Юлските деца, чакат Надето /здрава/ у дома

• 12 578
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
newsm62  Да го нацелуваш от леля Ети   love001
Дидка- и аз пускам Венци самичък, но той рядко се отдалечава от мен, пък и избирам площадки с малко движение на коли около тях. Сега се сетих за една "луда мама"-тоне за мен е такава  Laughing  Нейното дете е на година и половина и е проходило преди 6 месеца и като отиде на площадката винаги слага каишките за прохождане. Горкото дете, прилича ми на кученце с повод за водене  Sad Ама така била спокойна, но това дете няма да е уверено според нем в бъдеще да направи нещо само. Всеки родител сам преценява кое е добро и кое не е за детето му. Но това ми изглежда прекалено  Sick
Благодаря ви момичета за комплиментите   Hug нали го правя с добра кауза и мъничко ми е съвестно, че отделям от свободното време с Венци, но гледам повечето от нещата да ги правя, когато спинка.  Wink

# 91
Писах, писах и Ема ми рестартира компа  #Cussing out

Срещичката мина повече от добре, видяхме се побъбрихме, малките се надивяха и така... Ема не се държа най-прилично, през повечето време искаше при мен, но това май беше защото спа само час през деня. От вълнение, че ще се срещне със съфорумски бебета.  Wink
Дидито, няма за какво да ми благодариш, не е кой знае каква организацията. Нанни откри детския клуб, а аз се обадих да попитам дали имат РД.

Дидка, Ема ходи навън откакто ходи и вкъщо. Дори си спомням още не ходеше сама, а навън буташе едно камионче, аз пак не съм ходила по нея. Тогава Лора тъкмо беше проходила, а Ема повече лазеше по парковете отколкото да се опитва да върви. С 2 думи не й се втелясвам, и съм за естествения ход на нещата. Сега е малко по-деликатно, защото навън е мокро, кално и т.н., но пак не я държа, а гледам да съм до нея, та ако падне да я вдигна бързо, защото изправянето й с 3 ката дрехи е по-трудно.

Анет, Ася добре го е казала за свекитата. Не им се връзвай, знам, че искаш да отпочинеш и ти малко, напълно те разбирам, но се примири, че докато не станат самостоятелни няма насспиване и време за нас.
Нещо все мрачни мисли ме натискат в последно време.
 Ема от събота нощта не спи спокойно, буди се с рев, и ако не я взема при нас не заспива. по 2-3 часа бодува, а аз съм като зомби през днея.  Crazy

Исках още да пиша, но Ема не ме оставя.

# 92
  • Казанлък(Бургас)
Добър ден и от мен!
Заровила съм се в старата тема,че я пропуснах EmbarassedРазбрах ,че ще правите календар smile3501И ние искаме да се включим! PraynigИси супер си!Може и да сте споменали  Embarassed,но какво стана с лексикона?

didka 81 И аз оставям Фил да ходи сам на вън.Смятам,че така усвоява по-добре ходенето и падането.Така се научава как да се пази.Не може по 24 часа да сме до децата си.Не че очите ми не са на 4,даже на 8 #Crazy Joy
eti 31 smile3501 много си талантлива!Дали ще има и подобен базар и за Велик ден?
Връщам се в старата тема,че съм едвам на четвърта страница.

# 93
  • София
Здравейте мами,
Влизам за малко, после ще ви чета, да ви разкажа за неволите  Cry
В неделя детенцето направи шок от внезапно вдигане на 40 градуса температура. Започна да трепери, посиня, едва дишаше, стана ледено студен, много беше страшно, но за радост всичко вече мина  Praynig Бяхме в болница миналата седмица с диагноза бронхит. Вече няма да ходи на ясла, защото за 1 месец се разболя 2 пъти, не искам да преживявам отново този кошмар  Praynig

Нанче, видях, че си се върнала  Hug
Дано всички да сте добре, прегръдки на дечицата  Hug

# 94
Това последното няма да го споделя на мъжа, че и без туй не ни пуска и на детска градина,сега сме в преговори- ooooh! от сега за детска градинка! ooooh!

