Мами от Norge 12

• 12 850
  • 302
  •   1
Отговори
# 270
Розе, това със сливата е като pølse-то.
Излезнахме веднъж с негови приятели и те започнаха да ме разпитват за норвежкия и как ми се струва и аз мъдро заявих, че е достатъчна само една дума - pølse, а онези ме погледнаха като гръмнати.
После ми изясниха, че тая дума има и едно друго значение, та трябваше да обяснявам какво точно имах предвид, за да не стане недоразумението.
Абе подсъзнание на млади хора  Joy

Норче, Розе, мен за алкохолни събирания директно ме отписвайте Simple Smile
Аз съм най-безалкохолния човек, който някога ще срещнете Simple Smile

# 271
Аааахх...щастлива...на знаех за pølese-то... Joy От теб научавам ся...  hahaha Е явно  и моя не знае..... newsm78  щот сме дърти... Rolling Eyes
 Младото поколение ...ясно само pølseta   са им в главата... Mr. Green
Норче...видя ли ся...щастлива предаде фронта... Crossing Arms  И кво....ти поне се надявам да  удариш рамо...за опознаване с бутилка вино... Joy

А на щастливка ще и направим чайче...но с изненадка вътре   Wink .... / с коняче..ама без  тя да знае.../ Twisted Evil.... Joy

# 272
  • България

А нема такива,малко трябва да по4нем и ние,аз казах,4е дори ракия съм готова да пропия,няма да се излагаме на6ата маса на купона,да излагаме и Розето,я

cheers по4ваме

# 273
  • България
Аааахх...щастлива...на знаех за pølese-то... Joy От теб научавам ся...  hahaha Е явно  и моя не знае..... newsm78  щот сме дърти... Rolling Eyes
 Младото поколение ...ясно само pølseta   са им в главата... Mr. Green
Норче...видя ли ся...щастлива предаде фронта... Crossing Arms  И кво....ти поне се надявам да  удариш рамо...за опознаване с бутилка вино... Joy

А на щастливка ще и направим чайче...но с изненадка вътре   Wink .... / с коняче..ама без  тя да знае.../ Twisted Evil.... Joy

Тя о6те не знае за живота, Joyно 6те свикне,и аз така,не искам,не искам,ама в4ера добре ми подеиства ликьора Mr. Green

Абе какво стана с постинга ми,,много празни полета..хвана ме без да съм пила Grinning,само докато се сетя за алкохол,видя ли какви сме алкохоли4ки,сега ooooh!

# 274

А нема такива,малко трябва да по4нем и ние,аз казах,4е дори ракия съм готова да пропия,няма да се излагаме на6ата маса на купона,да излагаме и Розето,я

cheers по4ваме

Е тва е приказка   Hug  щастливке...разбра ли...няма да излагаш масата... Joy
Малко  по малко...няма да те зорим де ....ще ти хареса...ще видиш  Blush
 Норче...абе ще се отвори тя нашата девойка ..няма къде да ходи... Mr. Green

# 275
  • България
Слав4е,да сА взимамИ в ръце,да не забегне Розето към Осло,4е кво 6а правим без нея двете  трезвени4ки Crossing Arms Naughty

# 276
Слав4е,да сА взимамИ в ръце,да не забегне Розето към Осло,4е кво 6а правим без нея двете  трезвени4ки Crossing Arms Naughty
Ох....замалко да забегна наистина... Mr. Green ама с тоя моя мъж....абсурд!   Naughty  Mission iмpossible!... Joy  Не дава да се изрече за Осло ... Било като в Багдад... Twisted Evil   Откъде знае пък .... newsm78  ...като не е ходил никога в Багдад.... Joy Joy Joy
Та засега сме си у Троньяйм...и май ще сме   forever... Crazy

# 277
  • България
Ох....замалко да забегна наистина... Mr. Green ама с тоя моя мъж....абсурд!   Naughty  Mission iмpossible!... Joy  Не дава да се изрече за Осло ... Било като в Багдад... Twisted Evil   Откъде знае пък .... newsm78  ...като не е ходил никога в Багдад.... Joy Joy Joy
Та засега сме си у Троньяйм...и май ще сме   forever... Crazy

Ох,сяка6 4увам някои друг Mr. Green Rolling Eyesвидяли те голям град,камо ли Багдат на6те тронямски мъже Crossing Arms

