Бременни чужбински мами - 16

• 18 390
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
аз истинско кървене имах първите 2 дни след раждането, после капки само до 3тата седмица и после нъцки, даже няма изгледи за цикъла, явно съм късметлиика поне с това newsm78

момичета, давате ли витамин К на децата? ние даваме веднъж месечно по капка, май срещу анемия ли, за костите ли, не разбрах добре... Blush

# 91
  • NL
Me_and_baby вит.К давам всеки ден по 5 капки.
Витамин Д също почнах,пак по толкова.

# 92
Момичета, привет от София  Hug Вчера беше голямото пътуване  ooooh! Бях се изпопретиснила, нали сменяхме в Рим, а и имах престой там 5 часа, добре че намерих стая за майки с деца  Peace Много ми помогна.
За витамините, аз давам К и Д комбинирани 10 капки.
Не ми е идвало още, тече ми до 40 ден.

# 93
Здравейте, моят термин е на 08/05/2008 първа бременност.

# 94
Валерия, честито и добре дошла в темата  bouquet!

Джена, мерси за отговора Hug. Ще продължавам тогава и аз със замразяването пък да видим дали няма да отиде зян някой ден.

Някой може ли да ми каже колко е "нормално" да се яде на 2 седмици? Моичкият хапва по 90 мл. и се притеснявам да не получи разширен стомах. Има ли въобще такова нещо при бебетата? Още първото ядене в болницата му беше 60мл. и се ококорихме с баща му здраво, та виках сестрата да каже туй редно ли е що ли? С малката не беше тъй, тя горката като мишка ядеше и сега ми е малко притеснено да не го скопосам малкия с толкоз много хапване.

# 95
  • Германия
missZ замразена кърма можеш да слагаш във водата за къпане вместо шампо. Прави кожата бебешко мека и нежна и няма нужда от повече мазане после.

при нас пък акушерката слага 3 пъти след раждането вит.К и дотам.

# 96
МисЗ, моичкия омиташе по 120мл между 2рата и 3тата седмица - качи 1.2кг за 1 месец, което не е ЧАК толкова много... не се тревожи.

Аз не давам витамин К - за какво служи  newsm78

забравих - СМАЯХТЕ ме с това гладене???  #Crazy

# 97
valeria_d
лека и безпроблемна бременност  bouquet

ако може да цедиш.... аз не мога а така ми се налага за събота Rolling Eyes

# 98
Здравейте,  Simple Smile
Включете и мен в списъка- термина ми е насрочен за 16 януари (първа бременност)!
Поздрави и лека бременност на всички!

# 99
  • Гърция
Аз не давам витамин К - за какво служи  newsm78

Има съсирващо действие. За това се чудя защо го давате Thinking. Тук го дават първия ден в болницата, защото са възможни кръвоизливи в стомаха на новородените бебета и заради жълтеницата.

# 100
  • NL
При нас вит.К и Д са по лекарско предписание.Нека и другите момичета от Холандия кажат дали и на тях им го изписват.Освен , за съсирване на кръвта (вит.К)също го предписват на майките които кърмят,тъй като в кърмата нямало достатъчно от този витамин.
Вит.Д доколкото ми е известно го дават за набавата на калции в организма.
Tsugumi  приятно изкарване в Родината.
valeria_d леки месеци ти желая.
amielleоще малко и ще се гушнете с бебо.Успех Peace

# 101
Тук витамин К задължително го изписват за кърмещи. Витамин Д нямат практика да го дават (слънцето било много и достатъчно), но аз казах на педиатърката, че в България има практика и тя го предписа комбиниран. Другите витамини си ги набавяла през мен, понеже вземам Мултицентрум и Калций.
За гладенето, мен ме успокоява  Laughing Всичко друго ме изнервя  Embarassed

