Коледа идва!

  • 120 751
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 542
Здравейте момичета и аз направих меденките на Джули и Линцеровите сладки, станаха много вкусни, добре че около мен са постещи та само се облизват , но така няма опасност да остана без сладки на Коледа.  Благодаря много за рецептите.Понеже ме е страх от сурово яйце, да питам някаква ефектна и сполучлива украса за меденките, аз ги намазах с какао и яйце и ги пеках така, станаха много добре но сега ми се иска да ги украся не само с цветни пръчици а и с бяла глазура . А някой знае ли от къде може да се купи боя за сладкиши - дали има в Била или някъде другаде че не намерих в нашият квартал?

# 721
  • Мнения: 1 241
Не знам къде живееш, за Пловдив в Тракия знам Wink

Аз мисля да оцветя глазурата със Степчета, ама много малко, за да не дадат вкус на плодове, че не ми се ходи да търся бои Blush

# 722
  • София
  • Мнения: 542
Не знам къде живееш, за Пловдив в Тракия знам Wink

Аз мисля да оцветя глазурата със Степчета, ама много малко, за да не дадат вкус на плодове, че не ми се ходи да търся бои Blush


И аз мислех  да изцедя едно киви за зелено, но незнам как ще стане..иначе съм от София - Изток.

# 723
  • Мнения: 4 358
Момичета браво. Не бях влизала във форума 2 дни - страхотни неща сте направили. Дика от твойте уж не добре изглеждащи сладки лигичките ми потекоха. Ох така се каня за Ванилените рохлички - дано вече утре да смогна.

# 724
  • Мнения: 5 221
Днес направих меденките на Наталина, а в момента в хладилника е тестото за Линцеровите сладки. Наталина, мерси за рецептата!
Искам да направя и едни немски, много ароматни и коледни сладки, майка ми преди ги правеше за Коледа, но не мога да открия рецептата. Някъде ми се мярна подобна рецепта от Тането, сега ще търся, за да ги пробвам и тях.

# 725
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Icecream, аз за линцеровите сладки си купих вишнев конфитюр от Сани. Доста гледах бурканчетата да намеря подходящо червено, а и мармалада да е киселичък  Wink

# 726
  • Мнения: 2 956
Мерси за успокоението Алекс  Hug И дано стане така с меденките,че не ми се мисли...  Laughing
Бъни  Joy Joy Joy  заповядай  smile3545    Wink

# 727
  • Варна
  • Мнения: 4 036
Аз пак да питам за Джинджифиловите сладки: Колко тънко да разточа тестото и върху какво да точа, че малко лепнещо ми се стори, преди да го прибера в хладилника?

# 728
  • Мнения: 5 221
Линцеровите сладки станаха много добре. С конфитюр от кайсии. Не съм ги пробвала, защото постя, но миришат и изглеждат хубаво.
Пробвах номера със Степ за оцветяване на глазурата за меденките, но само си съсипах глазурата. Не става добре. Цветовете са бледи, изкуствените аромати си личат и се развали консистенцията.

# 729
  • Мнения: 505




И аз да се похваля с моите мадени сладки на Джули. Много са вкусни и половината вече ги няма. В събота и неделя пак ще правя! Благодаря   bouquet  bouquet

# 730
  • Варна
  • Мнения: 4 036
Направих джинджифиловите сладки, станаха страхотни! Благодаря за рецептата, Зори!

# 731
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичета - БРАВО, напълниха ми се очите!  Hug Мисля, че сте се справили много добре. Всъщност всичко е въпрос на опит. Догодина, меденките ви ще са още по-хубави!  bouquet

# 732
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Момичета,много коледно настроение създавате с вашите творения,браво  Hug

Аз направих линцеровите сладки,спазих точно рецептата,сложих масло и маргарин,но станаха по-твърдички,така ли трябва да са или аз нещо оплесках.?Тестото отлежава цяла нощ в хладилника,извадих го и започнах да точа,дали трябваше да го оставя малко да се отпусне  newsm78
както и да е на вид ги докарах,сложих ги в метална кутия с парче ябълка и чакат празника  Mr. Green

И аз имам форма снежен човек,миналата година не я употребих,но тази ще се възползвам от рецептата за тортичката.

# 733
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичета,много коледно настроение създавате с вашите творения,браво  Hug

Аз направих линцеровите сладки,спазих точно рецептата,сложих масло и маргарин,но станаха по-твърдички,така ли трябва да са или аз нещо оплесках.?Тестото отлежава цяла нощ в хладилника,извадих го и започнах да точа,дали трябваше да го оставя малко да се отпусне  newsm78
както и да е на вид ги докарах,сложих ги в метална кутия с парче ябълка и чакат празника  Mr. Green

И аз имам форма снежен човек,миналата година не я употребих,но тази ще се възползвам от рецептата за тортичката.

Нямат нужда от ябълка, просто ги слепи след два-три дни и те ще си омекнат. Иначе рискуваш да ти се разпадат при намазването:) Simple Smile

# 734
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Наталинка-аз ги слепих и тогава ги сложих в кутията EmbarassedУтре ще ги проверя,ако са омекнали,ще махна ябълката.

Общи условия

Активация на акаунт