Фотошоп - Б група (абсолютно начинаещи.....)!(1)

• 42 518
  • 358
  •   1
Отговори
# 225
  • в стаята
Здравейте! Hug
Отдавна исках да се науча да работя с фотошоп, добре че пуснахте тази тема. Видях я днес и се пробвах, направих рамка, но не ми е ясно от къде трябва да смъкна елементи за да си поставя върху снимка. И още нещо. Като си направих снимката се опитах да я запаметя в компа, но после не мога да я отворя. Как да я запаметя Crazy

# 226
  • Вече в моята си приказка...
isi, за елементи най-добре разгледай Всеобхватната фотошопска библиотека, която е закована в началото на "Хоби".
А за снимката - би могла да я сейфаш като .jpg /ако е снимка, която няма да обработваш/ иначе ако е рамка, която има слоеве и която смяташ да обработваш още, най-добре е да я сейфаш с разширение .pdf - това разширение позволява да се отваря във фотошопа колкото си искаш пъти и да си правиш корекции върху рамката...

# 227
Днес никой нищо не показва.
ти ни скри шапките  Mr. Green
ето от мен нещо, което съм показвала

# 228
skrita само надписа ако изместиш по-навътре ,че нещо "бяга" доста настрани.  На дънковата рамка зад снимката сложи сянка.

# 229
Ако приемате още ученици и аз ще се запиша при вас,разглеждала съм фотошопската тема месеци наред,дори имам и някой сполучливи опити,но така и не се осмелих да пиша там,но ако и този път не вляза във редиците на учениците .......Най напред трябва да ми обясните къде да кача снимки,и как да ги публикувам тук.

# 230
  • Бургас
Днес никой нищо не показва.
Ами аз показах, но никой нищо не изкоментира. Що така?!  newsm78 Тази рамка си я харесвам, но ми се щеше да чуя и друго мнение.

# 231
а урока за сянката къде е  newsm78

# 232
ето и от мене. да видя дали ще успея да го пусна като снимка  Rolling Eyes
аз като начинаещ си мълча и не коментирам  Sunglasses

нещо не става  newsm78

# 233
  • Бургас
skrita Сянка се слага от Blending Options - Десен бутон в/у леъра, на който искаш да сложиш сянка и избираш Blending Options. След това маркираш първата опция Drop Sadow /за външна сянка/ или Inner Shadow /за вътрешна сянка/. Поиграй си малко с плъзгачите за да получиш желания ефект.

# 234
Ами аз показах, но никой нищо не изкоментира. Що така?!  newsm78 Тази рамка си я харесвам, но ми се щеше да чуя и друго мнение.
Рамката ти е толкова хубава, че просто едва ли някой има забележки Simple Smile
На мен лично много ми хареса. Има малко дребни неща, които аз бих променила, но предполагам, че нарочно са направени така и за това няма да ги коментирам.

# 235
  • Бургас
Stillness Благодаря и все пак ще ми е интересно да чуя и твоето мнение.

# 236
Момичета имам една идея за Коледния благотворителен базар!

За съжаление не умея да работя с фотошоп и ще ми трябва помощ. А ако ви хареса идеята ми нямам нищо против да се реализира и от други за другите базари.

Мисля си, на Коледа хората слагат на външните си врати коледни венци и украси. Дали тогава не можем да направим нещо по-закачливо. Майките фотошопки да пооткраднат от сайтовете весели или шарени картинки с коледна тематика и да прибавим надписи от сорта:

"ЧНГ. В празнично настроение сме! За заеми и с лоши новини не ни безпокойте!"
"ЧНГ. Добре дошли! /отдолу/ Надяваме се не сте забравили подаръка си!"
"Весела Коледа Шефе! Премиите винаги сплотяват колектива" /това за кабинета ми примерно  Wink/
Учуден дядо мраз или сърдито дете + "Тази година се надявам да си прочел писмото ми!" /това за врата на сина ви примерно/
Хиляди варианти има ако някой се ангажира ще измисля още  Hug
Дори и само надпис "Весела Коледа" или "Честита Нова година" + хубава цветна картинка.

След това ние дето не разбираме от фотошоп ще търсим начин да принтираме тези картинки с надписи /може на цветен принтер или да се поръчат във фотото като снимки и после да се изрежат/. Залепяме ги на твърд картон и ги поукрасяваме с брокат и каквото още преценим /зелени елементи, панделки от магазините а един лев/ и им слагаме връвчица за окачване и са готови за базара.  Mr. Green

Дали си заслужава?  newsm78

# 237
Хайде малко да се посмеем че цял следобяд гледах глупаво в компа smile3506,щях да правя новогодишна рамка и накрая изпростях жестоко.Мислех да ви питам кое да махна ,но то нищо няма да остане newsm62

# 238
# 239
Значи...
Първо катеричките. Всички елементи имат сянка, а те нямат. Мисля, че ще изглежда по-добре, ако и те имат, защото едната катеричка застъпва рамката.
Второ - дървените ъгълчета не вървят точно с рамката. Може би това е бил търсения ефект, но лично аз бих ги оправила.
Това са дребните неща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт