Януарски сладури 2005

• 19 112
  • 255
  •   1
Отговори
# 105
  • София
 nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday
Днес Тея има рожден ден, да е жива и здрава и много щастлива

Весело и леко изкарване на празника Ели  newsm51

Ели много неприятно е това с боя ... при нас има също едно детенце с което май доста се дърпат .... обаче нямам представа дали мойта нещо не го провокира ....знам ли?

# 106
  • София
Честит Рожден Ден, Тея! Да е жива и здрава, усмихната и щастлива и да не се дава лесно на малките побойници.

Това с боя е много неприятна работа. Мартин все още не ходи на градина (аз на 04.02. ще съм на старт пред компютъра), но доста често посещаваме детски клубове. Като му обяснявам, че не трябва да удря, така правят лошите дечица, той седи и като го удрят не реагира и плаче, на мен ми е много мъчно като започне да ме пита защо го бият, нали е добричък. След това пък настъпва драстична промяна, започва той да удря, когато възникне спор за играчка или нещо си, е аз отново започвам да обяснявам как не се удря, така не се решават проблемите и той отново започва да пита: "А мен защо ме удрят?" и става един омагьосан кръг. Аз не искам детето ми да е агресивно, в същият момент се дразня като го удрят и той не реагира. Всички деца посягат, въпросът е, че някои родители поощряват това поведение и вече възникват проблемите за децата, объркването им кое е правилно и кое не е, кога се защитават и кога те са агресорът.

# 107
  • София
Честит рожден ден на порасналата Тея   bouquet  bouquet  bouquet
Пожелавам й много здраве, щастие и весели игри!

# 108
  • Sofia
Благодаря ви момчета!!!

Да ви почерпя тортичка   party023 и  Wine Glass

За боя и на мен не ми допада и ще видим как ще се справяме с него, но това което ме притеснява още повече е че една майка очевидец ми разказа как едната учителка от групата ни есента докато децата са излизали на двора е хванала едно дете за яката и така увиснало на яката на якето си го е влачила. Не ми каза кое е детето, но какво значение има - след като го е направила с едно ще го направи и с друго. А подобно нещо и аз съм виждала в друга градина минавайки случайно от там. Вярно че трудно можеш да се оправиш с толкова много деца, но това не е начина да ги подчиниш и да ги стресираш...

# 109
  • София
Я да си кажа болката и тук:
Момичета, незнам до колко се интересувате от приема и подаването на документи за ДГ, но вижте какво е последнота разделение на децата по възрастови групи:
  46.Разпределение по възрастови групи:

І яслена група - родени от 01.01.2007 г. до 01.11.2007 г. ;
ІІ яслена група- родени от 31.01.2006 г. до 31.12.2006 г. ;
І група - родени от 01.04.2005 г. до 01.02.2006 г. ;
ІІ група - родени от 01.04.2004 г. до 31.03.2005 г. ;
ІІІ група - родени от 01.04.2003 г. до 31.03.2004 г.;
ПГ - родени от 01.04.2002 г. до 31.03.2003 г.
(това е от: http://kg.sofia.bg/kg/home.nsf/0/10744C3F70235AEAC22573B20045CFB0?OpenDocument)
Та какво става от ясла ще се прехвърляме направо във втора група - просто идеално, а миналата година като исках да се запишем в градина - не не може - малки сте....  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Откакто го прочетох това съм бясна   #Crazy

# 110
  • София , Монтана
Ето това пише:
46.Разпределение по възрастови групи:

І яслена група - родени от 01.01.2007 г. до 01.11.2007 г. ;
ІІ яслена група- родени от 31.01.2006 г. до 31.12.2006 г. ;
І група - родени от 01.01.2005 г. до 31.12.2005 г. ;
ІІ група - родени от 01.01.2004 г. до 31.12.2004 г. ;
ІІІ група - родени от 01.01.2003 г. до 31.12.2003 г.;
ПГ - родени от 01.01.2002 г. до 31.12.2002 г.

# 111
  • София
Да вече са върнали старото разпределение, но по едно време вчера бяха написали тая безумица дето публикувах по-рано  hahaha

# 112
  • София
Да вече са върнали старото разпределение, но по едно време вчера бяха написали тая безумица дето публикувах по-рано  hahaha
Да, тази сутрин го оправиха. Вчера се обаждах в общината, обясниха, че било грешка. Системата за кандидатстване ми блокира няколко пъти - отказва ми достъп, е обясниха, че се случвало  ooooh!, как ще се оправим в понеделник не зная...

# 113
  • София
Да ви питам по тоя повод, нали на 4-ти ще се регистрираме и подаваме молби ...всичко на един път, нали така?

# 114
  • Sofia
Ние сме по първия списък който Иваничка е дала. Децата родени януари и февруари са в градината 1-ва група. А при нас има и едно дребосъче родено май месец 2005. На родителската среща ни казаха сами да преценим кога искаме да тръгнат на училище и да се обадим да повтарят някоя от групите в градината. Не може да се повтаря предучилищна. Това при условие че решим да тръгне на 7.

Аз до колкото знам тези дето вече са на градина няма да подават молби.

# 115
  • София
Аз до колкото знам тези дето вече са на градина няма да подават молби.

Да, не трябва да подаваме молби, прехвърлянето става автоматично. Но аз заради Боби се интересувам, нали и за него трябва да подава молба.

# 116
  • София
Записването става само по електронен път  - не се подават никакви молби в яслата.Аз  питах как стои въпроса  с приемането на деца с предимство като нас и ми казаха,че като се регистрирам  чрез нета, трябва само да им кажа номера, под който съм регистрирана, за  всеки случай.

# 117
  • София
Днес беше голямо записване за яслите,еххх Rolling EyesДнес малкото става на 1г.Хапнете по едно парченце торта за негово здраве  cook

# 118
  • София
Честито празник на ембрион

Да е жив и здрав малкия   bouquet

Голяма истерия със записването беше наистина. Аз успях, обаче сме с дублирано ЕГН и ще видим какво ще стане. Молбата ми е с номер 42, за свободни 20 места, при кандидатствали 187 ...все пак имам и второ детенце, това само ме крепи .....

# 119
  • Sofia
Честит рожден ден на Елена!!!

Да е жива и здрава и има весело и незабравимо детство!!!

Общи условия

Активация на акаунт