кокоши трън??+

• 219 984
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Преди години /не помня колко отдавна беше/ и аз имах кокоши трънчета на ръцете си 1 голям и много други малки,може да не ми повярвате ,но изчезнаха от мазане със смокиново мляко,за време не помня,може 1-2 седмици да е било,както съм се мазала.по пътя откъдето минавах имаше смокиня,всеки ден минавайки си откъсвах листо и си ги мажех,малко ми пареше и така 10-15 мин. докато се прибера млякото изсъхваше върху трънчето,и така неусетно вече ги нямаше и не ми са се появили повторно.сега сина ми има,но смокинята я отрязаха,та ще ходим да търсим из квартала,дано да намеря.преди това съм опитвала с лепенки от аптека които били за кокоши трън,но не ми помогнаха.едно жреме майка ми също имаше тя си ги обгаряше със адски камък/сребърен нитрат май е другото му име беше като молив ползвали го да обработват пъпчетата на новородените,но отдавна май не се произвежда/.

# 91
Аз ходих да ми горят два кокоши тръна на ръката с течен азот.Като ми правеха процедурата три/четери пъти!Искам да споделя ,че боли много докато се гори-после не.едното трънче (по-малкото)май се махна .Стана на мехур който после ми спука доктора.И сега ми е израсла нова кожа.Надявам се да се махне белега(поне доктора ми каза ,че с течен азот не остава белег,докато с киселина било по-опасно да остане такъв).До като дръгото трънче май не се е махнало нацяло.Съдя по това,че то се беше разраснало и до него се появи едно др малко,то ми остана!Трябва да ходя пак да го горят:(Много е болезнено наистина.

# 92
Вчера ходихме за втори път да горят с азот един упорит трън на дъщеря ми.
Лекарката обясни, че кокошите тръни са силно заразни и се появяват при отслабнала имунна система - на дъщеря ми предписа 1 седмица изопринозин.
Причините могат да бъдат най-различни, но като цяло е свързано с пипане (при дъщеря ми беше на ръката) на мръсни неща. Възможно било включително и от допир с животни, т.е. ходене бос също може да влияе.

# 93
Благодаря за информацията. За съжаление значи няма как да се предотврати тотално причината за последващото им появяване.
 Дано изчезнат скоро на детенцето ти.

# 94
За премахването на кокоши тръни мъжът ми използваше едно английско лекарство. Казва се Базука. Много бързо си премахна неговите, а и на много други хора помогнахме. Абсолютно безболезнено е. А преди това беше пробвал какви ли не неща и ефектът беше само временен.

# 95
  • Варна
Като малка и аз имах няколко, но баба редовно ме мажеше със сок от билката змийско мляко и ми изчезнаха.
http://zdrave.rozali.com/bilki/p825.html

Обикновено се намира на сенчести места, близо до железни лостове или огради. Във Варна не е проблем да се намери. Откъсваш го и започва да тече жълт сок, с който се мажеш - редовно и упорито- всеки ден около месец, но предполагам, че зависи и от самия кокоши трън. Ако нямаш достъп до растението всеки ден, можеш да си откъснеш по-голям стрък и на другия ден да го подкъсиш малко, докато пусне сок. Ама и аз как го обясних...дано е било ясно

# 96
И аз да споделя моят опит. Имам го от доста време, вече втора година. Миналата година пробвах с лекарството на  Д-р Шол. В продължение на 6 месеца всяка сутрин капех лекарството, но ефект нямаше. Сега го третирам с мазило, което педикюристката ми каза. 50/50 салицилова киселина ( 80 ст. от аптеката ) и лимонов крем. Аз направих пропорцията по една чаена лъжичка. Държи се в хладилника. Маже се само кокошият трън и му се слага лепенка. Аз го правех вечер. За няколко дни се махна. Знам същата рецепта и с резен домат. Според мен е важно да има някаква киселина. Дано съм Ви била полезна. Успех на всички в борбата с гадовете.

# 97
Здравейте! Над месец вече се опитвам да махна моя. Какво ли не пробвах - салицил, лепенки.. и стигнах до момента в който с махна, но корена си остана. Преди 2  дни сложих и сребърен нитрат . Мястото обгоря, махнах горната коричка, отдолу има още една, нея не мога. И понеже съм чела в този форум, че трябва да се изкара "жилото", аз не можах да видя такова.  Струва ми се, че останалите започнаха да се махат. Възможно ли е да съм изгорила "корена", без да съм вадила нещо??

# 98
  • Sofia, BG
Аз имах на крака за около година, даже се 'размножи' и близо до него имаше бебета-тънчета  Joy С нищо не го лекувах, защото не ми се занимаваше и накрая сам си е изченалал (аз дори не съм забелязала) барбар с цялата фамилия.  Laughing

# 99
Аз имах на крака за около година, даже се 'размножи' и близо до него имаше бебета-тънчета  Joy С нищо не го лекувах, защото не ми се занимаваше и накрая сам си е изченалал (аз дори не съм забелязала) барбар с цялата фамилия.  Laughing
Ти си късметлийка! Wink
Моят случай преди години беше подобен, но когато се появиха "бебетата-трънчета" се поуплаших и отидох на лекар. Гориха ми ги с течен азот веднъж седмично в продължение на 3 седмици, но почти без резултат. После пък ми препоръчаха мехлема на д-р Шол, още на следващия ден си го купих и започнах да се мажа. След около месец всичко изчезна и остана само белег, който с времето се заличи. Оттогава не съм имала проблеми Peace

# 100
И моят мъж си отглеждаше един голям екземпляр на петата почти година. Пробва какво ли не, но само течният азот му помогна. Гориха му го два пъти. Каза че не боли чак толкова, но може би защото беше на петата и кожата беше загрубяла. Докторът каза, че най- вероятно му се е появил от неудобни обувки и наистина той го свърза с едни чехли от миналата година, които са му убивали точно там. Така че, който питаше за причина и превенция, да има предвид и това.
Успех и нека силата бъде с вас! Peace jedi

# 101
  • usa
някой казал ли е варианта с чесън? не мога да изчета шест страници на тема "кокоши трън".... моя кокоши трън го преборих с чесън - върху тръна сложих парче чесън, закрепих го с лекопласт(или както там се пише...), сменях го всяка вечер и сутрин 3-4-5 дни, не си спомням точно и той изчезна. на дъщеря ми пък го преборих с мед за около седмица - капка мед, отгоре пак лекопласт, сменях сутрин и вечер(на мен това не помогна, явно различните тръни изискват различни методи, но при нея свърши работа).

# 102
  • Добрич
Кокоши трън се премахва с помощта на сребърен нитрат. Това вещество ако се пипа с ръце оставя по дланите черни следи, които се появяват по - късно. Взема се съвсем малка бучица сребърен нитрат/ с диаметър няколко милиметра / и се прикрепя към кокощия трън докато се поеме от него. Толкова. В последствие кокошият трън изчезва и повече не се появява. Моя колежка сподели с мен, че съпругът и по този начин е премахнал в миналото кокоши трън и се интересуваше зная ли от къде може да си закупи веществото, защото се появил на крака на дъщеря и кокоши трън. Споделих със съседка тази рецепта, тъй като тя имаше на ръката голям кокоши трън, който беше опитвала да премахне по различни начини. Съседката ми е разранила кокошия трън преди да сложи веществото и ми каза, че след като се адсорбирал от кожата сребърния нитрат ръката я боляла чак до рамото  няколко дни. На колежката ми дъщеря и е сложила веществото без да разранява кокошия трън. И в двата случая кокошите тръни са изчезнали и до сега не са се появили.

Съседката ми беше пробвала преди това горните два метода, но кокошия трън после се появявал отново.

# 103
а случайно да знаеш дали са вадили "жилото" или просто са ги обгорели с нитрата?

# 104
  • Бургас
Ооооо, пък на мен ми излезе между 2 пръста на краката. Ужасно болезнено!  Sick В продължение на 3 дни спах с памуче, натопено с най-обикновена белина, поставено на мястото, и няма и помен.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт