Мами от Norge 12

• 12 854
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
деата, дет се вика: Наше лошо нема  Wink и благодаря за комплимента  Hug
И искам да ви кажа, че и другите българки дето съм ги виждала тука са много сладки, как една грозничка нема.  Laughing

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 11:30 от palachinka

# 226
aaa deata видя се без проблеми  Grinning браво браво, готина мацка си ти  Simple Smile

# 227
  • Stavanger,Norway/ Varna
Охохо, добро утрооо.
Гледам баници, ликъорчета- пристърга ми. Ще врътна и аз една, ама като се отсърдя на мъжа си, сега не заслужава.
Тъкмо си мислех какви да ги върша днес, ч да стоя надалеч от хладилника и Розето направо ме закопа с тая снимка, та познайте от къде се връщам  Embarassed
Сватя и аз съм така, само с гледане качвам. Затова гледам да "гледам" плодчета, зеленчучета и да обхождам града пеша.  Не отслабвам, ама поне задържам едно ниво. Иначе от желания ми за лятото резултат, съм далеч  Tired Искам да съм секси мама и двете с мойто чудо фръц, пръц да ходим на плаж  Laughing

Палачинке, Деата ако може покажете ми се и на мен. Много обичам снимки да гледам.
Сватята ако се отсрами- също.

Ей, много съм навита на една среща значи, много голяма таз Норвегия бе, неможем да се съберем.

Ох, да взема да се кача на кроса ли, що ли, терсене ми е да го гледам как събира парх и служи като закачалка.
Брех, пусти мързел, колко е сладък лелеле....

# 228
  • София/Осло
Колко любов струи днес от темата  Heart Eyes  Joy Joy Joy Joy
бобче , ей сега и на теб ще ти се отчета на ЛС  hahaha

# 229
Колко съм залюхана значи  ooooh!
Майчице, честита работа!!!  bouquet
Хем си мислех снощи да го напиша и къде се заблях и не съм го написала.
Вчера покрай нас минаха 3 каки с десетина мъничета, явно от някоя детска градина ги бяха извели на разходка.
Много сладка картинка бяха  Heart Eyes

Палачинке, ай нЕма нужда да скромничиш, много си си хубава даже!  bouquet
Май наистина норвежките мъже разбират от български жени, как са ни подбрали само специален сорт "българска превъзходна"  Joy

Като говорите за килограми ... оказа се, че аз съм свалила цели 4 за последните 2 седмици (освен ако кантара от ИКЕА не ме лъже да ми се подмазва нещо).
Остават още 2 и си влизам в нормалния размер.
Рецептата е много проста - сипвам си по половин порция (така за милото остава повече и той е щастлив), ходя пеша повече, максимално съм ограничила захарните изделия, мазното и тлъстото (то пък тук къде ли да ям тлъсто) и разбира се най-важното - по съвет на милото наблягаме повече на "оня" спорт и да ви кажа има резултат  Blush Joy
Като го гледам той колко храна изяжда дневно и не му се лепи и си мисля, че нещо аз съм кривата.
Природата е несправедлива спрямо жените май  newsm78

Момичета, контото ми е готово, барабар с Д номера   bouquet
Получих си и нет калкулатора по пощата и вече се чувствам малко по-добре  Hug

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 12:18 от щастлива

# 230
  • България
Оххх че тъпо така като сте изполягали всичкииии... newsm78  а аз бях  цяла вечер на работа..  и ся кво...не ми се спи Crossing Arms  сама си кукувам тука Tired

А си пиша и се чувствам като коня и юнака от  онази поговорка..." И сам коня е юнак" ... newsm78  ...Не бе... Joy  не беше така..." И сам юнака е кон.."  newsm78    Хммм....не ми се връзва нещо .. Joy ...или  ..."  И коня е юнак....стига да  е сам.."  bash ...Съвсем се оплетох вече... Rolling Eyes 

На  една чашка червено винце  съм само...да не си помислите нещо ей... tooth А  не беше ли така ?.. " И сам юнакa на коня е юнак...?"  newsm78.... Thinking 
Предавам се .... doh

Joy Joy Joy Joy Joy
Някои ден 6те умра от смях с тебе,Розе,Розе..сега влизам във форума и ве4е съм паднала от стола..ма 6то не каза да стана и аз да ти правя компания,мене ликьора ме за6емети доста де та не знам, ако бях продължила,днес сигурно легевактен Joy

# 231
Привет, момичета!

Чудех се дали да пиша тук, предвид, че е явно, че подобни въпроси не са ви приятни, но... Може все пак да можете да ми помогнете.

Бях ви споменала, че мъжът ми има сключен договор за работа със същата фирма за която работи в България от февруари 2008г. в Норвегия.

Сега проучваме нещата с колата. Бяхме стигнали до извода, че е по-добре да купи кола от там.

Сега, обаче, шефът му, който е норвежец, му е споменал, че въпреки, че има договор, има някакъв начин, да се брои имигрант. А като такъв няма да се налага да плаща данъци и т.п. първите 2г. За съжаление той няма представа от повече инфо. Само споменал, че гледа, че много поляци си карат колите с полска регистрация.

Имате ли някаква идея как стои въпросът?
Или поне къде /освен на сайта на УДИ/ да получил повече инфо?

Ще съм ви благодарна ако получа отговор.

