Огледалце, огледалце, я кажи...

• 4 583
  • 48
  •   1
Отговори
Не знам на вас случвало ли ви се е, но на мен - да.
Става въпрос за следното - има няколко огледала,
които ме "обичат". Едното е в къщи, другото в службата
и оглеждайки се на тях, почти винаги се харесвам как
изглеждам. Има и такива, които хич не ме харесват.
Разбира се и аз не си падам по тях.

Пишейки това, се сещам за един български филм, в който
шивачката имаше няколко огледала и преценяваше коя
клиентка пред кое огледало да сложи по време на проба.
По-слабичките, които искаха да напълнеят малко, слагаше
пред огледалото, което уголемява. По-пухкавите, слагаше
пред огледалото, което смалява. И всички доволни и предоволни.

На вас случвало ли ви се е да не се харесате като се погледнете
в някое огледало и след това виждайки се на друго, да си кажете:
"Е, всъщност никак не е зле!"?
Дали пък сами не кодираме определени огледала да бъдат наши
верни съюзници? Бях чела, че поглеждайки се сутрин в огледалото,
трябва да мислим позитивно, да си кажем, че изглеждаме добре, да
се усмихнем.

Вие сте...

# 1
Има нещо такова, да ти кажа, а аз си мислех че е само при мен или си въобразявам....  Crazy

# 2
ВИе сериозно ли?
Аз се поглеждам веднъж на седмица... newsm78
Камо ли да забележа добре ли изглеждам или не  Blush
Ужас. Трябва да почна да се гледам повече.

# 3
Мммдаа  Simple Smile За това има и израз "криво огледало". Ако не се харесвам, вината никога не е в мен, все огледалото ми е криво  Wink

# 4
  • София
Има си огледала, които са по-качествени с по-кристален образ (за добро или лошо), има такива които те правят по-слаб или по-дебел. А има едни които имат кривина точно на височината на лицето ти и ти правят мутрата извънземна  Mr. Green Като сложим и факта, че светлината пада различно на различните места, което също е от значение.
А настроението и това, че си в кондиция и се харесваш в определени дни също си е плюс.

# 5
Кристалните огледала не дават отклонения  Laughing

# 6
Мммдаа  Simple Smile За това има и израз "криво огледало". Ако не се харесвам, вината никога не е в мен, все огледалото ми е криво  Wink

Вярно е...  Wink

Има си огледала, които са по-качествени с по-кристален образ (за добро или лошо), има такива които те правят по-слаб или по-дебел. А има едни които имат кривина точно на височината на лицето ти и ти правят мутрата извънземна  Mr. Green Като сложим и факта, че светлината пада различно на различните места, което също е от значение.
А настроението и това, че си в кондиция и се харесваш в определени дни също си е плюс.

И това е вярно.... Wink

# 7
  • София
Вярно е за огледалата това. Зависи си и от самото огледало, но и в какво помещение е поставено - какво е осветлението и т.н. Crazy

# 8
  • тук-там
Eее, ама вие от Марс ли падате - закон си е в повечето магазини за дрехи огледалата да са от лееееко вдлъбнатите - правят те по-строен и слаб, и като се прибереш в къщи и се погледнеш на нормалното, олеле.... А луминисцентната светлина направо ти вгорчава живота - има заведения, в чиито тоалетни огледалата те изкарват направо зомбиран Mr. Green

# 9
И аз съм го забелязала.

# 10
Като избирам огледало, карам мъжа ми се огледа. Ако отражението в огледалото е същото като това, което аз виждам с очите си, взимам го. Мразя да ме лъжат, мразя и да се самозалъгвам.

# 11
Е кво ще ме вталява някакво си магазинно огледало, че аз си знам, че съм дебела  Joy

# 12
Има такова нещо. Огледалата не са това, което бяха.
Преди години като се погледна - кожата ми кадифена, очите ми блестящи, косата ми черна и лъскава, нозете ми съвършени...
Сега, едни огледала правят !
Поглеждам се в тях и виждам баба си...
Всичко си влоши качеството, дори огледалата.
И стълбищата вече ги правят по-стръмни.

# 13
Я, кокиченце.. и още ме обича   Heart Eyes

Може да ви се стори странно, че го чувате от мен, но аз по огледалото съдя за "енергията и атмосферата" в сградата. Съответно и за обитателите и   Simple Smile

# 14
Определено има нещо Laughing На Графа в един магазин, отражението ти в огледалото е по- слабо и по- високо  Laughing Категорично установих, че повече няма да отслабвам  Laughing В Бизнес парка в асансьорите огледалата и осветлението са невероятни-  взаимна любов  Laughing трябва да си намирам по- често работа там  Laughing За в дома си предпочитам добре осветените огледала и особенна слабост са ми увеличителните.

Общи условия

Активация на акаунт