Фотошоп - Б група (абсолютно начинаещи.....)!(1)

• 42 471
  • 358
  •   1
Отговори
# 180
  • 2 етажа над тавана
placholina , браво мацка Hug

Аз да се похваля, че вече съм с CS3 и утре ще подхващам снимките, че сега ми се доспа мноооооооооого.
А вие творете на воля Hug

# 181
Ако не беше ти не знам дали въобще щях да продължа да се мъча newsm51

# 182
  • Вече в моята си приказка...
Лекси, ако си с ФШ двойка и нагоре, за оправяне на червените очи си има определен инструмент. Намира се в лявата част, при другите инструменти. Намира се до инструмент "четка". Представлява едно оченце.

Пачолина, ама ти май не си много за тази тема. Гледам доста прилични рамки си направила! Особено тази с фотолентата - добре си се сетила леко да "приплеснеш" анимационните картинки в нея, за да се получи по-реалистично!
А на втората ти рамка, лично аз бих увеличила още малко снимката, нека тя да е акценът в рамката, а не елементите. Просто те да допълват рамката, да не са основата!

И още един урок от мен  Wink - направете си албумчета в www.multiply.com, така и качеството на рамките ви няма да е лошо!
Може да разгледате и нашите албумчета там, със сигурност още идеи ще ви дойдат

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 23:48 от MiRa_55

# 183
  • Бургас
placholina браво бе, я виж какви хубави рамки си сътворила.  Laughing
Ей, добре, че успя да ни ги покажеш, за малко да те изтървем, ей  Joy
А, само как се беше завайкала, тц, тц, тц

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 00:01 от Никки

# 184
Плачолина ама наистина много бързо схващаш.Браво!

# 185
Още една начинаеща приемате ли? Засега само ще ви следя.

# 186
  • под тепетата
И аз заявявам присъствието си в темата. Laughing Отук-оттам понаучих някои основни неща, но май само на теория - като опре до прилагането им се запъвам. Ето моят проблем - имам картинка на черен фон, който искам да направя бял. Не ми се смейте, започнала съм по най-трудния начин сигурно, но само за това се сетих - играх си сума ти време да го очертавам, обаче само дотук. Сега как да махна фона извън очертаното? Дамаянти беше обяснила нещо много елементарно с вълшебната пръчица и "дилийт", ама не ми се маха черното! Нещо не правя както трябва. Embarassed

# 187
placholina-марш в другата тема или ако останеш тук ,започвай да даваш уроци Grinning
лимонка-не ти се маха черното,защото работиш директно върху баграунда/това е най -най долния слой в панела с леърите.
НИКОГА НЕ РАБОТЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА СТЕ Я ДУБЛИРАЛИ.
НИКОГА НЕ РАБОТЕТЕ ВЪРХУ БЕГРАУНДА/направете го леър/слой/
ДОБРЕ Е ,КОГАТО ИЗРЯЗВАТЕ СНИМКА,ДА И ДОБЛИРАТЕ СЛОЯ,ЗАЩОТО АКО НЕЩО НЕ СТАНЕ ДОБРЕ ПРОСТО МАХАТЕ РЯЗАНИЯ СЛОЙ И СТАРИЯ СИ ОСТАВА.

Момичета-мисля,че този начин на даване на уроци не е най удачен.Ето за един ден изписани 8 страници и ако някой се запише днес да се учи пак ще трябва да започва четенето си отначало.Мисля,че е по добре да има 10-15 основни урока,събрани на едно място и всеки начинаещ да направи първо тях,ако има нещо неразбрано от дадения урок,ще му бъде дообяснено.Според мен 10 урока-систематизирани са напълно достатъчни за да може всеки да се научи да прави рамки,а и много други неща.
Например-урок за изрязване на обект-отделен линк в който да бъде обяснено различните начини за изрязване на даден обект
-урок за основните инстументи във фотошопа-обяснено нагледно с приложени примери
-урок за най -необходимите неща ,нужни за направата на рамка за снимка-какво ни е нужно,/фонове,снимки,клипарт/как да го пренесем на листа,
-урок за работа с blending options-и пак отделен линк с обяснения и примери за тази команда
-урок относно леърите/слоевете/-за какво служат,как се разместват,как се групират и обединяват,как се смесват и др
-урок за четки-как се инталират,как се увеличават,намаляват,оцветяват и тн
-урок за работа с текст-как се инсталират шрифтове,как се пише,как се  променя размера и как се оцветявят буквите,как се превръщат в слой и тн
-урок за  трансформация на обект-различни начини за трансформация на обект,увеличаване,намаляване,перспектива,обръщане хоризонтално ,вертикално,завъртане,усукване и тн
-урок за работа и ефекти ,които се постигат с командата-shape
-урок за премахване на червени очи-различни начини за премахване на червените очи
-урок за преливане на изображения-различни начини за преливане
-урок за това ,как да си направим сами фон-различни начини,работа с кофата,работа с градиента,работа с печатчето,работа с патерн и тн
-урок за работа с филтрите-къде точно се намират,как да си инсталираме нови,за какво се ползват и тн
-урок за промяна на цветовете на снимка-различните начини за обезцветяване на снимка,засилване или намаляване да някой цвят и тн
-урок за работа с гумата-как точно се работи с нея,различни ефекти и тн

аз мисля,че ако всеки един прочете и направи тези уроци ще може съвсем спокойно да работи на фотошоп.
Всичко останало са различни трикове,които се усвояват в процеса на работа.Аз работя на фотошоп вече 12 години и всеки ден научавам по нещо ново

# 188
Момичета благодаря ви за милите думи, но аз като гледам в другата тема какви красоти се показват ,на светлинни години съм от там smile3525.Оставам си тук. newsm10

# 189
Тази нещо ми седи изкуствена.Ама то си е време за критика.

# 190
  • София
ani69, идеята ти е много добра  Grinning Така би било най-прегледно и ясно. Дали е възможно тези уроци да се пуснат като отделни теми - Уроци за начинаещи 1, 2 и т.н. /разбира се не на куп и примерно по 5-6 урока в тема/ и в тях да се обсъжда само това. А цялостните произведения премерно тук. Защото аз нямам физическото време да изчета всичко.

Плачолина
, харесва ми, само прави по-големи снимките, че се губят. Интересно ми е с колко отделни елементи работиш т.е. рамката готова ли е или ти си я правила и в каква степен? Всъщност това винаги ми е било интересно. Моето чудо например е от отделни елементи, свалени от нета и копирани на отделни слоеве, като на елементите съответно е променена формата, ротацията, на някои прозрачността, а преди това са изрязани.

# 191
Съгласна съм с Ани.
Така като гледам тук доста от хората, които пишат, че са начинаещи не са точно такива и мисля, че това което предлага Ани е по-удачно от това, което е в момента.

Лекси, няма за какаво да ми благодариш.
Основната заслуга си е твоя.Все пак ти си инсталира програмата. Wink

# 192
  • на село
placholina , браво! Напредваш! Всъщност от колко време се занимаваш с ФШ?

# 193
Ами от септември ми пуснаха нета,че нали съм в гората.А фотошопа го свалих малко след това.Ако не бяха форумите с уроци още щях да слагам рамки от Ленаголд.ЛексиФонът е почти готов с малки изключения,и аз съм на този принцип ,рязане,трансформиране.

# 194
  • Изомрудения остров
Чародейка, свали си го от Арената. аз от там го дръпнах и не ми искаше сериен номер Peace

може ли да обясните какво е маската

ето какво намерих за маските на мен ми помогна  Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135204

Общи условия

Активация на акаунт