Майчинството счетоводно - 6

• 68 253
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 735
  • В полите на Пирин планина
здравей Incandescent,таткото не го осигуряват, затова и аз подобно на berni ще подавам декларация(ако има смисъл).Та върлоса ми е ако годишния ми доход е2600 ще получа ли нещо или не ? мерси ! newsm78

Ако това е облагаемият ти доход ще вземеш около 40 лева възстановен данък по сем. подоходно облагане.

# 736
благодаря ти за експресния отговор!

# 737
Работодателят как ще ми възстанови този данък? Не е ли нужно за целта да получавам някакъв доход за декември, с чийто данък да се компенсират тези (611-230=) 381 лв.? Знам си дан. основа и ще си сметна точната сума, мерси!

Обади се във фирмата - да ги подсетиш. Пък и трябва да им занесеш Декларация по чл.21 ал.8 от ЗДДФЛ (за сем. под. облагане)  Wink

# 738
  • Варна
Работодателят как ще ми възстанови този данък? Не е ли нужно за целта да получавам някакъв доход за декември, с чийто данък да се компенсират тези (611-230=) 381 лв.? Знам си дан. основа и ще си сметна точната сума, мерси!

Обади се във фирмата - да ги подсетиш. Пък и трябва да им занесеш Декларация по чл.21 ал.8 от ЗДДФЛ (за сем. под. облагане)  Wink
Ще се обадя. И все пак не разбирам те как ще ми върнат данъка  newsm78 Не могат да го изтеглят от държавата, обясни ми моля те.

# 739
здравейте,

моля заа помощ по следния казус: Родих два дни преди да си взема 45 дни болничен преди термин, сега кои триабва да ми издаде този болничен след този за раждане
благодаря

# 740
Incandescent,много ти благодаря!!!

# 741
Здравейте!
Моят въпрос е следният:
На каква база се изчислява сумата, която се изплаща като данъчно облекчение за две деца?
Имаме две деца и моят нето годишен доход е по-голям от на мъжа ми и е около 5000 лв.
/по-точно: от януари до март -  са ме осигурявали на 235лв.
от април до септември - 625 лв.
и от октомври съм в болнични полагаеми преди и след раждане/
Каква е сумата която ще ми се изплати, след подаване на молба до работодателя?

Последна редакция: чт, 06 дек 2007, 21:26 от tedi@az

# 742
Здравейте!
Имам три въпроса - първият ми е 18 лв. ли са в момента надбавките за първо дете? Питам, защото аз получавам толкова. И съответно 30 ли ще станат през 2008г.  и колко ще бъде доходът, за който това ще важи?
Вторият е - след като детето ми навърши две години кой отпуск се полага да взема първо - платения или неплатения и мога ли да избирам? Третият въпрос е свързан с предишния - ако взема първо платения, а когато я запиша на детска ясла съм в неплатен, той прекъсва ли се? Става дума общо-взето за един месец, когато ще е периода на свикване с детската ясла?
Благодаря ви много!

# 743

Ще се обадя. И все пак не разбирам те как ще ми върнат данъка  newsm78 Не могат да го изтеглят от държавата, обясни ми моля те.

Надвнесения данък през 2007 год. се приспада от дължимия авансов данък за доходите от трудови правоотношения за 2008 год. На практика в общия случай не се връща от бюджета, но се внася по-малко, т.е. то е равносилно.

# 744
здравейте,

моля заа помощ по следния казус: Родих два дни преди да си взема 45 дни болничен преди термин, сега кои триабва да ми издаде този болничен след този за раждане
благодаря

Издава се от педиатъра на детето ти, като се включват и неизползваните 45 дни преди термин.

# 745
Здравейте!
Моят въпрос е следният:
На каква база се изчислява сумата, която се изплаща като данъчно облекчение за две деца?
Имаме две деца и моят нето годишен доход е по-голям от на мъжа ми и е около 5000 лв.
/по-точно: от януари до март -  са ме осигурявали на 235лв.
от април до септември - 625 лв.
и от октомври съм в болнични полагаеми преди и след раждане/
Каква е сумата която ще ми се изплати, след подаване на молба до работодателя?

Информацията, която даваш е недостатъчна за изчисление на сумата на облекчението.
Принципно за две деца се получава около 180 лева данък за възстановяване, но най-добре е да се сметне и за двамата родители, независимо, че единият има по-висок доход от другия.

# 746
Здравейте!
Имам три въпроса - първият ми е 18 лв. ли са в момента надбавките за първо дете? Питам, защото аз получавам толкова. И съответно 30 ли ще станат през 2008г.  и колко ще бъде доходът, за който това ще важи?
Вторият е - след като детето ми навърши две години кой отпуск се полага да взема първо - платения или неплатения и мога ли да избирам? Третият въпрос е свързан с предишния - ако взема първо платения, а когато я запиша на детска ясла съм в неплатен, той прекъсва ли се? Става дума общо-взето за един месец, когато ще е периода на свикване с детската ясла?
Благодаря ви много!

Да - месечните помощи за деца в момента са 18 лева. Законът за бюджета на ДОО за 2008 още не е приет и обнародван, за да знаем сумите за новата година.

Можеш да избереш кой отпуск да ползваш по-напред - няма ред за това. Защо да се прекъсва неплатеният отпуск?

# 747
Здравейте! Бихте ли ми казали имам ли право на обещетение по време на майчинство и какво , ако нямам 6 месеца, а 5 месеца осигуряване и трудов договор преди излизане в 45 дневния отпуск преди термина? Благодара ви!

# 748
Здравейте!Искам да попитам и аз нещо!Вярно ли е,че може да се излезе болничен още в началото,когато се разбере,че си бременна и до края на бременността да си в болничен?И ако е вярно трябва ли за това да се има определен трудов стаж?Благодаря ви предварително!

# 749
Здравейте! Бихте ли ми казали имам ли право на обещетение по време на майчинство и какво , ако нямам 6 месеца, а 5 месеца осигуряване и трудов договор преди излизане в 45 дневния отпуск преди термина? Благодара ви!

А имаш ли друг стаж преди този договор?

Общи условия

Активация на акаунт