявайте, че питам и вас. Тя вече е пуснала въпроса си във форума. Аз като майка обаче немога да не се зачудя как би трябвало да се реагира.

# 208
Здравейте мами от Канада! Аз съм от един месец в Монреал , а моето синче два пъти се разболя и ако не бяха лекарствата от БГ не зная как щеше да се излекува, като чета за какво става на въпрос. Оставят сами да се бори организмът на детето, но колкото по- малко е детето, толкова по- бързо се развива клиничната картина и инфекцията слиза надолу, канадските лекари са направо много по- смели от българските. Предпочитат да лекуват само усложненията на болеста. Благодарение на вас поне съм подготвена как се лекуват децата и май ще трябва да свиквам.

Бързо оздравяване на болните ви дечица и много психическа издръжливост на вас мами! 

# 209
  • Торонто/Сливен
mamamia, виж този сайт: http://yourtotalhealth.ivillage.com/paranoid-schizophrenia.html?pageNum=1

Това, което те интересува е следното:

"Schizophrenia tends to run in families. Although it occurs in 1 percent of the general population, it occurs in 10 percent of people who have a first-degree relative (parent, brother or sister) with schizophrenia. People with a second-degree relative (aunt, uncle, grandparent or cousin) also develop schizophrenia at higher rates than the general population. People with a twin with the disorder have the greatest risk, with a 40 to 65 percent chance of developing schizophrenia, according to the National Institute of Mental Health (NIMH)."

Не е много обнадеждаващо, за съжаление. Confused

Общи условия

Активация на акаунт