Бременни чужбински мами - 16

• 18 398
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
Tsugumi, твоят полет е бил далеч по-кратък, но пък при моя мъжът ми беше с мене... освен това аз пътувам по 4-5 пъти годишно до БГ и всъщност новият елемент за мене беше единствено присъствието на бебето + многото багаж.  Притеснението ми реално беше да не го разболея 8 часа в презокеанския полет сред толкова хора (Ноли нямаше и 1 месец тогава) - слава богу размина се! Абе сам човек да лети с бебе не си е работа...

Сега за Нова Година ще летим до Австрия, но пак с таткото, че и със свекърите, така че не се притеснявам, освен от разни грипозни пътници. Ще го гушкам в мене, дано да сме живи и здрави, нали се кърмим да придавам имунитет, ха дано!

Ох ,и много досаден беше този колан за бебета дето трябваше да го връзвам детето и дето ми се вижда, че никаква работа няма да свърши, ако се наложи  ooooh!

# 106
Джена и вие сте герои, но сам не си е работа,наистина  SadЧудя си се на акъла сега  Thinking
Втория ми полет трябваше да е с алиталия, но те правят общи с Хемус еър и нашите "любезни" стюардеси забравиха да ми дадат колан за детето  Naughty нямам думи. Вярно, досаден е, но такава некомпетентност от тяхна страна.Изобщо, Ноли ще го учите отсега да свиква с летенето  WinkТака е най-добре. Аз за първи път съм летяла на 3 години, спомням си го още и много ми беше харесало  Crazy

# 107
Аз за първи път съм летяла на 3 години, спомням си го още и много ми беше харесало  Crazy

Сериозно!!!
Аз за пръв път летях на 17 - до Америка  Laughing и то директно (Балкан летяха директно тогава).

# 108
 Confused Колко часа бешеполетът?   Confused
Балкан бяха сякаш хубава компания навремето.Ех, спомени  Crazy
Ти си в София, нали? На педиатър на частно ли ходиш? Аз мисля така да правя.

# 109
Здравейте, гледам че за полети си говорите и да питам -- до кой месец може да се лети при бременност? Термина ми е началото на Юли, а е много вероятно края на Май- началото на Юни да ходим към БГ - я на сватба, я просто ей тъй... ама дали ще ме пуснат в 8ми месец?

# 110
Тsugumi, 10.5 часа беше, което си е супер, а на връщане даже за 8.5 са го правили... За лекарите ще ти драсна на лични.

Трънче, аз летях 32ра седмица последно, но 4 часов полет с Континентал. Те може и в 9тия месец да те качат, проблеми не правят, но за другите не знам.
В 8мият месец ще ти е неудобно много, затова ти препоръчвам да си купиш билета като влезеш в 7ми месец като видиш как се чувстваш. Аз бях сравнително "компактна"  Joy и с много лека бременност и да ти кажа, си беше тежичко още 24та седмица като летях  Grinning

# 111
Хм... мерси за съвета! Някакви неприятни усещания има ли? Нещо в корема, бебето, стомаха? Аз по принцип се побърквам и от най-малката турбуленция, пък в такова състояние, хич не знам...

# 112
Трънче, аз летях в края на втори месец и ужасно ме беше страх, защото в началото непрекъснато ми се гадеше. Мина добре.  После ми казаха, че можело до 36 седмица да се лети, което си е края на 8 месец. Виж как протича по-натампри теб,зависи после как ще се чувстваш.

# 113
Хм... мерси за съвета! Някакви неприятни усещания има ли? Нещо в корема, бебето, стомаха? Аз по принцип се побърквам и от най-малката турбуленция, пък в такова състояние, хич не знам...

Ами ,не, да ти кажа, само бебето рита повече... мисля, че е от шума...
дискомфорта си е главно за тебе, заради това, че не можеш да си намериш удобна позиция и гърба те боли. Ако имаш и други екстри като подути крака, кръвно и прочие чудеса на бременността, тогава може и да е  по- неприятно... Thinking
аз знам, че не се препоръчва след 32ра седмица, за да не се спукал мехура от налягането, но от личен опит не мога да споделя...
По-добре си изчакай, мисля, че няма да ти се рискува като видиш как си...

