Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 5

• 14 740
  • 313
  •   1
Отговори
# 210
  Въй, нямаме бодлива топка. Grinning Ама това с мачкането е добра идея -
аз още съм скована, въпреки половинката хапче Нурофен снощи.
  А пък аз, ако си сложа лепенки на гърдите, убедена съм, че ще бъдат
смъкнати на мига! И бе това има да си ми го връща - за 5 дни 4 пъти
я щавихме - цялото и вратле е в лепенки с превръзка - заля се с гореща
вода. Sad Не ви го пожелавам, отваряйте си очите на 12, докато правите
кафе сутрин!

# 211
Милата дребосъчка...Аз като си представя как разнасям кафеника с врялото кафе от терасата към кухнята точно над Мартин, който обикновено се опитва да ме събори точно по това време...И тенджерите така нося, с висящо човече на краката ми...Аз ви вземам бележка.

П.П. За лепенките-Ани, нямат смъкване тия...купувам от тия операционните, на Хансапласт, дето НИЩО не пропускат, а и защото са водоустойчиви, лепящата им част е напълно прозрачна и много тънка, чак аз се затруднявам като ги махам.

# 212
Момичета, благодаря за съветите  bouquet
Аз едва днеска се освестих - вчера бях с 40 градуса Sick Не съм спирала да кърмя Peace

# 213
  • Откъм Варната
....цялото и вратле е в лепенки с превръзка - заля се с гореща
вода. Sad Не ви го пожелавам, отваряйте си очите на 12, докато правите
кафе сутрин!

Мале дано да сте вече добре, моя преди 3 седмици се подпря на печката, печка на дърва, и двете му длани бяха мехури, и бинтован ходи 2 седмици, чак в болница искаха да ни вкарат, аз мажа с Контрактубекс да не останат белези, пазете децата че е страшно

# 214
   Сигурно, след като и махнат превръзките, ще изпишат нещо
против белези, та да я мажа. Уж, нямало да останат... С млекце дали не става? Mr. Green

# 215
  • Германия
Горката! Голямо ли е поражението?

# 216
  • София
Представям си колко го боли детето. С млекце не, по- скоро нещо мазно  newsm78. Свекър ми прави един мехлем против белези от изгаряния и рани. Домашен е, но го прави от години и от различни краища идват да си взимат. Определено е ефикасен! В основата е пчелен восък, зехтин, бъз и още не знам какво си. Когато се запознах с мъжът ми се изсмях като ми казаха. Но после се изгорих и мехлема облекчи веднага болката. И Дани си цепи веждата, а след мехлема няма и следа. И много белези от контузии е оправял. Мъжът ми го мазаха след операция, даже. Сега винаги си имам за всеки случай. Пари не взимаше, но от скоро започна да взима по левче- два, заради зехтина.

# 217
  • Откъм Варната
   Сигурно, след като и махнат превръзките, ще изпишат нещо
против белези, та да я мажа. Уж, нямало да останат... С млекце дали не става? Mr. Green

На Митака му правеха превръзката в болницата, обаче като се подобри ми казаха аз да ги правя в къщи, мажа хубаво с Контрактубекс, втрива се леко като масаж, после на една марля Дефламол и върху изгореното и превързвах, и така сутрин и вечер, но ми се стори много цял месец да го държа увит в бинтове, милото като боксьорче и нищо не може да хване, и сега махнах превръзките, изгореното е добре и има кожа, няма рани, само дето е зачервено, мажа няколко пъти на ден с Контрактубекса, уж да не останат белези, като свърши мисля с козметичния крем на Бюбхен и имам едно тестерче за дупе на Мустела, и така....и на теб сигурно това ще ти изпишат, дано бързо да се оправите  Hug

# 218
Здравейте, сега ви открих и постепенно ще изчета всички страници, но междувременно ще се разпиша тук. Гордея се, че не съм сама, а част от такава голяма общност от умни, красиви (и скромни) мами  Hug

Кажете ми, моля ви, няма ли някакви конкретни препоръки как да се отуче да се буди нощем за гърдите...Да не би да не й достига на приспиване кърмата и да огладнява нощем докато спи?...

