За Магреба -Тунис, Алжир, Мароко!Древна история и екзотика-9

  • 52 720
  • 309
  •   1
Отговори
# 180
Моми4ета, я разкажете неЩо за ежедневието, ли4ен опит, преживявания, слу4ки ...

# 181
  • Мнения: 2 804
Пина , вкуса е според продуктите !
Ако го ядеш в Мароко , ще е друг вкуса от колкото в България или в Италия .
Аз първия път като го правих , не бях сложила достатъчно вода за да се надуе и беше много сух дори и  след като го залях повече от необходимото със соса от месото и зеленчуците .

Свеър , страхотни неща си ни качила .
Аз в Мароко , сама не се престраших да изляза !
Все още съм зле с езика , а от училищния ми френски и помен няма .
От опит мога да кажа , че където са кралските палати е немислимо да се снима .
По пътищата има много ресторантчета и капанчета , където си избираш от коя част на агнето да ти отрежат парче и как искаш да ти бъде сервирано .
Съответно салати , картофки , хляб , маслини и сокове се до поръчват защото все не са достатъчно .
Най-големия майтап беше като ходихме на едни руини до Молиа Идрис Зархоон , и отидох в мъжката тоалетна .
Ми то само на арабски пишеше от вън и аз не зная на къде да вървя .
Та като излязох свекърва ми ме гледаше така  #Crazy ! Но нищо не каза .
А две минути по-късно видях , че мъже влизат в тази част и така разбрах за грешката ми .
До колкото разбрах златото в Мароко , се предлага на цена за бройка не е на грам като в БГ .

# 182
Пина , вкуса е според продуктите !
Ако го ядеш в Мароко , ще е друг вкуса от колкото в България или в Италия .
Аз първия път като го правих , не бях сложила достатъчно вода за да се надуе и беше много сух дори и  след като го залях повече от необходимото със соса от месото и зеленчуците .

Свеър , страхотни неща си ни качила .
Аз в Мароко , сама не се престраших да изляза !Все още съм зле с езика , а от училищния ми френски и помен няма .
От опит мога да кажа , че където са кралските палати е немислимо да се снима .
По пътищата има много ресторантчета и капанчета , където си избираш от коя част на агнето да ти отрежат парче и как искаш да ти бъде сервирано .
Съответно салати , картофки , хляб , маслини и сокове се до поръчват защото все не са достатъчно .
Най-големия майтап беше като ходихме на едни руини до Молиа Идрис Зархоон , и отидох в мъжката тоалетна .
Ми то само на арабски пишеше от вън и аз не зная на къде да вървя .
Та като излязох свекърва ми ме гледаше така  #Crazy ! Но нищо не каза .
А две минути по-късно видях , че мъже влизат в тази част и така разбрах за грешката ми .
До колкото разбрах златото в Мароко , се предлага на цена за бройка не е на грам като в БГ .

заЩо? само заради незнанието на езика ли?

# 183
  • Мнения: 11 743
makaui daniela, ще се пробвам,пък да видим Thinking Другата седмица ще да е.
Иначе ясно,че кус кусът ще поеме аромати от долното,което се готви,ама все пак самия той си има някакво усещане при ядене newsm78

# 184
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
пина, зна4и кускусът се прави(домашния на ръка ) като смида(гриса) и вкусът е подобен, малко по-твърд като го дъв4еш! той си поема добре вси4ко от сос4ето и после става зрънце по зрънце(оризът също), тука вси4ко е така, ина4е не го харесват като е наводнен или сух,при сухия се добавя от соса!затова се меси със зехтин и смен (като преварено масло се прави и има много хубав вкус на домашно кашкавалено масло)за да не се слепва!пробвай малка доза за да схванеш технологията!
да не забравя, ако си погледнала линковете на свеар, има разли4ни кускуси като ядене, сладкият е много интересен като вкус, линда си го хапва с баба си на закуска! има с разли4ни меса, това променя и вкусът, добавките като подправки също дават много на ароматите!за мене най-вкусен е със стафиди и нахут,като добавка!

Последна редакция: ср, 14 ное 2007, 11:15 от marsy

# 185
  • Мнения: 720
Пина , вкуса е според продуктите !
Ако го ядеш в Мароко , ще е друг вкуса от колкото в България или в Италия .
 



точно така е,и не само с кус куса . вкуса е различен когато нещата се приготвят на различните места.

пина ,според мен няма да можеш да го докараш много на вкус,особено без подправките и т.н....но не си мисли че те обезкуражавам де,напротив. Peace

# 186
  • Мнения: 2 804
Gioia , определено това ме спря да изляза - липсата на език .
Помня как се запилях в Италия , при първото ми идване та не ми се рискуваше .

Аз кускуса го варя отделно от месото и зеленчуците . В тенджерата под кус куса само вода слагам .

# 187
  • Мнения: 11 743
аз подправки мога да купя, тука имаме арабски магазин - всякакви подправки има.Аз всъщност имам и канела, и индийско орехче,както и шафран.Мисля обаче да го побългаря,щото все пак българи ще го ядът.Да не останем гладни накрая... Mr. Green
и стафиди в солено ядене сме яли,ама не ни допада.. Tired
иначе си накиснах нахут вече.Мисля да ида да купя кус кус и още днес да го мятам.

# 188
  • Мнения: 720
да почерпиш после Wink

# 189
  • Мнения: 11 743
Ооо,аз да го докарам,да става за ядене,пък...

# 190
  • Мнения: 2 804
И аз ще правя кус кус днес , но само със зеленчуци мисля да го направя , че не съм размразила месо .
А до обяд има малко време .
Аз не слагам много подправки , само черен пипер , сол , малко канела , червен пипер и индийско орехче .
А и на мен не ми допадат много мешането на сладко и солено .

# 191
  • Мнения: 11 743
момичета, искрено се извинявам за това,че разводнявам темата с мойте кулинарни напъни, но...
сикам да питам още нещо - кус куса няма ли да пада през дупките?? Thinking Купих една тенждера с дупки,която ще сложа върху друга,ама се притеснявам да не пада през дупките.Надявам се като го омешам с вода и зехтин,малко да набъбне и да не пада newsm78

# 192
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
да то4но така, но не много  зехтин, нитомного вода, просто навлажнен, внимателно го пресипваш в тази решетъ4на тенджера и го оставяш над  другата със соса! като го омесваш го сложи в/у тава или поднос и после пак в/у другата, което изпадне по месенето пак се слага при кускуса!

# 193
  • Мнения: 11 743
много благодаря,marsy!  bouquet

# 194
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
направи снимки, ако можеш! можеш и малко 4исто масло да добавиш като е още топъл кускуса  преди да залееш със соса, за да заместиш смена! дано се справиш!успех !  chef bowuu  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт