Цветарките умуват: "Как цветята ще зимуват?"....(18)

• 27 290
  • 371
  •   1
Отговори
# 285
Да благодаря desi_minkova   общо взето се информира за цветята в банята остава да посетя близкия цветарски магазин да си избра подходящото за моята баня Heart Eyes

# 286
  • София
Ми така като ви чета и аз ще взема да си купя един папрат за банята Heart Eyes
Чудесно ще ми стои, мерси за идеята Hug

TheNMaster , много интересен е този жен шен, не знаех как изглежда.

# 287
  • На края на света !
Аз преди държах папрата в банята но сега там е тесничко за нея и от 2 години държа ето тази саксия тамплюс саксията с бананчето ,и двете се чустват много добре по принцип ,която и саксия да сложа там  се чуства добре  Peace

# 288

TheNMaster , много интересен е този жен шен, не знаех как изглежда.
И освен това е и лековито растение....ако  се интересува някой ще напиша за него.Имам много за подаряване....  bouquet

# 289
  • На края на света !
Това не е ли онова растение дето пуска от листенцата си много други ,които се хващат много лесно ,преди време имах такова ,но загина а и на мен не е цъфтяло Peace

# 290
Това не е ли онова растение дето пуска от листенцата си много други ,които се хващат много лесно ,преди време имах такова ,но загина а и на мен не е цъфтяло Peace
Същото е май....латинското му название е Kalanchoe daigremontiana

# 291
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
един ядлив кестен покълна, дано оцелее  Praynig

днес засях и манго.
някой да има опит?

# 292
Здравейте, влизам при вас се с голяма молба. Искам да подаря на майка ми за рождения ден хубав бонсай, но миналата година така и не можах да открия.
Търся нещо като това, не искам пършива клонка Laughing Ако някой ме насочи, ще съм безкрано благодарна ...   bouquet

# 293
Алекс,и аз не знам как се казва,но си хо харесвам! Peace

# 294
Здравейте, влизам при вас се с голяма молба. Искам да подаря на майка ми за рождения ден хубав бонсай, но миналата година така и не можах да открия.
Търся нещо като това, не искам пършива клонка Laughing Ако някой ме насочи, ще съм безкрано благодарна ...   bouquet

този дето си го показала ще да е доста скъп.
истинските бонзаи са много скъпи.

а това дето се продава масово са вкоренени клонки, поливани с хормони, за да изглежда стъблото старо...и затова изглеждат и доста пършиви.
умират бързо Confused

съвет не мога да ти дам. при някои бонзаи си личи дали са млади растения със състарено стъбло.
то се вижда, че не може така да е порастнало.

и аз ги харесвам, но не бих си взела Stop

сега се опитвам да си направя.

# 295
Не намерих по подходяща тема, затова питам тук....
Отглеждате ли подправки?
През лятото купих няколко корена босилек, прихвана се и всичко си беше ОК, обаче напоследък взе да вехне... Нямам никаква представа - едногодишно ли е, да не би зимата да спи или нещо подобно? Голям мерак ми беше да си го отглеждам, ама нещо явно греша... Ако можете да ме посъветвате...  bouquet

# 296
Не намерих по подходяща тема, затова питам тук....
Отглеждате ли подправки?
През лятото купих няколко корена босилек, прихвана се и всичко си беше ОК, обаче напоследък взе да вехне... Нямам никаква представа - едногодишно ли е, да не би зимата да спи или нещо подобно? Голям мерак ми беше да си го отглеждам, ама нещо явно греша... Ако можете да ме посъветвате...  bouquet
И аз отглеждам подправки,но само през лятото Wink Босилека си го садя със семенца веки сезон,джоджена е многогодишен и сега спи на терасата;),магданоза също спи сега.Люти чушлета също си отглеждам в саксия....

# 297
един ядлив кестен покълна, дано оцелее  Praynig

днес засях и манго.
някой да има опит?

Вчера купих две мангота и като ги изядем смятам да бучна семките пък ще видим дали ще излязат  Thinking

# 298
И аз отглеждам подправки,но само през лятото Wink Босилека си го садя със семенца веки сезон,джоджена е многогодишен и сега спи на терасата;),магданоза също спи сега.Люти чушлета също си отглеждам в саксия....

Аааа, такава била работата! Благодаря! А, от къде вземаш семенцата?

# 299

Вчера купих две мангота и като ги изядем смятам да бучна семките пък ще видим дали ще излязат  Thinking

аз един път сях, мангото беше зряло и семката се беше пукнала - големи надежди влагах.
ама то изгни Shocked

сега една приятелка ми каза, че си е захванала, като е срязала костилката и е изкарала семката от вътре.

вчера половинката се бори 15 минути и я сряза и аз бучнах така голата семка newsm78
нямам идея дали ще се хване изобщо.

През лятото купих няколко корена босилек, прихвана се и всичко си беше ОК, обаче напоследък взе да вехне... Нямам никаква представа - едногодишно ли е, ...  bouquet

едногодишно е.
семена има по всички магазини за селскостопански семена.
даже има различни сортове.
аз купувам средиземноморски сорт, защото има по-големи листа.

имах преди и розмариново храстче, но умря Confused
имам джоджен и чубрица (едногодишна) в градината, люти чушки в саксия, но и те са едногодишни и ги подновявам всяка пролет.

магданозът е в градината, но е къдрав, аз не го харесвам много, а и дава малко листа, макар че е вече 2-годишен newsm78

свеки има и див лук, расте на туфичка, много е приятен Flutter

Общи условия

Активация на акаунт