Слънчицето малко ще се появи, ЯНУАРИ всички с радост ще дари!

• 12 548
  • 276
  •   1
Отговори
# 75

Крис, за каква белина говориш? При тази чувствителна бебешка кожа, която не понася какъв да е прах за пране  #Crazy Мисля че не трябва да се ползва белина ..
Незнам де, аз не бих ползвала.

че какво има да прави белината с бебето?! просто ако се налага ще го избеля после ще си го изпера по нормалния начин, изгладя и тогава ще го ползвам пак.не виждам нищо страшно а и навремето като е нямало памперси моите пелени така са ги докарвали на цвят  Wink пък и сега има толкова възможности-вениши и т.н.
всеки ден си гледам лентичката и се кефя.още малко както казват"мечка страх мен не страх!"

# 76
Добро утро и от мен.Аз сега свърших с чистката у дома и ще сложа нещо да сготвя  chef
ханна и аз се чудя какво ще сложим под матрачето като го вдигнем на горно ниво,така празно ли ще стои newsm78.Аз съм за обиколниците,защото иначе могат да прокарват крачетата във всяка дупка Mr. Green-нали са малки маймунки.Ние май се спряхме с покупките засега,уговорили сме се с моя мъж началото на декември да идем и да накупим всичко наведнъж,и тогава и чантата ще стягам,но до края на декември трябва да сме готови,че с тези празници,ще е ужас по магазините.
Относно белината и аз съм против,ще използвам само Тео бебе
Приятен и слънчев ден от нас  bouquet

# 77
между другото сега се усетих-едната лентичка за бебо показва колко ми остава до 2-я термин,а втората-за годишнината от сватбата показва колко ми остава до първоначалния термин  Party
весело

# 78
Хай и от мен!
Много се кефя днес на слънчицето дето напича през прозореца в офиса и ми е едно такова топличко и приятно. Дано и Януари е такова хубаво времето, може и сняг де, ама да е слънчево.

iramira, честито бебче, много се радвам и моят син е Никола Heart Eyes

# 79
Здравейте,

Радвам се, че днес всички звучат бодро. Само така!!! Laughing Аз писах в предната тема за обиколниците, и даже бях сложила снимка. Не мисля, че може да има някакво задушаване - все пак те са вързани, макар и смъкнати понякога надолу. И къде толкова сила у едно бебче да се справи с тях.  newsm32 Ще има достатъчно време да се прецени за всяко детенце индивидуално. Аз ще си ползвам старите, тъй като те са като нови.

Това че остава разстояние, когато се вдигне нивото също е вярно и тъй като аз държах някои от дрешките в чекмеджето - просто го бях покрила цялото с едно сладурско одеало. Пък и това е все пак за няколко месеца.

Пожелавам приятен и усмихнат ден на всички!!! newsm51

# 80
Добро утро и от мен.
Вече не съм на работа и се чудя какво да правя по цял ден.Днес мисля да пообиколя магазините да харесам нещо за бебо,че нищо не сме взимали още.Искам да попитам според вас рано ли да отида в болницата,която съм избрала и да видя какви неща трябват за мен и бебо за престоя ми в болницата след раждането,а и да видя каква е обстановката,какъв е персонала.Лек ден

# 81
На мене днес ми е много мързеливо, но пък като гледам пекналото слънчице и ми се разхожда, въпреки че май е доста студенко:). Може да пообиколя магазините:)
Днес и мойта бебка е много мързелива - почти не я усещам. Не знам вие как сте със заспиването? Аз вечер заспивам в 8 часа. Имам чувството, че постоянно спя - като мечка в зимен сън JoyМоя мъж по цяла вечер скучае, докато аз си хъркам на дивана в хола. Laughing

# 82
  • Троян
Аз си мисля едно време като не е имало обиколници ние как сме оцелели Simple SmileТака че засега не мисля да взимам,ако се окаже ,че бебчо е прекалено буен ще се замисля.