# 102
  • Germany
Тук витамин К задължително го изписват за кърмещи. Витамин Д нямат практика да го дават (слънцето било много и достатъчно), но аз казах на педиатърката, че в България има практика и тя го предписа комбиниран. Другите витамини си ги набавяла през мен, понеже вземам Мултицентрум и Калций.
За гладенето, мен ме успокоява  Laughing Всичко друго ме изнервя  Embarassed

Tsugumi, разкажи как беше летенето с малката, как мина? Как се оправи - сама ли беше или си имаше помощник? Чудя се и аз кога ли ще си отида малко да погостувам, но аз съм с две диваненца  Wink, та не знам как ще се оправя ако съм сама

# 103
Tsugumi и Jenna, направо ви се възхищавам как сте летели с бебчета толкова малки. Аз постоянно се притеснявам дори по улицата да излезем с малката, че напоследък като ревне да я вземам на ръце и чак се захласва от плач, нагълтва се със студен въздух и после кашля Sick За сега такива пътешествия сме отложили за след 6тия ни месец, пък да видим...

Витамин К тук назначават на всички бебета по 1к седмично първият месец, след това по капка месечно до навършване на 1г. Защо съм останала  с впечатление, че е и срещу анемия newsm78, даже не ми е останало време да прочета листовката...
Аз допълнителни витамини не пия, дори не се храня с такива, хапвам все набързо и каквото има, за сметка на това съм си същата дунда от бременността.Гинеколога ми каза, че тялото се подготвяло 9м за раждането, сега щяло 9м да се възстановява #Crazy

Напоследък щом започна да ям нещо и Ванеса ме гледа в устата и примлясква с мен Joy, ще й се да я почерпя явно hahaha

# 104
Сам сама и много уплашена  Sad
Нямах представа, какво представлява цялото пътуване, Клара ми беше обяснила и ме окуражи  Wink
Първи самолет до Рим  в 7.30. Девойката на чекинг-а си няма на представа, какво се иска от нея и беше решила да прати количката директно в София, а имах престой в Рим 5 часа  Crazy
Минаваме проверките (аз с количка  Rolling Eyes, но никъде не са ме проверявали много-много) и виждам, че терминалът е долу, но не откривам асансьор. НЯма и жива душа. Появи се някакъв немски екипаж и те ме упътиха. Влизам в асансьора, не се помръдва. В това време чувам името ми на последно повикване. Излизам, откривам един четящ мъж и го моля да ми помогне да минем с количката по стълбите.
Вземат количката преди стълбичките, аз държа Елеонора и обяснявам, как да я сгънат  Sunglasses
Влизам вътре, онази ми дала място между двама мъже (аз с палто, две ръчни чанти, шал и бебе в ръце). Хората ми помогнаха, сгъчкахме се и добре, че душичката спа през цялото време.   Heart Eyes
Слизаме в Рим, пак процедурата с количката. Дават ми я, обяснявам, как да я разгънат, качваме се на автобусчето Simple Smile
Добре, че на летището открих съвсем случайно до моя терминал стая, предназначена за кърмене и всичко останало за децата.
Във втория самолет бяхме две майки с колички (другата с момченце на 1 годинка).
Втория полет бяхме до прозореца, пак спа, но последните участъци минахме през някаква ужасна мъгла. Нищо не се виждаше, самолетът се клатеше и мислех, че никога няма да се приземим (то беше и много нестабилно, при което Елеонора се събуди и се разплака, горкото момченце, плака през цялото време, много се измъчи).
От горещия самолет, попадаме в някаква зима и проливен дъжд. Моята количка, естествено, никой не я е забелязал. Добре, че ми помогна едно момиче, мъжете гледаха като застреляни, никой не се сети да направи нещо.
Като цяло, беше много изнервящо, но премина леко. Голямо изпитание си е.

За яденето, аз ядях много, но покрай нервите тези дни, нямам никакъв апетит. Още се аклиматизирам и тук всичко ми е много странно  Rolling Eyesсякаш ме е нямало години

Общи условия

Активация на акаунт