Трябва ми съвет, защото скоро почвам работа и мисля, че няма да издържа физически, още повече, че ще съм и самотна мама, докато ходя на работа... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 219
Aнна в., майка ми прави един мехлем с невен.
Дано бързо се оправите Praynig

desiteam, страхотна идея- мисля да я пробвам  Peace

# 220
Анна В., представям си колко ти е тъжно и гузно! Но предполагам, че рано или късно всяко детенце преживява все някакъв такъв инцидент (дано не се случва де), колкото и да внимаваме не можем да ги опазим от всичко!
Дано бързо се оправи сладураната! Белег сигурно няма да остане, на тази възраст кожата се възстановява страхотно! Hug

# 221
шамЕнет, едва ли огладнява. Казвам го защото моя почти 2 годишен хлапак папаше по цяла нощ почти 2 години, а откакто го отбих(седмица вече) не се буди нощем. И да де събуди, казват му, че трябва да спи и пак заспива. За работата - вземай го с тебе в леглото нощем - бързо ще се научиш да не се будиш нощем той като суче. Аз поне така изкарах 2 години - върнах се на работа 2 седмици след раждането на пълен работен ден и детенцето ми беше само на кърма почти 1 година. Сега вече прояде и денем, хапва си повече неща, пие и повече течности. И не се буди нощем. Явно просто си търсят успокоението, а не от глад се будят. А и за теб ще еполезно нощем да кърмиш, зада поддържаш кърмата.

Ох, аз още не съм се оправила, още имам кърма и чувствам напрежение, вече незнам колко ще продължи. А малкия още идва да ме проверява от време на време дали ще му дам.... А снощи кърмих един пингвин  Crazy  Навря ми го под блузата  и почна на мляска с уста  и да се смее Joy какво ли си вика детето - като на мен не ми дават, поне играчките сигурно могат да сучат  Crazy
Снощи се пробвах да спя с него  в леглото, ама много се будеше, и мъжа ми реши, че му мириша на мляко  newsm78 Като не съм в стаята и не се буди нощем, най много веднъж и веднага заспива пак...

# 222
   Ще се оправи, само на ръчичката е дълбоко и още има част, която не се кръвоснабдява
добре. Аз раните не пипам - засега не ми дават, но виждам колко бързо регенерира -
чак не е за вярване. Не се сетих в момента на инцидента да капна мляко за дезинфектант,
но линейката беше по-бърза от мисълта ми.
   И аз кърмя кукли, коте, дракон, мечка и др. такива и даже озвучаване си имат - мляс, мляс...
Примирила съм се, че ще спим отделно, когато някоя от нас реши да /се/ отбие. Wink

# 223
хи хи хи, това с пингвина и играчките много ме развесели  hahaha
Ние ще продължаваме май така, с три-четири кърмения след заспиване вечер до 12 и после още 2 пъти до 8 часа сутринта. Всъщност, не се оплаквам, защото спим заедно и не ми пречи, но това да ме държи дежурна вечер, много ми пречи, не ми остава време изобщо за лични/домакински/или служебни неща.  Rolling Eyes

# 224
  • Откъм Варната
Аз го научих да си спи в леглото, обаче на нас ни е проблем заспиването, най-рано се случва в 11 да заспи, понякога откарва до 1, на мен не ми пречи стига да е спокоен, сутрин се събушда не по рано от 6 часа, вземам го при мен кърмим се и продължаваме да спим, аз ставам по някое време, а той си откарва до 9, 10, 11, в 11 ако не се е събудил го будя аз, че да има време да каталяса 2-3 часа за обеден сън, който понякога е чак в 5, никакъв режим няма, и с храненето е така, днеска цял ден се плюнчи над 1 парче баница, вечеря уж пиле с ориз, ама яде колкото мишка, бисквити, солети едно на ръка, обаче се чудя не огладнява ли, иначе се кърмим по всяко време през деня, май туй му стига да се нахрани, ама мисля че вече е голям и би трябвало да си иска и друга храна

Общи условия

Активация на акаунт