Ами дано всички са здравички че лошо! Praynig

# 95
  • somewhere over the rainbow
Ето ни и нас Hug
Бяхме на свеки-уикенд, а вчера нямахме ток, че от вятъра едно дърво падна и скъса жиците до нас Confused
При мен нещата са ОК. Не ме боли вече, даже се опитвам да стъпвам Peace

Дидка, и ние я пускаме Дая спокойно навън. Тя е много стабилна и не се притеснявам, че ще падне сериозно /чук-чук/. При нас обаче проблемът е, че като хукне нанякъде, няма хващане. Онзи ден майка ми 20 мин. я е гонила между едни блокове, че Дая видяла някакви котки и тръгнала да ги гони Crazy

Ети, и аз да кажа, че форума от известно време е много бърз при мен. Викай Чичо Доктор Joy

# 96
  • някъде
В неделя детенцето направи шок от внезапно вдигане на 40 градуса температура. Започна да трепери, посиня, едва дишаше, стана ледено студен, много беше страшно, но за радост всичко вече мина  Praynig
Shocked Shocked Shocked
 Praynig Praynig Praynig
добре, че вече е добре малкият Hug

# 97
Най-накрая да седна на компа спокойно. Пипи е при баба си за 2-3 дни, мъжът ми е в командировка, щерката на градина и аз цял ден миткам по улиците и гледам да свърша някои задачи дето ги отлагам от толкова отдавна.
И преди малко дъщеря ми нарисува едни пари. Дето ги изтеглих, защото ми трябваха и сега се чудя какво да правя - да ходя ли до БНБ утре да ги сменям или какво? Кой ще ми ги вземе такива ooooh!Пуснах даже тема в клюкарника ама май няма отговор на моя въпрос, ще трябва да се оправям. Така се ядосах и на дъщеря ми и на себе си, че не ги прибрах. Ама пред очите ми го направи, голям бързак! И като й се скарах, взе да се прави, че реве толкова драматично, сякаш на мен не ми се ревеше! Голяма артистка е!

Ети, страхотни красоти си направила! Ужасно ми харесаха ангелчетата - представих си ги веднага на елхата ни вкъщи. Ако бях в Русе, задължително щях да си купя от тях, мисля, че нещата ти ще имат успех на базара.

Виждам, че и вашите дечица си ги бива по белите. Тъкмо се чудех какво е това нещо от Пипи. Нон стоп ме изправя на нокти, непрекъснато нещо измисля. Дъщеря ми беше доста по-кротка на неговата възраст (сега добре наваксва Mr. Green).

Все щях да ви питам - има ли сред дечицата от темичката ни някое което още да не е проходило? Пипи не е още. Тя и сестра му проходи късно, но той май вече я мина. Мисля, че е готов физически, но определено много го е страх да се пусне. Само като го пусна и веднага кляка. Иначе се катери навсякъде и въобще не му пука, че не може да върви.

Ивка, страшничко е това което описваш. Наистина, ако цената на яслата е такова сриване на здравословното състояние, по-добре изчакай още мъничко да порасне. Не си струва стресът.

Анет, майка ми също отказва да гледа децата заедно. Само 1-2 пъти ги е взимала двамата и то когато баща ми си е вкъщи, за да й помогне. Не може да се справя сама. Досега децата не се усещаха много, но сега дъщеря ми определено не приема факта примерно Пипи да е при баба, а тя не. Майка ми го осъзнава и мисля, че скоро ще започне да ги взима двамата. Но пък баща ми ходи всеки уикенд на лов и цял ден никакъв го няма. А те живеят в къща с доста опасности и не я знам дали ще може да се оправи. А аз не смея да настоявам. А, сега видях, че само за няколко часа става дума. Аз говоря за един уикенд например да ги оставя. За няколко часа няма проблем. Майка ми идва вкъщи, ако ми се налага нещо много спешно. Иначе не мога да ги водя до тях за няколко часа, доста е далече (изнесоха се да живеят в едно село извън града). А Мишо не прави ли коментари? Моята дъщеря недвусмислено ги накара да се чувстват виновни баба си и дядо си, защото и нея не я взеха за тези няколко дни.  Grinning