# 83
И аз мисля да не взимам обиколник, точно поради опасността от задушаване. Ще видим по-нататък дали ше ми се промени мнението, ако бебето почне много да се блъска в стените на кошарката. Simple Smile Иначе за провирането през решетките, тук поне има стандарт за колко най-много може да е разстоянието между пръчките, за да се избегне това.

Аз пак да си подхвана мойта тема за подготовка за раждането Simple Smile не знам дали други мами се интнересуват, но все пак ще споделя. Прочетох, че се препоръчват Кегел упражнения. Ето тук ги има описани, за съжаление пак на английски, ако намеря на БГ описание, ше го пусна и него:
http://www.mayoclinic.com/health/kegel-exercises/WO00119

# 84
Добро утро и от мен.
Вече не съм на работа и се чудя какво да правя по цял ден.Днес мисля да пообиколя магазините да харесам нещо за бебо,че нищо не сме взимали още.Искам да попитам според вас рано ли да отида в болницата,която съм избрала и да видя какви неща трябват за мен и бебо за престоя ми в болницата след раждането,а и да видя каква е обстановката,какъв е персонала.Лек ден

Същата работа.  Crazy Намирам идеята ти да посетиш болницата за добра. Аз мисля да го направя на 26.11., когато съм на консултация. Просто око да види, ръка да пипне, да вдишам атмосферата, че да не се оглеждам после като коте на чуждо място  Embarassed

Имам чувството, че постоянно спя - като мечка в зимен сън JoyМоя мъж по цяла вечер скучае, докато аз си хъркам на дивана в хола. Laughing

И аз Whistling чак гузно ми става. Мъжът ми в знак на солидарност си седи вкъщи с мен (преди доста излизахме по екскурзии или с приятели, на кино или театър), гледаме Пълна промяна и Грозната Бети... тоест, той е длъжен да ги гледа, докато аз си дремя на дивана и ако смени програмата аз се будя и се сърдя, че едно предаване не мога да изгледам заради него  Crazy Mr. Green

# 85
здравейте ,момичета!  Hug
аз също съм на работа и мисля да изкарам до края на декември (ако всичко е наред разбира се) само реших че не е безопастно да пътувам с градския транспорт и засега ще ползвам колата (да видим мъж ми колко ще издържи без нея)

иначе за белината - Ханна - не е опасно, тя  изветрява и няма опастност за бебчето (стига да не е примесена с нещо) - имам приятелка химичка, тя ме успокои че е безвредна.

за креватчето - незнам - като ви чета - и за и против за сгъваемите легла - а талашити не ми се купуват, дървените (ама от истинско дърво, не от чам) са ми скъпи (а и аз като малка съм се премятала от такова - сигурно затова съм толкова луда) - имам едно старо , то е  с мрежи от двете страни - само матрак ще трябва нов - но няма ще е тънък (последния път взехме дебел и не можех да го облека с ластичните чаршафчета, а и се деформира като поотрасна Аги)
като си помисля че преди децата са ги гледали в една люлка от плат и то овисена от тавана - пък са оцелели - май наистина се вманячаваме...

за памет на матката не съм чувала, но при мен наистина бяха така - всяко следващо по-голямо (с около 100 - 200 гр) - само откъде ги взеха точно 5 години - звучи ми странно, иначе е успокоително (че иначе трябва да е около 4 кг, а аз не съм от най-добре справящите се родилки - все са ме клъцкали по малко)

и все пак да ви кажа, че е напълно възможно да не разпознаеш контракции - аз съм пример и то с третото (имала съм жлъчни кризи и ги обърках с тях), добре че вече бях в болницата - бях влязла същия ден да ме подготвят за секцио...
много дълго стана, дано не ви отегчих

този пък - и аз ще дойда на срещата, че после може да няма друга с коремчета
хубав ден   bouquet