# 114
трън4е, всяка компания си има собствени изисквания. Трябва да провери6 как стоят тези не6та в компанията с която 6те лети6, от интернет страницата им например. И трябва да има6 някаква бележка от твоя лекар, 4е ти разре6ава да лети6. При вътре6ни полети не е проблем, но при международни не се знае на какви хора 6те попадне6 на check in

# 115
Колко нови корем4ета са се появили Hug  bouquet  bouquet  bouquetЛека бременност и много щастие Grinning
Вит.К ми го предписаха до 3м, т.е ве4е не го давам, Вит.Д ми го предписаха докато кьрмя.На опаковката му пише, 4е за бебета с по тьмна кожа се удвоява дозата, т.е по 10 капки дневно.Това за Холандия.

Моята девойка много свикна сьс зальгалката и сами мрьнка като и падне от устата и се буди.Много помага зальгалката, особено като сме навьн и не се движим, но много ме дразни това пристрастяване.Непрекьснато опитвам да я махам като заспи, я тя без нея се буди по рано Twisted EvilВие какво правите по вьпроса, кога и по колко давате?

За спането в леглото на "големите" и аз я оставям при мен, но главно като заспя и ме мьрзи да я местя.Но мисля, 4е не могат да свикнат през пьрвите примерно 6 месеца(поне приятели с деца са ми го споделяли).Нека пишат мами с по-големи деца.

Как Ви заспиват мал4овците ве4ер?При нас помага кьпането и кьрменето, но понякога кокори о4и и след това.Като цяло е трудна на заспиване.Кога идва момента в който сами си заспиват newsm78

# 116
Вит.К-помага за сьсирването на крьвта и твьрде малкото му нали4ие може да предизвика (мозь4ен) крьвоизлив при бебето, което няма резерви от него.Този витамин се образува в 4ревната флора и понеже тя не е добре развита се дава на бебето още при раждане и се предписва на кьрмещата майка да го дава до 3м.
И аз някьде 4етох за употребата му против анемия.Трябва да проверя.
Вит.Д укрепва костната система, зьбите и не се сьдьржа в достать4но коли4ество в кьрмата, затова се дава по време на кьрмене.В АМ се добавя изкуствено, така 4е бебетата на формула не е нужно да го приемат.В топлите страни при нали4ие на сльнце не се предписва, но Холандия не е една от тях.

Относно гладенето - време консумираща и досадна работа, но и аз гладя.Някак си ми мирише дрешката на бебео на още по 4исто и ми е още по-приятно като се гушкаме.Незнам докога ще имам нерви да го прявя, но засега е факт.

# 117
И аз се присьединявам кьм отбора на депресираните.Следродилна ли е или какво(напоследьк много неща в ли4ен план ми се струпаха, някой от които не особено приятни), но ми е нервно, не мога да спя пьлноценно, само мрьнкам на мьжьт ми, а не сьм такав по природа.Да не говорим пьк колко непереспективно и сиво ми се струва бьдещето... CryИскам да спотрувам и това отпускане ме смазва, но още не смея заради кьрменето.Все едно сьм в някакьв омагьосан крьк и вис4ко и вси4ки ме дразнят.....

# 118
Мене ме депресира май само кърменето - все ми е притеснено дали се е нахранил, стига ли кърмата, ей го реве сега, от глад ли  newsm78
Човек да се наспи по 9 часа на ден, светът друг изглежда...ама когато спра да кърмя, тогава ще ме осени туй щастие небесно...  Crazy

# 119
  • Germany
Небенце, ние когато не заспим след хранене и се приспиваме с бибата, но когато заспи сам я изплюва. Не му харесва, но не виждам как по друг начин мога да го преспя, особено когато е разядосан newsm78 newsm78 В последните няколко дни гледам, че се приспива сам с палеца - това е добре - големият ми син също не харесваше бибите и се приспиваше с палеца - в последствие много лесно се отказа - за 1 седмица, но не с всички е толкова лесно.

За сега бебо си нанка при нас на спалнята, не мислия, че може да свикне чак толкова. И с батко му така беше, но пак казвам не всички са еднакви и сега може да е по-различно. Моята грешка е, че аз очаквам всичко да е както с братчето му а то всичко е коренно различно и все едно гледам бебе за първи път.

Вие слагахте ли вече ваксини? На нас ни предстои и ми е толкова нервно и притеснено - как реагираха вашите бебоци на боцкането?

Абе защо така и мен ме обхващат едни мрачни мисли напоследък, особено за бъдещето....да не е нещо от гадното дъждовно време? newsm78

Вие кога смятате да спирате нощното хранене и как??

Поздрави,
дезита

Общи условия

Активация на акаунт