Майчинството счетоводно - 6

• 68 188
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 885
  • В полите на Пирин планина
Добър ден на всички  Wink. Искам да задам такъв въпрос: "Здравните осигуровки за ноември до коя дата от декември  се внасят от работодателя в НОИ"? И още нещо ако може да попитам:"Ако постъпиш на работа и ти пуснат договор, но ти не си го подписал, може ли счетоводителката да го представи в НОИ (без твой подпис) и съответно да почнат да ти плащат осигуровки? newsm78 (малко странен въпрос знам) 

Най-късно до края на декември. Принципно са дължими на деня на изплащане на заплатите във фирмата.

В НОИ не се представя договор, а само уведомление за сключен такъв договор.

# 886
Значи да разбирам, че може да ти внасят осигуровки и без да си подписвал договор? А сам можеш ли да разбереш дали счетоводителката е представила в НОИ такова уведомление.  newsm78(Питам защото налична информация за договор няма, казва се че, такъв е направен само, че не е представен на работника за подпис) #Crazy

# 887
  • Пловдив
И аз да попитам нещо  ooooh!
Взех си ПИК и си проверих как вървят осигуровките ми, тъй като от юли ме осигуряват на по-висока заплата - т.е. аз си доплащам нужната сума на ръка на шефката  Tired
Изписва ми, че има данни до месец октомври. Това какво значи? И сигурна информация ли е, че е внесла в НОИ парите? Или просто е справка, че такъв ми дохода?
Много се подсигурявам, защото в началото се опитваше да ме метне - казваше, че ме осигурява на по-висока заплата и ми искаше пари  ooooh! а пък реално аз проверих и не беше така.

# 888
Значи да разбирам, че може да ти внасят осигуровки и без да си подписвал договор? А сам можеш ли да разбереш дали счетоводителката е представила в НОИ такова уведомление.  newsm78(Питам защото налична информация за договор няма, казва се че, такъв е направен само, че не е представен на работника за подпис) #Crazy

Първото събитие е подписване на договора. В 3 дневен срок се подава уведомление в НОИ, копие от което се връчва на работника и той започва работа едва тогава.

# 889
И аз да попитам нещо  ooooh!
Взех си ПИК и си проверих как вървят осигуровките ми, тъй като от юли ме осигуряват на по-висока заплата - т.е. аз си доплащам нужната сума на ръка на шефката  Tired
Изписва ми, че има данни до месец октомври. Това какво значи? И сигурна информация ли е, че е внесла в НОИ парите? Или просто е справка, че такъв ми дохода?
Много се подсигурявам, защото в началото се опитваше да ме метне - казваше, че ме осигурява на по-висока заплата и ми искаше пари  ooooh! а пък реално аз проверих и не беше така.

Ами не е на 100% сигурно. Това е информацията, която се подава с декларация обр. 1 в Персоналния регистър на НОИ всеки месец. НО ако имаш подписано допълнително споразумение за по-висока сума на заплатата / осиг. доход, то рабоптодателят се задължава да внася осигуровки на нея и независимо дали ги внася или не те са дължими и изискуеми от него.
Иначе по тези данни ще ти изчислят и преведат обезщетението за бременност и раждане.

# 890
  • Пловдив
Мерси, Incandescent. Знаех си аз, че трябва да съм особено предпазлива в тази фирма  ooooh! затова и си исках допълнителното споразумение към договора за по сигурно.
Ох, дано да ги довнесе до Нова Година, че да не ми се забавят обезщетенията за бременност  Praynig

# 891
Incandescent   много ти благодаря   bouquet  Отново отговори точно и бързо  newsm10

# 892
Здравейте, бих искала да ВИ попитам следното:ще започна нова работа като щата ще ми е 510,колко чисто ще получавам на края на месеца?
БЛАГОДАРЯ ВИ

# 893
  • Варна
Здравейте!!!
И аз имам въпрос, който е малко объркан...имам намерение да прекъсна майчинството си, за да започна работа( фиктивно) при нов работодател, въпросът ми е: ако се водя на работа около 12-14 дни от декември, може ли отново през януари да си пусна молба за използване на отпуск за отглеждане на дете до 2 г. Сиреч целта на това прекъсване да е само за прехвърляне при новия работодател.
Благодаря ви предварително!

# 894
Здравейте, бих искала да ВИ попитам следното:ще започна нова работа като щата ще ми е 510,колко чисто ще получавам на края на месеца?
БЛАГОДАРЯ ВИ

397 лева.

# 895
БЛАГОДАРЯ ВИ,УСПЕШЕН И СПОКОЕН ДЕН!

# 896
Здравейте!!!
И аз имам въпрос, който е малко объркан...имам намерение да прекъсна майчинството си, за да започна работа( фиктивно) при нов работодател, въпросът ми е: ако се водя на работа около 12-14 дни от декември, може ли отново през януари да си пусна молба за използване на отпуск за отглеждане на дете до 2 г. Сиреч целта на това прекъсване да е само за прехвърляне при новия работодател.
Благодаря ви предварително!

Да - това може да стане без проблем. Няма да загубиш обезщетението си за напред.

# 897
  • Варна
Incandescent , Благодарности!!! Hug

# 898
Едно въпросче и от мен - някой знае ли към кого да се обърна при неизплащане на болнични? Дъщеря ми е вече не 3месеца и половина, а още не съм получила и лев за раждането й. До момента съм получила единствено сумата за 45 дни преди раждането. След едномесечно звънене на телефоните за справка , преди две седмици ми отговориха, че принципно няма проблем по болничните ми, но НЕ ЗНАЯТ защо не са платени. Честно вече започвам да изчатквам, а принципно съм спокоен човек  #2gunfire
Съжалявам, може да е повдигана темата по-горе, но не успях да открия нищо.
Благодаря предварително !!!

# 899
Извинявам се, но ми възникват въпроси.  EmbarassedАко може да ми отговори някои:Относно годишната данъчната декларация: При положение, че през 2007г. съм в болнични и след това отпуска по майчинство  мога ли да се възползвам от намаляването на данъците за дете? И другият  ми въпрос е : Кой изплаща (НОИ или работодателя) допълнителните 50% (от месечните помощи) върху заплатата които се полагат когато се върнеш на работа и детето не е навършило 2г. Надявам се да ме разберете, че то стана бая дълго  newsm78 Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт