Марти на Ива78 е вече звездичка...

• 189 461
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София/Осло
Кажете нещо добро от днес  Praynig

# 1 396
Нищо ново няма за сега... Още го изследват и не са установили проблема...

# 1 397
Пресни новини от Medizinische Hochschule Hannover!!!

Днес говорихме с д-р Шмид и след това с неврохирурзите д-р Херман и проф. Краус. Нито един от тях не може да каже точната причина за асцита, но засега хипотезите са две - не е от черния дроб и е вероятно да е от катетъра на шънта, защото левкоцитите са ниски, което е индикатор за инфекция, вероятно идваща от него. Черния дроб е с леко променена форма, но не е уголемен. Ако беше причинител, ситуацията с него, щеше да е много по-различна. Белтъка в кръвта му е много нисък, както и електролитите (в случая се говореше основно за натрий), но в момента се борят с този проблем. Професора видя, че вентрикулите са увеличени каза, че трябва да се оперира. Предложи катетъра на шънта да бъде преместен в предсърдието и да се смени вентила. Още на първия преглед предложи да му сложи модерен шънт, който да се настройва въшно, но поради липсата на техника в България, това засега остава само една хубава идея.
Операцията ще се състои вероятно другата седмица. Важно засега е стойностите да влязат в норма, за да може изобщо да се оперира.
Другото важно нещо е сумата, която ще им искат. Поради опита, който вече имаме и по думите на лекарите, точна сума е трудно да се каже. В случая им искат 10 000 евро без да е предвидена операцията.. Дори и да им поискат още 5000 или 10 000 отново всичко зависи от това как Марти ще се възстанови след това и дали няма да се наложи отново да е дълго в интензивното, където цената за престой е около 2000 евро на ден. С това искам да кажа, че е хубаво кампаниите тук и в сейв дарина засега да не се спират, за да няма отново неприятни изненади. А ако останат парички дай Боже, ще могат да бъдат преведени на други дечица, които имат нужда от лечение.
Това е засега от мен.. Вярвам, че не съм забравила нещо важно.. Утре ще ви информирам пак! Simple Smile

Лека вечер от мен!

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 23:41 от martikka

# 1 398
Надявам се в кампанията да се включат много добри хора и да помогнем на Марти и семейството му с каквото можем!

# 1 399
Мислих ,че ще се размине без операция ,но уви явно отново ще се мъчи милото детенце, незнам какво да кажа освен Бог да е с тях.

# 1 400
Ще се справи и с това препятствие малкия герой  Hug Важното е , че е на място където ще му бъде обърнато нужното внимание и грижа   Praynig Praynig Praynig

# 1 401
Е, ще се разплетат нещата и всичко ще си дойде на мястото. Peace
Левкоцити - 22, не са ли по-скоро завишени стойности martikka... newsm78

# 1 402
Да, така е... наистина май те бяха увеличените..

# 1 403
аз си мълчах, но принципно повишени стойности на левкоцитите са индикация за инфекция.
а и не е там поантата.

чудя се, защо нашите лекари са станали толкова безчовечни и груби. защо егото им пречи да бъдат преди всичко хора.
кой ще върне на ива, марти и емо часовете на ужасна безнадежност.

не е много по темата, ама аз предлагам да подарим само на ИВА и ЕМО няколко дена за тяхната взаимност. постижимо е.
защото, мислейки за децата, забравяме родителите им.
ива не се храни, на емо не му личи, но тези хора имат нужда от малко спокойствие. да не говорим за другото дете, малката, страхотна дама.

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 11:28 от matakosmata

# 1 404
Днес ще преведа пари.
Моля се за Марти.  Кураж Ива!

# 1 405
Май аz ви подведох с ниските стойности на левкоцитите  Embarassed иzвинявам се, не съм мед. лице  Blush

Мартинка, благодаря ти много zа вси4ко. Ти правиШ най много  Hug  Hug  Hug

Много се радвам, 4е Ива и Емо са толкова силни хора, които се борят zа zдравето на детето си и имаха смелостта да пътуват до Ханновер въпреки иzкаzванията на варненските лекари. Много се радвам, 4е Марти е в добри ръце  Heart Eyes

# 1 406
Цитат
не е много по темата, ама аз предлагам да подарим само на ИВА и ЕМО няколко дена за тяхната взаимност. постижимо е.
защото, мислейки за децата, забравяме родителите им.
ива не се храни, на емо не му личи, но тези хора имат нужда от малко спокойствие. да не говорим за другото дете, малката, страхотна дама. 
newsm10

Поздрави за това! Когато се стараем да решим проблемите забравяме, че сме хора и след като всичко премине може да рухнем/казвам го от опит/. Дано Марти се пребори по-бързичко и да се стабилизира състоянието му, та и всички в семейството да са добре! Praynig

# 1 407
  • София
Моля се, Praynig да се справи и с това препятствие малкия Марти  Hug! Ще се опитам и аз да помогна със някаква сумичка. Embarassed

# 1 408
Мартинка, благодаря ти много zа вси4ко. Ти правиШ най много  Hug  Hug  Hug

Не правя аз най-много, Танче! Всеки помага с каквото може, а това е възможно най-вече благодарение на двата сайта.. Радвам се, че ви има и че така живо се интересувате какво става с Мартенцето ми. Лекарите тук също правят много.. откакто са се прибрали след операцията, постоянно ни помагат за всичко.. като се почне със съвети и се стигне до уреждането на лъчетерапията. Сега разбирам защо Ивка няма доверие на българските лекари.. и аз вече им нямам. Не искам да си представям какво щеше да стане, ако им бяха повярвали, че нищо повече не може да се направи не бяха дошли тук.. Марти има истински късмет с такава борбена майка! Искам да ви кажа, че тя изобщо не е добре.. яде веднъж на ден, само пуши и аз много се тревожа за нея... за съжаление не мога да съм винаги при тях.. Преди малко ми писа, че Марти днес е по-добре, бил по-жизнен. Към 17:30ч. ще отида в болницата, тъкмо да видим какви са резултатите от днешните изследвания. Ще ви информирам по-късно пак! Simple Smile

# 1 409
Специални поздрави, топла прегръдка и пожелание за успех предай на Ива от мен! Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт