Септември на морето Бобо се събуди една сутрин с подут клепач на едното оченце. Реших, че нещо го е ухапало / случвало се е и друг път/ и не обърнах особено внимание. След няколко дни видимо всичко беше наред. Преди няколко седмици, обаче се загледах в същото оченце и видях, че на клепача име нещо като бучка. Миналата седмица беше при педиатъра, че е болен и той ни прати на очен. Жената каза ечемик и ми обясни, че се махал само с операция
. Според нея нямало смисъл за момента да го пипаме обаче, защото не бил възпален. Да, но от тази сутрин клепача пак е подут и зачервен. Направо съм пред истерия. Не искам да го оперират, да не говорим, че още е болен и не виждам как ще стане. Аз добре си спомням, че като дете съм имала няколко пъти и майка ми ми правеше компреси с лайка няколко дни и те се пукаха, жената която го гледа до скоро каза, че едно време са ги лекували с компреси с ленено семе... но не знам дали да пробвам при малкия, защото той все пак е на 3. Споделете моля вие как сте процедирали, ако ви се случвало и въобще всичко което ви хрумне по темата.
...преживях го това нещо преди два месеца и не беше изобщо приятно. За мен не самата операция ами периода след това беше неприятен. Точно такова топче имах на горния клепач, който упорито си стоя няколко месеца, и две очни лекарки подтвърдиха, че е капсулиран ечемик и се маха само с операция
Слагах капки, кремче, топло..нищо не ми помогна и много ме дразнеше че е там като се погледна в огледалото ,та накрая реших да ми го махнат оперативно.
), а после след като свалих превръзката беше гадно, защото от това око що гной изтече..много гадно беше, стоя подуто цяла седмица, не можех да се покажа навън без слънчеви очила.
, и докато се реша да го махна беше ми излязъл и още един такъв но на другия клепач. Добре че лекарката ми каза, че не може да махне и двама през две седмици например ами е по-добре да се изчака, та след като ми махна единия аз изобщо се отказах да ми маха другия
Така че...в твоя случай предполагам поне промивки може да пробваш, знам ли..струва си поне да опиташ отколкото да се съгласяваш на операцията.