# 98
  • Варна
Ивка и мен най-много ме е страх ото високата температура точно заради тези гърчове. Айде дано повече не ви се случва. PraynigА по въпроса за болестите и детските заведения - то винаги има някакъв период на адаптация. Ако не ходи на ясла и градина , после ще изкара болестите в първи клас. Големия син с голямо желание го записах на ясла, но за кратко и за това сега твърдо съм решила Тошко да го гледам до 3г. но не знам да ли ще устискам психически. Много съм доволна от жената която идва да ми помага в къщи, но тъй като тя ходи на работа стана така, че идва в къщи когато е свободна, а не когато аз имам нужда и се чудя какво да правя, че свикнахме с нея в къщи.
А Мишо не прави ли коментари? Моята дъщеря недвусмислено ги накара да се чувстват виновни баба си и дядо си, защото и нея не я взеха за тези няколко дни.  Grinning

Не Лала и аз точно за това се тревожа - той за това иска да ходи в тях защото там го вземат само него и е в центъра на вниманието. До като майка ми ги взема винаги двамата. Най ме е яд на свекърва ми, защото споделих с нея, че Михаил иска да ходи при тях защото го вземат само него и тя сега имам чувството, че нарочно го прави - за да се докара пред детето, защото по принцип моите родители са му любими. Твоите  деца са с малка разлика, но при нас Михаил е голям и съвсем самостоятелен и истината е, че просто те не искат да си развалят ръхатлъка. Вчера слетобяд не успяла да приспи Тодор, защото според нея децата си пречели. Е такова нещо не бях чувала - като че ли моите деца са единствените братя на този свят. А не и идва на акъла, че детето вече стана почи на година и половина и тя се сети да го взема в тях. А ми че то не познава нито тях, нито къщата им, защото нищо, че живеем в един град, нито ние ходим в тях, нито пък те идват да го видят. 
Не знам - може и аз да греша. Аз нямам братя и сестри и ми е много мъчно, че мъжът ми е много очужден с брат си и все си мисля, че причината е в това, че са расли отделно и може би малко прекалявам като искам винаги да бъдат заедно.

# 99
И аз да се включа най-накрая. Нещо не ми остава време за компа. Срещичката мина супер, децата поиграха, а ние се видяхме.  Party И аз качих снимки. Хубаво ще е пак да се съберем, да си направим една коледна срещичка с подаръчета.  Gift
Новото при нас е, че водих Калоян на фризьор. Беше почти послушен, подстригаха го прав с ножица  smile3553 и съм много доволна.  yes
Ходихме и ние като pepi в Народния театър и гледахме "Дон Жуан". Не бях ходила на културно мероприятие може би от две години. Калоян го гледаха свеки и свекър ми и е бил много послушен, Heart Eyes така че може да зачестиме с излизанията.  smile3508
И да ви се оплача, че и на мен ми дойде цикъла.   Tired Туу, много хубавко ми беше, докато го нямаше.  WhistlingИ се очертава пак да ми е седмица, но поне не ме боли като преди. Confused
NAN  Praynig  smile3539  thumbsup  Hug
Пиги  fingerscrossed  newsm47   Hands Thumbsup  Hug
Ети - големи красоти си сътворила  Flutter
Ренито - ми знам, че не е правилно, но доста често Калоян яде пред ТВ-то.  33uu
Дидка - пускам го навън да си ходи сам, но съм близо до него. Peace
ivka - ужасно е това, което ви се е случило. Добре, че Цецко вече е добре. Hug
lala - пробвай да си купиш нещо, но в по-голям магазин. А ако не става - в банката.  newsm78
Ветта - къде изчезна  Thinking Днес гледах едни снимки на Калоян и Яна от първото им бебешко събиране. Колко мънички са били  Heart Eyes

# 100
  • София
Ехооо, не сте ни забравили, нали?

Не знам дали е повод за черпене, когато станеш на толкова години, но ето, почерпете се за мое здраве:

Аз прибрах лаптопа от спалнята, защото Яна само иска да го пипа, а другият компютър нещо се скапа и не съм влизала напоследък във форума. Откакто й давах да си играе с тази програмка, няма оправия с това дете, само мрънка за компютъра.

