Пилешко филе - как става крехко?

  • 37 116
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 384
Здравей, аз мога да ти дам изпитана рецепта за бялото филе да стане крехко и сочно, колкото и неверояно да звучи Grinning , аз правя така - половин бурканче горчица, от малките с прясно мляко горе долу една водна чаша(аз го правя на око) и подправки за пилето на вкус.От млякото местото омеква и наистина пилешкото филе става много сочно Wink
Peace С прясно мляко, да! На тиган, без мазнина.

# 16
  • Мнения: 589
Знаех си аз, че има тънкости ..
Благодаря ви много за отговорите!  Hug

# 17
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
Пилешкото филе го мариновам в соев сос 1/2-1час и след това на оребрения тиган,когато е на пържолки или когато е на хапки ги задушавам подправени
 с вегета,а накрая поръсвам с настърган кашкавал. Peace

# 18
Моето филе за да бъде крехко задължително престоява едно денонощие в марината от:
соев сос , бира подправки по желание сол ,черен пипер може и счукана скилитка чесън.
Става много крехко   chef

# 19
za da stane krehko,pile6koto file se ovalva v podpravki:4eren piper,podpravka za pile6ko i soev sos,sled koeto opredelenoto koli4estvo se ostavq za 1-2 4asa v bqlo vino /razbira se s podpravkite/ Grinning.tozi na4in go znam,no sam go probvala samo na skarata/parjolite stavat super/ Hug

# 20
  • София
  • Мнения: 903
Аз обикновено правя пилешкото филе задушено във фурната - в йенска тенджера, защото не избягвам да пържа. Става невероятно крехко.

# 21
  • Мнения: 416
          Можеш да опиташ и така: Смесват се сока на 1 портокал и 1 лимон. Добавяш соев сос на око и черен пипер. Месото трябва да престои поне 2 часа. Аз го правя на тиган без или със съвсем малко мазнина. Става супер крехко, но леко е сладко от портокала.

# 22
  • Мнения: 589
          Можеш да опиташ и така: Смесват се сока на 1 портокал и 1 лимон. Добавяш соев сос на око и черен пипер. Месото трябва да престои поне 2 часа. Аз го правя на тиган без или със съвсем малко мазнина. Става супер крехко, но леко е сладко от портокала.

Непременно  Grinning, голям фен съм на комбинацията пиле-портокал.

Всъщност, това филе, за което стана реч и за което пуснах темата, го киснах в подобна марината - сок от мандарини и мед. При това бая дълго престоя - почти денонощие. Като ви чета отговорите си мисля, че освен кисненето \много готини идеи за маринати дадохте  Hug\, другите условия, за да стане крехко, са да се прави или на тиган или задушено във фурната. МАй грешката ми дойде оттам, че аз го готвих във фурната директно, без похлупак и то се е изсушило ....

# 23
  • Мнения: 416
          Много хубаво става. Аз откакто ми я казаха тази марината доста често правя филенца така. Държа ги не повече от 2 часа (понякога и 1) и пак са си супер. На фурна не съм пробвала, може би трябва да се пекат на силна фурна - малко време  Thinking. Аз си взех такъв оребрен тиган, понеже ме мързи да вадя и после да мия скарата.. Embarassed - супер работа ми върши  Peace

# 24
  • Мнения: 2 922
Като го мариноваш в соев сос и малко олио/зехтин, без значение как ще го приготвяш после - изпитано многократно.

Общи условия

Активация на акаунт