P.S. Много сплотена компанийка сте и ви се радвам, четейки преживяванията. Предполагам, че е трудно без приятелите и роднините от .бг и срещичките, които си правите ви правят много щастливи. Надявам се след време като дойдем и ние с детенцето ми в Норвегия, да ви опозная лично.  Hug

# 232
  • София/Осло
мишел- за съжаление, аз нямам никаква представа от това ,което те интересува ,но ще се радвам да се запознаем като дойдете  Hug
бобче- не я слушай ти марио кво ти разправя, толкова е готина, че чак ми става неудобно да го повтарям вече  Joy

# 233
Мишел, заблудила си се нещо, не ни е неприятно че питаш, аз оня път един друг навиквах, не тебе  Hug (ако това имаш предвид)За съжаление обаче нито за колата, нито за данъците разполагам с информация, аз не знам какъв се водя, ама съм си плащала данъците като поп от първия ден, или аз не спадам в категорията по някаква причина или съм се минала.
Цитат
Сега, обаче, шефът му, който е норвежец, му е споменал, че въпреки, че има договор, има някакъв начин, да се брои имигрант.
Поставен така въпроса почвам да се чудя,  newsm78... в смисъл че, това че някой има договор, не го прави НЕемигрант и кога един чужденец престава да е емигрант. Та по тази логика ако има такова правило (чувала съм го и друг път, та вероятно е верно) би трябвало да няма проблеми да се възползва от него. А за колата, сега се сещам, че някой ти беше отговорил, че можеш да си я докараш с БГ номерата и да не плащаш мито, но трябва да напуска страната на всеки 3 месеца. Виж назад в темата ще го намериш къде беше това инфо.

# 234
  • България
Моми4ета да ви се опла4а ,сно6ти моито циганско сърце не се стърпя и направи баница(изхабихме матриала пак), отгоре стана препе4ена,а вътре сурова,първо бухна малко ,после се сплеска,и накрая детито се нареди на масата с възгласи"Oi,oi,oi mamma ,hva er det?",но ме разконспирира,4е бях сложила сирене и се отказа...та така ooooh! Cry

След поредния неуспе6ен опит знам при4ината:това съм АЗ Sad Rolling Eyes

никои не ми е виновен,4е през първите 16 години бягах дапе4 от кухнята на маика ми,а и тя ме гоне6е,да ставам у4ена жена,така ми се пада..от мен бани4арка няма да стане,казвам ви ..ако  ми идвате на гости няма да има баница Stop

Пала4инке,сно6ти след този неуспе6ен опит моитО мъж го отнесе(само изхаби дървата) ,та друг път камина и ликьор4е,но без баница Joy Joy

Пък и така се възгордях тука от комплиментите,и викам :така лесно Нема да ти се дам аз на тебе..та дове4ера може и да няма камина Mr. Green Twisted Evil

Убави сме ,ама и проклети Joy Joy Joy

# 235
А за колата, сега се сещам, че някой ти беше отговорил, че можеш да си я докараш с БГ номерата и да не плащаш мито, но трябва да напуска страната на всеки 3 месеца. Виж назад в темата ще го намериш къде беше това инфо.

Да, май има подобна възможност, но попадам все на протеворечива информация.
И май точно, по-назад четох, че колата трябва да е регистрирана на твое име от мин. 2г.
За съжаление не отговаряме на това изискване, защото в .бг мъжа ми караше служебна кола и нашата я продадохме.

Благодаря, че откликвате!  Peace

# 236
  • България
За снимки,4акам с нетърпение,които не го е срам,да ми прати на ли4ни.Аз съм една смотана на снимки и се въздържам,да не разваля рекламата и славата дето ми се носи сега пък Laughing Stop Wink
А и нали 6те се Обединяваме скоро в Осло,там ве4е 6те се Скиваме Joy

# 237
Нора, какви са тия самооценки, момиче!  smile3515
Даже си много хубава!
А за баницата спокойно!
Моите първи 5 баници не бяха за пред хора, но като объркаш и после си видиш грешката, другия път я поправяш.
Сега направих редена баница (за първи път ми беше) и за щастие бухна, но нещо не ми харесва как изглежда.
Май ще си заложа на витите баници занапред.
Довечера нова баница - аз се чудя дали другия път да не сложа газирана вода, някой тук каза, че така ставала по-пухкава? newsm78

# 238
Абе, разбра се, че нас с Норчето не ни бива за баници!  Grinning Давай да наблягаме на виното!  Grinning

Докладвам по въпроса за ... крушките! Simple Smile 100 дубълватови има в любимата ми ИКА (Ох, ИКА, ох кеф! Тосенската ИКА, голям кеф! Както казваше мъжо ми!) Обаче по 100 крони ги дават! А в събота, аз от Лидл си взех такава, ма на Филипс, ма за 50 крони! Ей, сега си я врътвам на лампиончето да ми свети! (страх ме беше да не го разтопя)

# 239
Абе, разбра се, че нас с Норчето не ни бива за баници!  Grinning Давай да наблягаме на виното!  Grinning

Mooooля...................???? Ти това сериозно ли? Тогава довечера да не ме биеш newsm56
Розе, ами  и аз сложих повече сирене Laughing ама моето не беше солено.
Като гледам пак много сте изписали....
За разпускане....
http://www.youtube.com/watch?v=JaUULepIpbA&feature=related

Общи условия

Активация на акаунт