Тайната на дългата и здрава коса-17

• 41 125
  • 479
  •   1
Отговори
# 360
  • София
емел, маската на Денис и аз много си я харесвам, но косата ми изглежда добре само във деня на миенето, на другия ден е  Sick  А маската на Schwarzkopf по принцип само по крайщата ли я слагаше? Аз я разнесох по цялата дължина, а ти щом си я ползвала, знаеш че е доста гъста и трудно се разнася...и след това косата ми беше доста сплъстена някак си, и без обем,  а иначе обем си имам и то даже във повече от необходимото, то се вижда от снимката.

По принцип много зависи от ефекта, който смятам да постигна. За да имам начупена коса слагам само балсам за 10 сек. Тогава косата ми е бухнала - имам обем и по-лесно оформям къдриците с дифузер. Но за изправяне с четка и сешоар или преса се нуждая от гладка коса /липсата на обем дори ме радва/ и тогава ползвам маска, като я размивам в малко вода /това нямам идея защо, може би навик от шампоана/. Тъй като винаги все някак я обработвам, обем при скалпа и гладка коса постигам със сешоар, четка и пяна.

Момичета, щом разчитате само на маската и не слагате допълнителни маски/балсами след измиване, значи имате перфектни коси. Е, при мен това е немислимо.

# 361
Ами (!), не слагаме...
Аз балсам не пропускам. Миосотис от готовите маски (с плацента и с мед) уважавах преди, не съм ползвала от години. Whistling

# 362
  • Варна
Здравейте и от мен!Днес водата се появи и аз взех,че се "маскирах"!Само да не я спрат,че незнам как ще я измия !Още малко ще поседя и влизам в банята да си "изпера"косата,пък да видим к'во ще се е получило!

# 363
И аз съм се маскирала. След малко влизам да видя какво съм сътворила или съм си причинила Laughing

# 364
  • София
Aз пък свърших с всички процерури. Whistling След малко ще видим какъв е резултатът. smile3521

# 365
Zizi, реших да те послушам - ще комбинирам примерно три или четири билки в едно шишенце и всекидневно ще си натривам за подхранване корените на косата. Не знам, още мисля какви да са, но май ще бъдат - корени от репей, коприва, розмарин(чувала съм добри неща за него) и примерно латинка newsm78.... още не знам.

Пък витамините ще си ги пия отделно.
Май така ще е най-удачно Rolling Eyes

# 366
Торнадото Катрин, от хумата косата ми стана страшно корава, опитах втори път-същото.
Обаче опашката ми стана стана дебела. Ако ще си правя френски кок, ще знам да се намацам с хума преди това.  Mr. Green
Но не съм се отказала да си намеря бяла хума, каолин де.

Правила съм отвара от коприва и репей по  newsm78 чий съвет беше, ох, не помня.
На следващия ден миришеше отвратително и беше помътнял...
Защото аз реших да си приготвя повече, че да имам за другия ден. Crazy

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 00:26 от красим

# 367
От днес към моята маска ще добавям и прясно мляко, косата ми е разкошна. Не очакавах подобен ефект. Експериментите си заслужават.

# 368
Аз съм алергична... Tired

# 369
От днес към моята маска ще добавям и прясно мляко, косата ми е разкошна. Не очакавах подобен ефект. Експериментите си заслужават.
Прясно мляко ли - аз обичам да го пия, но браво на теб заради експеримента, при това успешен  Hug Току виж и аз съм пробвала Thinking
Междодругото, слагала съм си кисело мляко и съм доволна, но това преди да открия вас и тази тема.

По принцип ти с каква коса си, защото моята е към мазна и не всичко и се отразява, както на някои мами със страхотни коси. Изобщо какво ти представляваше успешната маска?

Иначе   bouquet

# 370
И аз съм с мазна коса, мия я всеки ден. Все още не съм си намерила шампоан, който да ми помогне, но ще търся.
Маската, която се отразява добре на косата ми е:
2 с. л. тривитаминол
2 с. л. бадемово масло
2 с.л. пшеничено
1 с. л. масло от жожоба
1 с. л. рициново масло
няколко капки ДЕАВИТ
няколко капки ракия
лимонов сок на око
и вече ще прибавям и прясно мляко

# 371
  • София
Не бях се сетила за прясното мляко, но ще пробвам. Wink  
Вчера попаднах на някаква маска с , жълтък, мед, зехтин и канела и ми стана чудно ли е функцията на канелата.
Аз днес се мацах с кисело мляко, накрая си облях косата и с коприва.  Хубава ми е косата, но краищата са си бая изтощени и накъсани. Tired лятото бях на руси кичури и обезцветяванетио си оказа влияние естествено. Rolling Eyes Чудя се дали да не си взема кристали за коса. Вие използвате ли? Какво ви е меннието за тях?

# 372
  • София

Казвай бързо: тип коса, съставки на маската и количества, шампоан, измиване - колко пъти, балсам/маска/нищо и др.   atwork

Аууу, изпреварила си ме!

Passion, ползвам кристали и много съм доволна.

# 373
Аз преди 2 седмици си купих кристали и ме е яд, че не съм си купила по-рано от тях. На моята коса добре й влияят. Косата ми става много жива.

И аз съм с мазна коса, мия я всеки ден. Все още не съм си намерила шампоан, който да ми помогне, но ще търся.
Маската, която се отразява добре на косата ми е:
2 с. л. тривитаминол
2 с. л. бадемово масло
2 с.л. пшеничено
1 с. л. масло от жожоба
1 с. л. рициново масло
няколко капки ДЕАВИТ
няколко капки ракия
лимонов сок на око
и вече ще прибавям и прясно мляко

Това е моята маска, добре се изми след 3 пъти с шампоана. Маска за коса на Гарние Repair and Shine.

# 374
  • София
Мерси, мацка! Извинявай за горния пост. Много бърза ти бе реакцията. Аз редактирах, но не ми го отрази като редакция newsm78

Иначе къдрава ли ти е или права? По-скоро права, а?

Общи условия

Активация на акаунт