Какво е биологична майка?

• 9 947
  • 102
  •   1
Отговори
# 75
      Мненията на Дар и Мата изцяло се покриват  със собствения ми поглед.

Между другото, Дар, нашата история е същата като вашата.  newsm78

Не хвърлям камък върху никого и не съдя. Смятам, че тази тема е излишна, че това е опит на нечии незрели чувства и страхове да бъдат демонстрирани и по този начин овладяни.

Не мога да разбера защо има толкова крайни мнения. Опити за обиди и поучавания...

Всъщност сега се сещам. Освен, че опитвам да си демонстрирам незрелите чувства осъзнавам, че освен мен още доста хора се вълнуват от този въпрос.

Според мен повечето от нас правят грешката да се вглеждат прекалено много в детайлите. А е важен принципа. Нали него дискутираме? То е ясно, че нещо което при мен работи при вас няма и обратното:)

Не е ли идеята на този форум да споделяме мислите те, страховете си, че и надеждите си?

Имам си виждане по този въпрос, споделих го, защитих го. Никого не съм карал да мисли или да прави като мен.

Вместо да погледнете на различната гледна точка като на богатство сте склонни да обезкостите инакомислещите.

Съжалявам ако сте възприели постингите ми като демагогски. Целта ми е не да ви поучавам, а да ви предлагам повече опции. Повече и най - вече различни виждания. За да взимате по - правилни решения.

То е ясно, че решението си е ваше. Можете да я наричате както ви уйдисва, а и можете да си мълчите като стане дума за нея.

Налага ми се да залитам в крайности, защото се опитвам да компенсирам...

А нали знаете, колко е важен баланса...

Определено темата е важна за повечето от нас и хайде да не се обиждаме и да си слагаме така лесно етикети.

Според мен е върховната илюзия, че не предаваме нашето отношение към другото семейство на децата си. Дали сме настроени позитивно или негативно към тях е фондаментално за бъдещите им отношения.

Точно заради това се опитвам да Ви поканя да потърсите и позитивни зрънца в тях. Може би съм попрекалил с розовия цвят, но със сигурност го има. Всяко усилие посветено на тази цел според мен ще се възвърне многократно. Дерзайте:)

# 76
Темата беше за формулировката, а не за уважението и отношението ни към биологичната майка.
А, забравих - ние не сме безчувствени зверове - ние (по-обикновените осиновители, щото тук във форума пишат и един двама идеални, разбиращи и състрадателни) сме триумфиращи зверове, които насилствено сме измъкнали разменните монети от ръцете на страдащите жертви (богатството, за което стана дума по-горе) за да живеем щастливо накачулени с розови очила и други атрибути. Всъщност ние сме единствените печеливши от цялата история - нали сфащате

Fussii, това отдавна ми стои на езика. Форумът ни натежа от обиди. Тук-там проблясват някои ценни неща . Питаме се "Къде изчезнаха някои от мамите, от осиновените? "....  Ами ай е посмял някой да се обади, ай са му скроили шапката. Магьоснико, разбирам те- имаш си мнение , нападнаха те заради него.... познато ми е.  Спомням си как се запознах с тебе...  тук право на мнение имат само някои- останалите са за да ръкопляскат.

# 77
Аз пък не разбирам що не си признаете, че не обичате ракия, вместо да си търсите извинение да не я изпиете в такава приятна компания  newsm78

# 78
незнам, ама за мен всичко написано досега си е чиста спекулация и теоретизиране.
другото е, че взеки в крайна сметка или е склонен да се запознае с биолгогичните родители, или не.
май само аз и фоксче сме имали тази възможност и то принудени от фактите.
когато радетелите за другаруване с биологини родители заговорят от опит, тогава можем и да проведем конструктивна дискусия.

не можеш да пропагандираш нещо, без да си го направил сам и да имаш опит.
аз лично съм За познаването на биологичните родители.
ако бях осиновила детето си без да ги познавам, щях да направя всичко възможно да ги видя под една или друга форма. но това е до човек. не мога да налагам на другите да мислят и действат като мен. и да им се сърдя, че не го правят или да ги заклеймявам. да бъдем толерантни, все пак. това, че дължа някому уважение само защото диша, не подкрепям. уважението е висше чувство и трябва да сме внимателни с него. може би просто има разминаване в термините.