# 86
Момичета, вчера бях на ФМ при доц. Томова. Всичко с бебето е наред. По размери отговаря на 32 седмица, т.е. по-големичко върви. Предупреди ме, че може и по-раничко да зараждам, но на мен ми се ще да си изчакам до планираното секцио, че иначе - стрес.
Напоследък започна да ми се схваща кръстът. Много е неприятно, особено като съм на преглед и накрая като трябва да стана от кушетката - мъка!!!
Четох, че сте обсъждали помпи за кърма. Това е едно от нещата, които със сигурност ще си взема предварително. Като знам каква мъка е първите дни....
Обиколник няма да взимам, не заради задушаването, а за това, че събира прах. И двете ми деца са с алергии към домашен прах и в къщи всичко се мие и се чисти по 3 пъти в седмицата. Ако трябва да пера и обиколници всеки ден...  Simple Smile не знам.

Наистина днес е много хубав ден! А и както и да го смятаме, малко ни остана! Стискам палци на всички! Целувки!

# 87
Здравейте и от мен!Радвам се че времето и настроението при вас са ок LaughingЗа креватчетата аз си мисля моето да е дървено в комплект със скринчето в цвят светло зелено Simple Smile за обиколник още не съм решила но ми харесват и не смятам , че има някаква опасност за бебо.Тук пък не произвеждат легълца които се люлеят защото смятат това за опасно, имаше една статия по този въпрос за люлеенето на бебето в кошчето докато спи.

# 88
  • Варна
Ох, най-сетне да открадна две минути да седна да попиша  Grinning Днес много ме натовариха със задачки, но вече поприключих. Пък и от снощи вече имаме вода, и познайте днес какво пране и миене беше  Grinning
Аз обиколник няма да слагам този път, от чисто практическа гледна точка - първо докато е съвсем бебе то няма как да тръгне да си удря главата в дъската, а по-скоро обиколника ти пречи да го виждаш, другото което е че бебето има нужда да гледа какво става наоколо, когато почне да будува по повече. А по-нататък, когато почне да се върти и да се хваща за решетките, тогава пък го смъква, и пак няма смисъл от него.
С купуването на дрешките почти приключих, само малко бодита и чорапки ми трябват, че ме затрупаха приятелки с гащеризончета и костюмчета, и мъжът ми ми забрани да купувам  Grinning За мен трябва да потърся нощници и бабешки гащи, докато още не е хванал студа, че има повече обикаляне за тях, пък всичко останало може и по-нататък да се купи.

# 89
Здравейте мадами,
Аз ще с изкажа за обиколника- определено не съм 4увала, 4е може да предизвика задушаване- не споря, за сметка на това много добре изолира, съ6то така предпазва от те4ение. Имам предвид особено ако кошарата е опряна до стена, дори и да не е с решетки откъм стената. Съгласна съм, 4е събира прах, но не е толкова зле, за6тото пък 4есто се пере. В тази връзка не е хубаво в детската кошара да се слагат плюшени игра4ки особено докато е малко беб4ето, защото събират много прах. Обиколника, който имах в България беше от 2 4асти , т.е. 2 пар4ета едното слагах откъм стената- другото го бях наро4ила за подвижно в смисъл в на4алото го ползвах по предназна4ение, после просто го махнах и го използвах за смяна. Когато Софи порасна, ги сложих един над друг така, 4е стана като цялосстно уплътнение на кошарата от вътрешната страна.Бебенцата до 3 месеца основно лежат по гръб, и когато ги сложиш по коремче, естествено трябва да са на около 3 месеца ве4е, си надигат глави4ките. Към 4-5 месеца по4ват да се търкулват или обръщат. Някои бебенца пролазват на около 6м., но в общи линии са по4ти не подвижни в първите 6 месеца, естествено зависи от детето, но стават по шавливи след 5-6 месеца.
Мислете за бебенца, аз снощи сънувах едно пухкаво,розовко с големи бузки:)
х х х х

Общи условия

Активация на акаунт