# 278
Нори..кво стана бе миличка...па ние двете... Joy  да не би да изполягаха всички... newsm78 Много рано бе...петък е. Crazy
Ама аз утре съм на работа... Close  а и малкия Espen  е тука..и ще се става рано.Така че скоро ще пожелавам на аудиторията  God natt...  Rolling Eyes

# 279
  • България
Ами маи само ние правим театъра,викам да ти правя компания,да не стане като сно6ти hahaha

И аз откога да лягам,имам един превод да правя,ма се лигавя Blush
аиде лека но6т ,девоики,пи6ете ,аз напускам засега Hug

# 280
Много ми беше драго.. Hug мерси за комапанията миличка ...  bouquet

Да ходим  да нанкаме вече... Wink Лека.... Hug

# 281
Ооооо, от мен алкохолик няма да направите - още от сега се отказвайте!  Naughty Joy
Розе, да почерпим Тур, че се е заинатил да останете тук, иначе сигурно още щях да се лутам  newsm78
Иначе ние гледахме филм и затова не участвах в темата досега Simple Smile
Но като гледам сте изпозаспали вече, та освен и ние да нанкаме.

От пиенето признавам само айрян и билков чай Simple Smile

# 282
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ех, ех, вие сте от моята кръвна група- винце ракийка, Розе с тази ракийка във фризера, душата ми вадиш, ликъорчета, олелеле. Браво, браво. Кога и аз така ще седна да му опъна едно по български.

Днес, да се похваля, се подстригах- усетих се човек. Та вървя си аз из Ставангер и насреща си гледам една жена с един малчо, на малчото носа му обелен. Раминават се с мен и чувам аз българска реч  Grinning. Спрях на минутата като закована и жената си изкара май акъла с мен, ама ко да направя. ВИкам: "Опа, чух български".. Та запознахме се, жената ми все телефона и каза, че ще ми звънне в неделя евентуално за кафенце. Видях и аз най - после светлина в тунела  Mr. Green
Пита ме дали мъжа ми е българин или норвежец. Аз викам- сърбин е, тя пък ми отвръща- ААА, аз съм чувала за теб ... Shocked
Брех, приятно ми стана  Mr. Green Попита ме дали познавам другите. Незнам кои други, но явно ги има още от нашите, дано да се запознаем.
Та после отидох на фризъор, някакъв арабин. Опита се да ме изпързаля в цената, ама не му се усмихна късмета. Тръгнал той българче да баламосва  Twisted Evil

Та, така, отпуснах на мъжото от вчерашната манджа- уважи я доволно, ей го още си облизва мустаците до мен.   chef

Айде лека и от мен, подканя ме в леглото.
Ей тез мъже, беее- любовта и корема- няма никъде такава взаимовръзка  Laughing

# 283
Честита прическа, бобче  Hug
Това ми напомня, че и аз трябва да се пострижа скоро - тая грива става трудна за поддръжка.
Май ще командировам Роза у нас тия дни и ще я подкупя с бутилка вино  newsm78

# 284
Добро утро Simple Smile
Понеже обещах , ето:
По принцип тестото в Украйна съм си го правила сама, но тук открих прекрасното бутер тесто на различни фирми най често взимам на "Белла" 1 кг.
Разточвам го да стане по тънко, обаче точа го само в една посока и със много малко брашно.
Разрязвам го на пет равни части и по този начин получавам пет блата.
Всяко от тях изпичам във фурната на 220 градуса до като станат готови.
Крем
750 гр мляко да заври разтваряме 200 гр захар, добавяме една капсула ванилия, 150 гр краве масло.
В съдче наливаме 150гр мляко разбиваме 5 яйца добавяме 1.5 пакетче пшеничено нишесте и добре разбиваме тази маса до еднородна смес.
След което тази смес добавяме внимателно разбърквайки във врящата млечна маса и бъркаме до като не се сгъсти.
Крема трябва да изстине до като може да ви издържа пръста.
Събирате четирите блата със крема. Останалия блат го правите на трохи и поръсвате тортата.
С малко пояснение. Вместо нишесте аз използвах карамел пудинг, но стана много сладко. Така че следващия път ще си ползвам нишесте. Отгоре сложих филирани бадеми и е най добре да се консумира на другия ден ( ако я опазиш). Бутертесто е buterdeig, в хладилник е, малки кутийки с панделка. Някъде около пиците го търси, 1/2 кг.
norah , аз ходя след църквата за срещата с други българи......

Общи условия

Активация на акаунт