Тука едни инициативи нови са се появили, ще гледам да се включа  Peace.
И срещата е била супер, дано другия път успеем да участваме.

НАН, много се радвам, че нещата при теб вървят на добре, дано продължават все така  Hug.

Пиги, ти и с раждането такива ги беше свършила  Laughing. Да се оправяш бързо и се обади, когато имаш възможност да се видим.

Иси, идеята ти за календар е чудесна bouquet. Надявам се да успея да снимам Яна, защото като види апаратчето, захвърля каквото прави и се лепва за мен, започва да вика Ана - да й показвам как съм я снимала. Та затова напоследък една свястна снимка си няма. Само клипчета й правя, когато е в гръб, че иначе пак нищо не става  Joy.

Иначе ние сме добре, Яна ми е много послушна (да не се хваля много, че всеки път като я похваля и бърза да се "прояви"). Доста се занимава сама, рисува, храни куклите, пуска си музика, разглежда книжки. Най-голямата й беля напоследък беше, че ми нарисува тапетите, но те се мият лесно, така че не й се карах.
Започнах да й давам каквото готвя за нас, яде добре, без да й ситня особено храната, нищо, че има само 6 зъба още. По ваша идея й дадох зеле и страшно и хареса дзедзето - така го нарече  Simple Smile.
За мое учудване след стабилна вечеря към 8 и половина, след един час пие по 240мл АМ с малко сок или пюре, после се кърмим за десерт и приспиване  Shocked. Та вече спи вече до сутринта, рядко се събужда за малко през нощта.
Опитва се да ми казва, когато й се пишка, казва да-дааа и ходим на гърнето, доста успешно се справяме. Вчера даже ме събуди през нощта и пишка, така че на сутринта си беше суха.
Много е забавна вече, опитва се да имитира каквото види. Например, взима една сандъче за бижута, преметва го през рамо и ми вика Тао, явно покрай командировките на баща си  Laughing.
Имаме няколко нови думички в речника - даче (зайче), къде, там, неня (леля), пати (лопатки). Казва и съчетания от думи - мама и тати, баба и деде, бебе Яна (това си го използва за текст на песничките, които си тананика  Joy). Продължава да пита Какооо за всяко нещо по сто пъти, ще я кръстя Яна Питанката. Не знам като мине на Защооо какво ще я правя  ooooh!.

Хайде стига за нас, че не пиша, не пиша и после не мога да се спра  hahaha. Утре пак  Wink.

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 16:06 от Betta

# 101
Beta  newsm59 newsm59 newsm59
Подаръка го имаш освен да ти пожелаем още един такъв щъкащ и питащ за догодина пък каквото му дойде! Hug Hug HugЗдраве и Любов!

# 102
  • София
Beta,  nbirthday , много здраве и любов  Hug

# 103
Честит рожден ден Betta!

Рожден ден ... Ще го посрещнеш с радост,
със весел глъч до късно през нощта,
с искрящо вино – тост за днешна младост,
с прегръдка нежна – знак на обичта.

Пожелавам ти много сбъднати мечти, но също така и мъничко несбъднати, за да не спираш да мечтаеш! И около теб да цари много, много любов!

# 104
  • Казанлък(Бургас)
Честит Рожден Ден,сладка наша Betta!

Желая ти много здраве,щастие,любов,късмет....
Имаш целувки от Филип,Надявам се отново да се видим някой ден.

Общи условия

Активация на акаунт