Бяла зима на вратата чука, а малък МАЙчо го подгони скука!

• 13 582
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Привет и от мен!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ИКАТИ!

Влизам да се разпиша, че сме живи и здрави, но напоследък въобще не ми остава време да влизам във форума. Миналата седмица си дойде майка ми и сега се въртим покрай нея, даже има дни, в които въобще не включвам компютъра. А Гоги свиква с мисълта, че има и друга баба. Добре, че е много адаптивен, даже тази вечер се гледаха два часа и въобще не е плакал. Гледам поне да ви чета, но да си призная, повече по диагонал.  Embarassed Пък и с домакинството ми дойде в повечко, че татито ни последно време все е на път, най-много за по 1 вечер на седмица се прибира и така без отмяна всичко на мен чака. Но въпреки гадното време мен ме е обхванала коледната еуфория и само си мисля милото като се прибере за повече време как ще излезем по магазините и на кой какви подаръци ще купим.

Да се включа и аз по така обсъжданата тема с наказанията - Гого не съм го наказвала, защото при него ефекта ще е нулев. Аз ще го накажа да стои някъде, а той ще драсне в обратна посока и въобще няма да ме отрази, както в повечето случаи - аз му говоря, той неговата си знае. Заканила съм се даже скоро да го водя до пожарната да му промиват ушите, че въобще не чува това дете.  Mr. Green
Ние след поредната зъбна афера една сутрин осъмнахме с още два кучешки зъба и гадното разстройство, което го мъчи почти три седмици изчезна от раз. Сега е един спокоен, станал е много гушкав - по цял ден ме прегръща и целува и вика МАММООО. Няма значение какво правя аз, той пристига и се хвърля да ме гушне.
Много ми е смешен как го е страх от горещо. Есента се притеснявах, как ще го опазвам от печката, но се оказа, че проблема е нулев. Само я обикаля от далече, протяга ръчички, като да се грее и вика "паи" /пари/. И така успявам последно време да го възпра от доста бели, само като му кажа, че нещо пари и замръзва на място, вече и ютията и сешората не влачи на поразия из къщи. Но стига съм ви занимавала с моите глупости, уж само влязох да се разпиша, пък пак стана дълго.  Embarassed
Отивам назад да разглеждам снимки и клипчета.

Лека и спокойна нощ на всички и целувки на дечицата!

# 256
  • София
Здравейте, аз не съм изчела всичко, но виждам, че обсъждате възпитаните и наказания, та искам да кажа на Ани - не му се карай като се изпишка не в гърнето, защото може да има обратен ефект и да започне да го прави, за да привлича вниманието ти, да го смята за игра. Знам, че е изнервящо, но просто му обяснявай, без да показваш, че си ядосана, че големите деца пишкат в гърнето.
Аз Радинка не съм я наказвала и мисля, че на този етап от нейното развитие много по-голям ефект има обяснението, отколкото наказанието. Тя засега не ми е правила значителни бели (като прочетох за пакостите на синовете на Люба се опулих).

# 257
  • Велико Търново
Добро утро Heart EyesАйде,да започнем с деня с по едно кафе

# 258
  • София
Добро утро и от мен, хайде по чайче и от мен:

# 259
  • Велико Търново
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА НАШИТЕ КАТИТА!ЖЕЛАЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ МИЛИ МОМИЧЕТА,ДА СТЕ МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!

# 260
Не знаех че днес е празник! Добре че е Сиска да информира!  Mr. Green Честит имен ден и от мен на именниците.

Кат благодаря ти за съвета. Следващия път ако го направи ще гледам да му обясня без да му се карам. Отдавна не се е случвало, но не е изключено!

Аз съвсем забравих че стана приказка да се прави Коледен купон във Варна и навивах Дидо да ходим на Софийския. Засега не ме огрява. Но ако има такъв във Варна ще дойдем!

Руми, мерси за чайчето! Сисе, и от шоколада ще си хапна!  Wink

# 261
Добро утро!
Честит имен ден на Катетата Hug  bouquet Да си носите със здраве хубавото име!

Сиске, какво е това предизвикателно кафе с шоколад  Mr. Green
Ние със сина ми сега чакаме съботното издание на "Бон Апети", щото без него не се живее...
Аз снощи си доизрязвах снежинките и тези дни вече ще започвам с Коледната украса у дома Simple Smile
Чакам с нетърпение празниците!
А! В тази връзка се сетих - кога  точно ни е Коледното парти, че май 15 декември е работен ден?!?

