Марти на Ива78 е вече звездичка...

• 189 484
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 470
Добре, че сте вие там, момичета! Татяна, кампанията, която подемаш там, е страхотна. Дано има резултат скоро.  Praynig
Момичета, не се карайте и не спорете. Това е най-малко нужно в момента. Всички сме изнервени и загрижени, аз лично чета само през сълзи тази тема, така че нека не се изнервяме допълнително, искате ли?  Hug

Peace

Достатъчни са споделените факти и добрите пожелания. И на мен ми е много мъчно като чета темата и се надявам zа Марти.

# 1 471
Ненужно беше да се плюят българските лекари. За една седмица не виждаме абсолютно нищо ново, което да не му беше направено и в BG.

В БГ, мила, не му направиха вси4ки тия иzследвания, които му правят тук, а и не само това. Както Неда правилно каzа, като не можаха да намерят при4ината (в което няма ниЩо срамно, Лилибон хубаво го е каzала.....понякога не можем да раzберем zаЩо една кола не върви, то какво остава zа 4овеШкия органиzъм), бърzаха със zаклю4ението, 4е имало нов тумор или поне метастаzи и го иzписаха. И това го намирам zа скандално, леко каzано, 4е не си правиха труд да помагат на едно дете. Вместо това не се стърпяха да кажат на Емо и Ива, zа какво Щели да ходят в Германия, и там никой нямало да може да му помогне, детето нямало да иzдържи пътуването, той бил пътуваЩ ве4е  Shocked Ще ме иzвинете, но как може медицински персонал, дето трябва да помага на хората, да каже подобни думи? Потресена съм  Twisted Evil

Марти има голям късмет да има толкова борбени родители.  Представа си нямаме какво преживяват, да не мислете 4е йм е лесно така, Емо във Варна, Преси беz мама, Ива съвсем сама с тежко болно дете в 4ужда държава и освен притесненията около състоянието на детето да се притеснява и zа това, дали могат да си поzволят ле4ението? Да не би да си мислете, 4е биха иzбрали тоzи път, ако можеха в БГ да помагат адекватно на детето? ЛекуваЩите му лекари тук в миналото дори не йм бяха искали хонорар, а в БГ йм искат пари zа Щяло и неЩяло. И това е тъжното, не става въобЩе въпрос zа баzата, тя е ясно 4е не е сравнима, но zа отноШението, zа 4ове4ност.

Ели, от клапата има катетър, който отива в корема. Та zа това има събрана вода в корем4ето. Искат да му слагат нова клапа с катетър в предсърдието (така ли се каzва?  Embarassed ) и да се надяваме, 4е с това се реШава и проблема с асцита  Praynig

# 1 472
Абсолютно съм съгласна с Lilibon.
Имаме  прекрасни български лекари, както и безотговорни такива. Била съм и на двата полюса. Казвали са ми какви ли не страхотии...И все пак дъщеря ми беше спасена тук в България!
При Неда нещата са точно обратно... Но истината според мен е че медицината не е всесилна за съжаление, било то в Германия, Израел....или  България. Всички учат от едни учебници и нашите лекари вече са наясно от всички новости в медицината. Разликата е само в техниката и стандарта, а отношението към пациентите / родителите, всички знаем защо е такова......но когато нещата не опират до техника... Остава ни само да се молим. Praynig Praynig
Това количество вода е наистина много. newsm78 Ясно ли е дали е ликворна течност ?
И защо пак ще я изследват, нали отхвърлиха онези съмнения?
Tatjna и Martikka  Hug Hug. Добре, че ви има! В такъв момент човек има нужда от огромна духовна и физическа подкрепа!  

# 1 473
Абсолютно съм съгласна с Lilibon.   bouquet

Tatjna и Martikka  Hug Hug. Добре, че ви има! В такъв момент човек има нужда от огромна духовна и физическа подкрепа! 

# 1 474
  • Sofia
В БГ, мила, не му направиха вси4ки тия иzследвания, които му правят тук, а и не само това. Както Неда правилно каzа, като не можаха да намерят при4ината (в което няма ниЩо срамно, Лилибон хубаво го е каzала.....понякога не можем да раzберем zаЩо една кола не върви, то какво остава zа 4овеШкия органиzъм), бърzаха със zаклю4ението, 4е имало нов тумор или поне метастаzи и го иzписаха. И това го намирам zа скандално, леко каzано, 4е не си правиха труд да помагат на едно дете. Вместо това не се стърпяха да кажат на Емо и Ива, zа какво Щели да ходят в Германия, и там никой нямало да може да му помогне, детето нямало да иzдържи пътуването, той бил пътуваЩ ве4е  Shocked Ще ме иzвинете, но как може медицински персонал, дето трябва да помага на хората, да каже подобни думи? Потресена съм  Twisted Evil

Марти има голям късмет да има толкова борбени родители.  Представа си нямаме какво преживяват, да не мислете 4е йм е лесно така, Емо във Варна, Преси беz мама, Ива съвсем сама с тежко болно дете в 4ужда държава и освен притесненията около състоянието на детето да се притеснява и zа това, дали могат да си поzволят ле4ението? Да не би да си мислете, 4е биха иzбрали тоzи път, ако можеха в БГ да помагат адекватно на детето? ЛекуваЩите му лекари тук в миналото дори не йм бяха искали хонорар, а в БГ йм искат пари zа Щяло и неЩяло. И това е тъжното, не става въобЩе въпрос zа баzата, тя е ясно 4е не е сравнима, но zа отноШението, zа 4ове4ност.

Ели, от клапата има катетър, който отива в корема. Та zа това има събрана вода в корем4ето. Искат да му слагат нова клапа с катетър в предсърдието (така ли се каzва?  Embarassed ) и да се надяваме, 4е с това се реШава и проблема с асцита  Praynig

просто нямам какво повече да добавя  Peace

# 1 475
  • гр.Варна, сега Германия
Мартинка, не мога да ти пратя лично съобщение, кутията ти е е пълна.

# 1 476
Tatjana, имам доста познати в Германия, някои от тях работят в големи фирми, ще ги помоля да помогнат с каквото могат. Има ли подготвени материали на немски език, че с немския съм зле, които да мога да получа по имейл?

Моля се за Марти и за цялото им семейство! Дано скоро да свърши този кошмар!

# 1 477
Вени, супер идея  Hug В момента то4но с това се zанимаваме, имаме ве4е първи вариант zа флайер, оба4е искаме да превеждаме и инфото от Сейв Дарина и да слагаме линк към тях на флайера zа хората, които желаят да нау4ат пове4е. Надявам се до 2 дена да сме готови с това  Praynig

# 1 478
Супер! А мога ли да те помоля, когато сте готови, да ми изпратиш по имейл, ако е удобно информацията на немски. Извинявай, че те натоварвам, но от немски не разбирам грам, иначе и сама бих превела нещата.

# 1 479
Раzбира се, няма никакъв проблем, само Ще те помоля да ми кажеШ на кои фирми Ще се праЩа, zа да не праЩаме и ние слу4айно на тях  Embarassed

# 1 480
Не владея още цитирането, затова преписах ръчно цитати на Ива:

29 октомври, Варна: “Марти остава все още в болницата, на антибиотик и постоянно му правят му правят изследвания, лекарите в детското онкологично отделение са  изключително грижовни и внимателни.”

9 ноември, София: “Аз в момента съм в нашите роднини да си почина малко и след мъничко тръгвам пак за болницата, слава Богу нашия тати пристигна и поне имам смяна сега, а иначе сестрите и реаниматорите горе са много мили и се грижат много за Мартенцето,за което съм им страшно благодарна.”

Да спрем дотук и да се молим за семейството им.

# 1 481
Марти преживява истински ад, а за родителите му това е не просто изпитание, не просто хпоредната тревога вживота им, а е борба за такъв. Прекланям се пред всички, които успявате поне за миг да покажете на Ивето, че има лъч надежда., че сте до нея и я подкрепяте.
Аз също имам познати в Германия и бих искала да получа текста на флайера, който напишете, за да им го разпратя!
Относно изказванията на български лекари - само се досещах, че е имало подобни груби реплики от тактични забележки на момичета тук във форума, сега вече съм сигурна и искам само едно да кажа - Нека преди всичко бъдем хора! Нямам какво повече да кажа. А по повод на тези цитирани съобщения - те не спадат ли към личната кореспонденция?

# 1 482

29 октомври, Варна: “Марти остава все още в болницата, на антибиотик и постоянно му правят му правят изследвания, лекарите в детското онкологично отделение са  изключително грижовни и внимателни.”

9 ноември, София: “Аз в момента съм в нашите роднини да си почина малко и след мъничко тръгвам пак за болницата, слава Богу нашия тати пристигна и поне имам смяна сега, а иначе сестрите и реаниматорите горе са много мили и се грижат много за Мартенцето,за което съм им страшно благодарна.”

... и накрая ги изгониха да си ходят по живо, по здраво с подутото коремче на Марти..   newsm78

# 1 483
  • Here, There and Everywhere
Tatjana, и на мен изпратете всичко, когато сте готови - аз имам близки в района на Франкфурт и мисля, че ще откликнат да помогнат и разпространят информацията.

Моля се за Марти и близките му. Дано скоро да чуем хубави новини   Praynig

# 1 484

... и накрая ги изгониха да си ходят по живо, по здраво с подутото коремче на Марти..   newsm78
и не само това...............
заявиха пред МАРТИ, че нищо повече не може да се направи за него. че има метастази в коремчето и няма смисъл......

хайде наистина да спрем, а.
част от лечението е надеждата и човещината. ако нечие ЕГО е засегнато, нека не го коментираме в тази тема. ТЯ Е ЗА МАРТИ.

Общи условия

Активация на акаунт