лично аз съм предприела следното. запознах се, опознахме се. Не-не желая да си пия ракията с тази жена. тя точно това искаше, но моето желание не се покрива с нейното. не считам, че по този начин ще направя добро на детето си. считам, че съм длъжна да го запозная с цялата истина и с цялата история, доколкото мога да съм обективна, естествено. и после да го оставя само да реши. на мен тази жена няма да ми бъде приятел никога. и на въпроса какво е биологичната майка. ами точно това е-БИОЛОГИЧНА МАЙКА. ни повече, ни по-малко. термина е достатъчно ясен и казва всичко. а дали и слагаме рога и копита или крила и ореол си е лично виждане и всеки има право на него.

Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 11:07 от matakosmata

# 79
Ама верно последно от мен по темата ....  Twisted Evil

От известно време на сам съм допусната в един изключително фин и крехък свят на наш семеен приятел.

Хмммм как да го кажа - опитайте да мислите с главата не на осиновител, а на отхвърлено дете... Знаете ли как се промени отношението ми към БМ на Никола... от гореспоменатото уважение няма и помен... има само болка.
Знаете ли, изчезнаха всички анализи, разсъждения, рационалности, мисли, думи... остана само ужасяваща болка... огромна рана. Боли ме от името на сина ми - само това...

# 80
Ай стига с тия обобщения и прибързани заключения. Това, че имало кофти биологични родители не значи, че всики са такива. Това, че имало и готини също не значи, че всички са такива.

Света е шарен.

И кой има право да решава кой какво може и не може? И то в отворено пространство като тук?. Ей хора разширете си малко кръгозора. Огледайте се. Отворете очи.

Пълно е с болка и мърсотия. Но от нас зависи дали ще виждаме само това. Защото има и други неща. Може да са мънички, но ги има. Шарени, светли, живи и красиви. Потърсете ги. Навсякъде. Има ги.

Потърсете ги и в Другото семейство:)

# 81
Ако биологичните родители са свестни хора - още по-лошо тогава  Sad

# 82
Ако биологичните родители са свестни хора - още по-лошо тогава  Sad

Не схванах... Кое е по - лошо?

# 83
Да си схванал ... Whistling

# 84
Аз я наричам "биологичната ми майка". Нося гените, но не и духа и. Дала ми е шанса да се родя- щастлива съм за това. Нито я мразя, нито я обичам. Не я идеализирам, но  и не я сривам в пепелта. Не е добрата фея, но не си позволявам и да е "скелет в гардероба ми". Мисля за нея...понякога. Писала съм го тук и друг път- най- важното, което съм постигнала в "отношенията" си с нея е, че съм и простила.
Може би искам да я срещна, но фактът, че не предприемам нищо в тази посока ми говори, че на някакво подсъзнателно ниво все още не съм готова. Няма как да я игнорирам, а и не искам защото тя е част от живота ми и май се оказва не само за 9 месеца.
Когато я наричам "биологичната ми майка" не се притеснявам, защото знам, че не влагам и частица от онова усещане, когато казвам "мамо" на Майка ми.
Това е моето мнение- на осиновена. Ако обаче попитам Мама какво мисли за "нея" знам, че ще прочета в очите и страх.

# 85
  • Пирдоп
Аз пък ги наричам създателите, ми те са си точно това за мен. Рядко мисля за тях и в частност за нея, просто защото нямам такава потребност, нямам празнина която да запълвам. Всичко от което се нуждая, майка ми и баща ми, колкото и да са не съвършенни, ми го дават.
Не мисля да я търся, просто ми е любопитно коя е тя, той.......но знам, че това мое любопитство ако зависи от мен, няма да го задоволя.

# 86
Не искам в очите ми да има страх, когато Преси и Вики се взират през тях в душата ми. И смятам да се справя с това. Само не съм много наясно как. Засега. Но ще се справя.

# 87
k.dimitrova, мисля че си достатъчно силна, за да се справиш. Всъщност, мисля си, че този страх няма как да изчезне завинаги, но можеш да го "изиграеш" и да го накараш да "заработи" в твоя полза.

# 88
Ами ако я нямаше тази "Биологична майка"..............???!!

И на свекървите си някои казват "мамон", но едва ли имат предвид...............МАЙКА!!

На ме лично, не ми пречи този израз. Не се замислям. Няма смисъл. Аз си имам една МАЙЧИЦА и това е!!!

А  на "Биологичната си майка" дължа ....................живота си, колкото и силно и неприятно да звучи това на някои майки

осиновителки!!

Ако не бе тя, нямаше да ме има мен, а

съответно и няма ше да познавам родителите си.

Поздрави,

Радмила

# 89
  • София
Еей, Радмила, къде ходиш, бе мила? Много често си мисля за теб. Надявам се развитието на събитията от миналата година да е благоприятно за теб.
ralissa

Общи условия

Активация на акаунт