Усмихнат ден и весело празнуване  Heart Eyes

# 262
Добро утро!

Благодаря за поздравленията! Аз съвсем изключих, че днес имам празник, добре че е Сиска  Hug да ми напомни.

Подкрепям Cat за карането и наказанието, наистина децата така си спечелват внимание, може и да е негативно, но все пак е внимание и продължават да правят това, както и други бели. За това се обяснява, ако трябва 10000 пъти, докато детето разбере, че не се прави. Ако детето се инати и иска нещо, което аз не искам да му дам, му обяснявам няколко пъти, защо не искам да му го дам и не му го давам, т.е. удържам си на думата. Тогава детето може да продължи да реве или да крещи, но аз го игнорирам, докато се успокои само. Това при мен добре действа. Или друг случай с подреждането на играчките - казвам няколко пъти, ако не се подредят, тогава казвам още веднъж, като обяснявам, че ще ги прибера аз, но на друго място и няма да могат децата да си играят с тях известно време, и ако и тогава не се изпълни наистина ги скривам. Всъщност трябва ние родителите да си държим на думата и да си я отстояваме. При някаква криза и изблици на инат, рев и крещене на детето, тогава може да се "накаже" като се изпрати в неговата стая самичък, докато се успокои.
При случая на Люба да попитам тогава Сами в толкова часа се е събудил или до тогава е седял буден и не е искал да си легне?

Днес за нас ще е културен ден, ще ходим в природонаучния музей. А вчера бяхме на театър с Килиан и Георги. Театърът се играеше от съученици на Георги и беше много интересен, особено за Килиан. Мислех си, че хич няма да му задържа вниманието, но той беше толкова погълнат от сценката, че не мръдна, освен като имаше музика се поклащаше ритмично  Grinning.

Свършвам с моите писания, защото децата гладни, а аз още се мотам.

Лек и хубав ден!

# 263
Кате, като спонена прибиране на играчки се сетих да попитам. От кога трябва да учим децата на ред - да си прибират играчките. Аз понякога карам ивко да ги слага в панерите след като е разхвърлил. Пребира някоя и друга. Или като изцапа нещо ,което той може да прибере, също го карам. Но го правим пак като игра. Веднъж например тъкмо бях изчистила с прахосмукачка и от къде намери парче стериопор и хубаво го натроши на килима. Но Дидо взе една кофичка и започна да прибира и накара и Ивко да прави същото.

# 264
  • Varna
 Честитит Имен ден на Катенцата.
 Незнам в София дигна ли се мъглата но тук времето е страхотно само за разходки Sick. Ама аз ще си стоя затворена в хотела  ooooh!

# 265
  • София
Еее, и аз имам имен ден днес, черпя ви! Hug

# 266
Ани, аз също прибирам играчките заедно с Килиан, или ако той разпилее нещо, например моливите го карам да ги събира като му помагам. Също карам Килиан да върши разни работи, например да подрежда масата за вечеря заедно с баща си или да си сложи дрехите за пране.

Ето и почерпката от мен  

# 267
  • Плевен
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА КАТЕТАТА НИ! С КЪСМЕТ И РАДОСТ ДА СИ НОСИТЕ ИМЕТО!

Благодаря ви за прекрасните почерпки! Hug

За Коледното парти в София моето мнение за почерпката е да вземем сладки, панделки и клуб сандвичи. Останалите варианти ми се виждат неподходящи за часа на срещата ни.

Ани, аз също карам Тери да ми помага да събираме разхвърляни играчки и  други неща. Смятам, че отсега трябва да се създават такива привички у децата.

Хубав ден ви желая. Благородно завиждам на живущите на места, в които няма мъгла тези дни. Омръзна ни да си стоим в къщи и да я гледам тази гъста мъгла.  Sad

# 268
Честит празник на Катетата да са много щастливи и красиви    bouquet

Танче - на 16 декември (неделя) от 10 часа

Аз съм на работа и едвам вдигнах глава малко да се разсея с вас.

# 269
  • София
galche, куверта по колко ще е на човек, ако се спрем на варианта сладки, панделки и ...... и кога трябва да дадем паричките? нещо не съм дочела , ако сте коментирали,,,

bouquet честито на катетата!! живи здрави преди всичко, вие и вашите любими хора!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт