Майчинството счетоводно - 6

• 67 963
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 080
Incandescent, благодаря за бързия отговор!

# 1 081
  • В полите на Пирин планина
Здравеите,
имам следния въпрос...всъ6тност предисловието.......изплатиха ми май4инските до 9-я месец  наведнъж, понеже работодателя ми не6то не платил на време осигуровките.....

-сега за месе4ните май4ински до 2-та година, трябва ли пак да подавам някаква декларация, или автомати4но 6те ги полу4авам от НОИ?  Не са ми ясни не6тата, за6тото нито веднъж не съм полу4ила навреме май4инските и полълвах по няколко пъти документи....обърках се тотално.  А на коя дата то4но   внасят май4инските????

Много благодаря:))

Да - подава се нова декларация, която е за обезщетението за отглеждане на дете до 2 год. възраст по чл. 164 от КСО. Представя се в НОИ от работодателя също на деня след изплащане на заплатите за съответния месец, през който възниква правото на обезщетение, т.е. еднократно. След това се изплаща след като работодателят представи данни в Персоналния регистър с Обр. 1.

# 1 082
Здравейте!

Въпросът ми не е свързан пряко с майчинството, за което се извинявам.

Интересува ме следното: Ще мога ли да подам декларацията за семейното подоходно облагане ( дано не бъркам термина) директно при работодателя си? Работя на постоянен трудов договор, но в периода 07.11- 09.11 бях назначена паралелно и на друг трудов договор- до завръщане на титуляра.
Означава ли това, че ще трябва да подавам декларация в НАП, а не при работодателя?

Не, но първо трябва да вземеш сл. бележка от втория работодател за дохода при него и я представяш на основния. Подаваш си и декларация за семейното подоходно облагане и работодателят ти преизчислява данъците за 2007 година.

# 1 083
Incandescent, имам още един тъп въпрос  Blush

Ако за съответния месец в НАП не е подадена навреме декларация Nr1, а до НОИ е пуснато исканеto за директен дебит, майчинството ще бъде ли изплатено?

Благодаря предварително!

Уви - не - изчакват данни за Обр. 1 и тогава правят превода.

# 1 084
И аз да попитам нещо - от догодина отпада необлагаемия минимум - това означава ли че на 220лв. майчинство ще има 10% данък?

# 1 085
Здравейте!

Интересува ме следното: Ще мога ли да подам декларацията за семейното подоходно облагане ( дано не бъркам термина) директно при работодателя си? Работя на постоянен трудов договор, но в периода 07.11- 09.11 бях назначена паралелно и на друг трудов договор- до завръщане на титуляра.
Означава ли това, че ще трябва да подавам декларация в НАП, а не при работодателя?

Не, но първо трябва да вземеш сл. бележка от втория работодател за дохода при него и я представяш на основния. Подаваш си и декларация за семейното подоходно облагане и работодателят ти преизчислява данъците за 2007 година.
Къде трябва да я подам тази декларация?

# 1 086
Здравейте!

Къде трябва да я подам тази декларация?
Попълваш декларацията и я даваш на основния си работодател и от там нататък счетоводителя се оправя с нея, а ако ти се занимава си я подаваш сама в НАП.

# 1 087
И аз да попитам нещо - от догодина отпада необлагаемия минимум - това означава ли че на 220лв. майчинство ще има 10% данък?
Майчинството е обезщетение, не е трудов доход....  Няма да има 10% данък

# 1 088
Майчинството е обезщетение, не е трудов доход....  Няма да има 10% данък

Благодаря ти!  bouquet

# 1 089
Здравейте! Simple SmileАз имам следния въпрос:В началото на януари се връщам на работа, но не на старата а на нова.Ще прехвърля майчинството на свекърва ми.Т.е. ще се възползвам от програмата "В подкрепа на майчинството"
Но незнам как да придвижа нещата, т.е. кое по напърво на направя: newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
1.Свекърва ми ще се запиши в програмата като детегледачка.Ще си издаде медицинско, удостоверение от психодиспансера и удостоверение за съдимост.
2.Подавам молба , че искам да се възползвам от програмата.
3.След това подавам молба за напускане в старата си работа и веднага сключвам новия си договор.Ако някъде греша моля ви кажете как да действам. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Аз работя и живея в град Русе.Там се водя по адрес.Свекърва ми живее в град Глоджево, но е записана като безработна в Бюрото по труда в град Ветово/град Ветово се пада община на град Глоджево/.Това ще създаде ли пречки при самото прехвърляне тъй като и двете сме от два различни града.Моля ви ми помогнете как да действам.
Благодаря предварително.

# 1 090
Здравейте моичета,
искам да попитам ако детето ми тръгне на ясла от юни месец ще ми спрат ли майчинските при условие че аз не съм тръгнала на работа все още..?

# 1 091
  • Софето
Здравейте, мен ме интересува дали осигурителния максимум е 1400 лева и ако е, от началото на 2008 дали си остава същия? Имам възможност да се осигурявам на повечко и ме интересува какъв е максимума.
Благодаря  Grinning

# 1 092
2008 вече ще е 2000лв.

# 1 093
  • Софето
Ясно, благодаря Стики.

# 1 094
Здравейте и от мен отново!Моя колежка е при нас на втори трудов договор.В момента е по майчинство,още е в рамките на 315-те дни.Днес работодателят й каза да отиде да си получи предизвестието за прекратяване на договора.Той има ли право да го направи и какво би могла тя да предприеме?
Може ли някой да ми отговори?Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт