Машина за хляб - 6 част

• 48 860
  • 587
  •   1
Отговори
# 345
Атракция, да докладваш на финала! Peace
Може и снимки, за изтерзаната ми душа!  ooooh! Tired

# 346
  • Абсурдистан
Момичета, коя от вас се похвали че си е купила от новите ФиФ-ки, които 20 минути чакат да се урегулира температурата и после почват да пекат. Имам спешна нужда от помощ как да си нагласявам програмите. Нещо като нищо се получава. Два пакета брашно изхабих. Само на немски  ичешки е книжката и е кошмар.

# 347
  • Откъм Варната
pina бравос цяла енциклопедя си, ако не е тайна да не работиш нейде из хлебозаводите тук из Варна и в кой  Embarassed

# 348
pina бравос цяла енциклопедя си, ако не е тайна да не работиш нейде из хлебозаводите тук из Варна и в кой  Embarassed
не, не работя.
Завършила съм Тох-а - Технология на хляб, хлебни и сладкарски изделия.
Хляба на практика ми е само опит в къщи и на стаж от училище, но сладкарство съм работила 3 години и половина.
Мъжа ти е колега, разбрах, сега да не се окаже и съученик? Grinning

Погледнах ви албума, не го познавам.

# 349
  • Откъм Варната
А не, той не е от Варна и е самоук, не е учил за хлебар никаде, практиката го е научила, почнал е от общ работник в една малка фурна в Генерал Тошево, мазал тавички с олио, и така малко по малко, учил се е от майсторите по хлебозаводите

# 350
А не, той не е от Варна и е самоук, не е учил за хлебар никаде, практиката го е научила, почнал е от общ работник в една малка фурна в Генерал Тошево, мазал тавички с олио, и така малко по малко, учил се е от майсторите по хлебозаводите

Аз като не пиша - не пиша...Сега обаче се заинтригувах....Генерал Тошево.. - то това е моя район! Родом съм от Добрич, а родителите ми имат вила в Генерал Колево.....

Ох.....машинка, машинка...ама все пак човешкият фактор си е решаващ!

# 351
ina.gg благодаря за отговора    bouquet

Имам и още едно питане:

някой правил ли е тесто за курабийки, защото нали то трябва да е малко по-твърдо newsm78

ако някой е пробвал и рецепта моля  Praynig

# 352
Мммдаа...Сега ми се изясни...И аз в последно време недоумявам що така се налага да спирам втасването с около 15 мин. по-рано.  newsm78Използвам само жива мая Vivo на Льосафр. Меся и пека на една и съща програма и обикновенно си купувам цял стек брашно от един и същи вид. Бях решила, че са взели да слагат някакви подобрители в брашното, а за маята не се сетих. Не знам има ли разлика в живата мая на различните фирми, но си мисля, че дори и да има, те ползват едни и същи суровини за производство на мая.  ThinkingМай pina трябва да разясни за маята Praynig

# 353
  • София
Момичета, коя от вас се похвали че си е купила от новите ФиФ-ки, които 20 минути чакат да се урегулира температурата и после почват да пекат....

Geleva - това е никът на "колежката" от темата, която си беше купила от новите ФИФ-ки и се хвалеше много от нея и снимка и беше публикувала в предната част на темата мисля...Скоро не се е появявала, пиши и на  лични, ако не ти се чака...

# 354
  • Откъм Варната
....Не знам има ли разлика в живата мая на различните фирми, но си мисля, че дори и да има, те ползват едни и същи суровини за производство на мая...

Има разлика, ама на пазара аз съм виждала само Виво, трябва да потърся и други и да изпробвам

Ти какво брашно си вземаш, аз мислех да се позапася с по голямо количество, ама се чудя коя марка, уж на Техра са хубави и качествени брашната, за сега имам едни 10 кг от завода, ама незнам като свърши дали ще мога да си взема пак от там

# 355
Ами Лебедуна, маята по своята същност е една и съща.Дали може да е по-концентрирана - не знам!Честно, не знам!
Аз съм ползвала жива мая и на Виво и на Юва и слагам едно и също количество.При мене работата е там, че аз си следя тестото и много не се доверявам на утвърдени схеми.По интуиция малко действам.
Виж преснотата на маята оказва голямо влияние!
Когато съм я виждала, че не е прясна - слагам повечко.Ако пък е била замразена, също малко повечко.

# 356
  • Абсурдистан
Момичета, коя от вас се похвали че си е купила от новите ФиФ-ки, които 20 минути чакат да се урегулира температурата и после почват да пекат....

Geleva - това е никът на "колежката" от темата, която си беше купила от новите ФИФ-ки и се хвалеше много от нея и снимка и беше публикувала в предната част на темата мисля...Скоро не се е появявала, пиши и на  лични, ако не ти се чака...

Ох, много благодаря. Вчерашния хляб беше пълна трагедия. Не уцелих явно програмата, защото почна да си меси, всичко беше ок. Замеси едно хубаво тесто. И изведнъж почна направо да пече. Хич не го чака да втасва. Сега пак ще пробвам, ама малко се отчаях. Резултатът беше клисав хляб. Направо, ако бях ударила мъжа ми с него щях да го инвалидизирам, такава тухла четворка стана.

# 357
ina.gg благодаря за отговора    bouquet

Имам и още едно питане:

някой правил ли е тесто за курабийки, защото нали то трябва да е малко по-твърдо newsm78

ако някой е пробвал и рецепта моля  Praynig
Онзи ден правих коледни сладки, като тестото омесих в машината. Ето ти рецепта:
2 яйца
1 ч.ч. олио
1 к.ч. мед
1 ч.ч. захар
2 ч.л. канела
1 1/2 ч.л. сода за хляб
брашно за тесто толкова, че да спре да лепне. Сложих първоначално 4 мерителни чаши (тази, която върви с машината), след което добавих още две, защото все ми се струваше меко. В крайна сметка май много дойде брашното. Маже би трябва да е малко по- малко, но станаха страхотни на вкус. А и дъщеря мми се забавлява да ги украсява. Направихме захарна глазура от 2 белтъка и 500 гр пудра захар. Сега съм ги прибрала в кутия, да омеканат до коледа.  Hug

# 358
Ивет, колко мл ти е мерителната чаша - да знам дали и моята е толкова.Мноого ми се вижда това брашно,затова.    Току виж и аз съм направила тия сладки! Hug

# 359

Ти какво брашно си вземаш, аз мислех да се позапася с по голямо количество, ама се чудя коя марка, уж на Техра са хубави и качествени брашната, за сега имам едни 10 кг от завода, ама незнам като свърши дали ще мога да си взема пак от там

Ами аз общо взето експериментирах с почти всички брашна, които се продават във Варна. На Техра са хубави, но ми идват малко скъпи за всекидневна употреба. От ръжено - пшеничното съм много доволна, но аз го смесвам 1/1 с бяло. В момента купувам от Кауфланд бяло брашно тип 500 на фирма "Краси" - Велико Търново. Пакет бяло, жълто и оранжево със житен клас изрисуван. От него съм най - доволна. Купувам и тип 450 на "Мелко" - Варна и много ми харесва, но го използвам само за козунак и кифлички. Пак на "Мелко" тип 500 в разфасовка по 2 кг. е много хубаво. От козуначеното на "Панино" също съм много доволна, а за другите не си струва да пиша. Не ми се рискува да вземам чувалче от мелницата, за да не съжалявам после.

Общи условия

Активация на акаунт