Машина за хляб - 6 част

• 48 860
  • 587
  •   1
Отговори
# 360
  • 5 етаж в ляво
Аз използвам брашно на Софи мел ,и съм най доволна за сега от него.Какво ли други не опитвах това е страхотно,хляба става на конци като козунак.Трябва да снимам да покажа,че на приказки не е много достоверно Peace

# 361
Аз използвам брашно на Софи мел ,и съм най доволна за сега от него.Какво ли други не опитвах това е страхотно,хляба става на конци като козунак.Трябва да снимам да покажа,че на приказки не е много достоверно Peace

Виж какво съм ти писала тук

# 362
  • Откъм Варната
....Виж какво съм ти писала тук

Това ме подсети да доизчета старите теми, и да не задвам вече задавани въпроси

Ivet 2 утре мисля да направя коледни сладки по твоята рецепта, само да не ми се объркат плановете нещо

# 363
Ивет, колко мл ти е мерителната чаша - да знам дали и моята е толкова.Мноого ми се вижда това брашно,затова.    Току виж и аз съм направила тия сладки! Hug
4 чаши брашно измерени с тази чаша са ми точно 500 гр. (иначе мисля че е до 200 ml)Ще погледна по-късно и пак ще пиша. Много е затова и аз се издъних с къщата, но ти ще успееш да си прецениш от 4 нагоре колко да добавиш

# 364
Рецептата за меденките не е моя. Видях я в коледната тема. Просто всяка рецепта, кооято ми хареса правя с машината на програмата за тесто.

# 365
  • 5 етаж в ляво
Абе като разбрах ,че брашното е на Софи мел,си спомних,че някой беше писал,че е много хубаво,ама като не се сещам кой ThinkingПодсети ме за това... PeaceАз да ти кажа като го купувах не знаех на коя фирма е,понеже то е в чували от по 25кг.,и не се загледах какво пише,но продавачката ме увери че било хубаво и си взех само 5 кг.,майка ми си взе цял чувал LaughingИ казах тук,че съм доволна от брашното и обещах да питам на коя марка е затова сега поясних за производителя.Но такова брашно на пакети по нашите магазини нееема. Peace

# 366
  • 5 етаж в ляво
забравих да напиша,че разлика с другите брашна които съм ползвала,не виждам....слагам си 4 чашки /на машината чашката/и то си става така както с друго брашно....само крайният резултат е мнооого различен/положителен де/ Laughing

# 367
Виж какво съм ти писала тук

Тук пишеш и за графика за брашната на PINA, обаче аз нищо не намерих, ако ти е възможно ще пуснеш ли линк   bouquet

Ivet 2  bouquet  bouquet  bouquet
скоро ще пробвам - трябва да е тази седмица Laughing

# 368

Тук пишеш и за графика за брашната на PINA

"подробно и с чертеж" е метафора...ето линк за обясненията на pina smile3525

# 369
Да ви се похваля вчера какво сътворих. Бях замислила едно, тръгнах да правя второ, то излезна трето съвсем различно.  Joy
След като тестото го направих малко по-редичко и прибавих още и реших че не става и нямам време да го чакам за хлебче, го извадих и направих баничка. Мъжа ми беше взел кайма, та реших, че ще я съсипя и я обърках със сирене, кашкавал, яйце и топено сирене и подправки и това беше плънката на баничката... разточих един хубави кори, половината от брашното го събирах после от под масата  hahaha навих ги и ги бухнах във фурната - резултат: изядена почти цяла баница от двама ни.bowuu Но те май хубавите неща стават все непредвидено)))

# 370
  • София
Момичета, и аз да се похваля - имаме си от 3 дни и у нас машина за хляб! Simple Smile Моделът е

Вече се усъвършенстваме в печенето, получават се много вкусни хлебчета!
Но, за съжаление, за краткото време на ползване някой е успял да одере покритието на казанчето Confused Как мислите, това проблем ли е? И дали въобще някъде се продават отделно казанчета??

# 371
лято! Честито ти машинка и все хубави хлебчета да правиш!
Аз пък преди малко извадих от печката кифлички със сирене и яйце. Правих ги за една бременна колежка, на която и се прияли моите кифли  pregnant Сега съм замесила тесто за козуначени кифли за свекър ми, който е болен ( и той все за кифли пита) И въобще моите днес цял ден ще са така  newsm64 Бях си намислила днес да правя хляб с маслини и сирене, но май няма да остане време, защото довечера съм на работа  atwork

лято!  И моето казанче има няколко бели точки паднало покритие. Хем много внимателно мия, предварително го понакисвам и после с мекото на гъбката. Мисля, че няма голямо значение. Не ми залепва хляба, но и точиците са малки. Не знам при теб много ли е надрано. Потърси ново казанче в сервиза.

# 372
  • София
Lebeduna, благодаря Simple Smile Сега е оставена машинката да твори на отложен старт, за да е готова за довечера Wink Надявам се да покорявам все нови и нови висоти в правенето на хлебчета!! За сервиза - и аз си мислех да питам там за казанчета, трябва да погледна на гаранционната карта кой е точно...

# 373
Направих кифлите, сега пека хляб със сирене и маслини. Обаче много се надигна и опря капака, хем го пуснах да се пече 15 мин. по-рано защото ми се видя втасал. Обаче сега като го гледам newsm78 как е опрял капака и се събира конденз... от време на време го забърсвам да не мокри хляба, ама дали там, където е опрян няма да остане суров? Защото горещия въздух не може да циркулира...Дозата ми не е голяма - 500 гр. брашно и сирене и маслини на око - към 100 гр. и от двете, може и по - малко да са били. Отивам да видя да не е тръгнал да ме търси...после ще докладвам...

# 374
Пина,ето ми снимките на козунака и кифлите,който щях да изхвърлям в петък Grinning

Общи условия

Активация на акаунт