За Магреба -Тунис, Алжир, Мароко!Древна история и екзотика-9

  • 52 727
  • 309
  •   1
Отговори
# 165
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
аз ве4е два  пъти попадам на него и си го гледам с  удоволствие, пък се виждат дишането и движенията с тялото по-добре! хайде нали сте на танци с катето, тъкмо ще му прихванете маниера! Laughingпък ,ако се видим по варна да  ми показвате майсторство!

# 166
  • Мнения: 914
Браво на пина ,че се появи
Аз си мислих че вече нямаш определен интерес по темата

Аз вчера такъв кус кус приготвих но ще се постарая и днес вечерта   bouquet  chef

Браво на момичетата   bouquetТези снимки от Мароко се вижда как се боядисват кожи  с различни цветове от пприродни краски в град Фес
http://www.yannarthusbertrand.com/yann2/affichage.php?pais=Maroc … =Algerievueduciel

# 167
  • Мнения: 2 804
Свеър , не можеш ли да намериш и снимки на закрития пазар във Фес ?
От него няма излизане може и 5 часа да обикаля човек и все ще има нещо което ще остане не видяно .

# 168
  • Мнения: 11 743
O,svear,  как да нямам интерес!Това ми е най-любимата част от света - северна Африка.Чета редовно,постоянно съм тук,но просто не пиша много.
Какво да пиша - вие толкова интересна и подробна информация давате,а аз все похвали,щото друго не мога,та затуй.

marsy,ще танцуваме и още как.Само да се научим,и да се видим във Варна,пък цял спектакъл ще изнесем Mr. Green

П.П.Фес ми е любимия град,заради сериала 'Клонинг' - гледали ли сте го?

# 169
  • Мнения: 914
Пина ,ако се срещнем във Варна такъв кус ус ще ти направя че пръстите ще си оближеш  Hug

А ти ще ме понаучиш на твоите вкусотии  chefСтрашни са   bouquet

Мархабебикум  ,или добре дошли  във Фес 

Дани ние от тук започваме търкалянето по уличките на Фес ,че то ту нагоре ту надолу и все тясно С децата сме голям сеир ,все се търсим  hahaha
http://carfree.com/fes/fes-al-bali.html

След това тук също има какво да се види http://www.pbase.com/garoessler/fez

А тук за музикалния фестивал http://www.fesfestival.com/


Такива са  улиците тук

Това от пазарите на Фес

Това е транспорта тук ,че по тези улици друго превозно средство няма

Малко от килимите във Фес

И да си изберете някоя чанта или чепици от тукhttp://www.annoncesprofessionnelles.com/documents/photo/BIG_20070822014141.jpg

Оставям ви набързо и до скоро


Марси това за бинито ,ама много съм отвеяна де  То бинито се пълни с конфитюр или малко течен мед  т е  сладки са   А за ифтаира и тук ги има като каскроти са правят се нещо като дебели палачинки и като се запълнят се запържват

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 20:13 от svear

# 170
  • Мнения: 720
 гледам за Варна  Heart Eyes си говорите....и аз съм от там /иначе сме в лондон/но редовно си ходим.
 и аз искам кус-кус  Crossing Arms /яла съм много ми харесва ,но имам само един опит да го правя -неуспешен Wink
 вие ще черпите с кус кус ....а може и сладичко,аз пък ще ви черпя с нещо от африканската кухня от края на моя мъж Wink





сега ще разглеждам новите снимки и линкчета Peace

# 171
  • Мнения: 914
Съгласна   за среща на варненките  Hug
Марси и ти си с нас   нали  bouquet

хайде вечерта ще пусна и нещо по интересно

# 172
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
да, много варненки станахме, наистина!  bouquet Hug светле, суперско е в фес и аз гледах "клонинг", то4но заради арабското в него! тоест екзотиката!  bouquet
я, си кажете, някой губил ли се е в на суковете, тоест в ония ули4ки безкрай и някрая въртиш и не знаеш къде си?сами ходили ли сте там? Laughing

# 173
  • Мнения: 11 743
ама той кус куса можел и да се сбърка ли?  ooooh!
като се сложи на парата,за колко време горе-долу да очаквам да стане??


варненската агитка сме били силни,бе  Grinning не знаех,че сме толкова много Hug


Еееех,пусти Фес!Кога ще го видя на живо?! Rolling Eyes

# 174
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
ти видя ,4е се омесва със сол, зехтин и малко вода ,нали?и се слага в кискесата! после се снема 1-2 пъти и се омесва добре за да стане набухването равномерно! можеш да сложиш капак, но пак трябва малко да се омеши!да каже и светлето!споко, той после от горещия сос  също дръпва! Hug

# 175
  • Мнения: 720
 аз си направих една виртуална разходка/по добре без хич/ из пазарите на Фес ...напазарувах си няколко килима  ха ха,разни други нещица,повървях си по тесните улички малко, скокнах и до пустинята Сахара,казахме си ''мархаба''с един симпатяга там до камилките  Mr. Green,до маракеш се разходих...изобщо  добре си прекарвам аз....благодарение на вас  bouquet

казвайте кога си идвате до варна пак,знаете ли. Flutter

# 176
  • Мнения: 914
http://www.houmous.net/wp-content/couscous.jpg
Кус кус  Laughing   идвам
http://alicot.traiteur.free.fr/images/couscous.jpg
http://www.blogotour.com/wp-content/uploads/couscous-doukkali.jpgтова е с пиле
е тази снимка е по малка

http://www.mimouna.net/img/Arts%20Culinaires/1/couscous.jpg

Най накрая я намерих тенджерата и това приспособление на дупки дето се слага кус куса на пара http://www.fromages2002.com/delices_site/archives/couscous2-1.jpg
http://www.hispanoarabe.org/mundo_arabe/fo_paises_arabes/fotos/couscous.jpg
А така е при нас по празниците с голяма рода


Голямо папкане ще пада
а това е съда в който се приготвя и след това се сервира кускуса

# 177
  • Мнения: 914
Вижте този линк докато си нахраня децата
http://www.la-cuisine-marocaine.com/recettes/couscous-p1.htmlКолко видове кускус имало   #CrazyЧе и аз се понаучих нещичко    chef
Вижте има и отдолу 6 страници Имало и вегитариански кус кус  Heart Eyes

Достатъчно е да натиснете на lire и излиза рецептата Ако имате проблеми с френския марси е насреща Hug

Марси вие в Тунис имате много интересни традиционни дрехи Мъжо веднъж е бил там за кратко и си донесе тези традиционни шапчици за мъжете червена,черна е бежев цвят
Страхотни са   слага ги към жилбаба при официално излизане

# 178
  • Мнения: 914
Добро утро

Марси колкото и да е учудващо, мъжа ми е разказвал че в такива улички никой никога не се е губил Такива улици има и по всички по  стари райони на градовете  но там  са прекалено много  bouquet

До скоро  Hug

# 179
  • Мнения: 11 743
ти видя ,4е се омесва със сол, зехтин и малко вода ,нали?и се слага в кискесата! после се снема 1-2 пъти и се омесва добре за да стане набухването равномерно! можеш да сложиш капак, но пак трябва малко да се омеши!да каже и светлето!споко, той после от горещия сос  също дръпва! Hug
видях аз,видях.Ще чета внимателно.Мисля да си направя едно приспособление,най-много нищо да не свърша накрая.

svear,мерси за снимките!Наизтеглих си аз,да има за вдъхновение и за идеи как да го наредя,след като го сготвя.
Как се запалих,а дори не знам какъв му е вкуса... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт