Отговори
# 75
milenag ти си качила 7 ,а аз 8 кг. Shocked щях да припадна когато видях кантара,но моите килца са на корем и около корема Crazy на краката,на дупето.......там съм си същата
и аз се чудя как след 8 кг. се побирам в дънки от преди бременността newsm78
Може би носиш панталони с много ниска талия.Иначе много странно.

# 76
sisee , сега ти видях бременните снимки.Толкова си слабичка /без корема, разбира се/.Къде качи цели 8 кг ?

# 77
Момичета,приятни почивни дни!!!

Аз разбудих духовете,но запазих благоприличие и ПРЕДВАРИТЕЛНО се ИЗВИНИХ на засегнатите!!!

Всичко е свързано с безхаберието на господата управляващи.....

Най,най -хубавите почивни дни и мнооого разходки,като честичко си почивате !!!

На работещите мами бързо да почиват и понеделник пак с нови сили..... 

bouquet     bouquet       bouquet

# 78
  • Русе
Здравейте отново  Hug !!!
Искам да ви попитам нещо,което не мога да разбера.Аз се водя в болничен почти от самото начало,но си ходя на работа.Работя в частния сектор и имам възможност освен болничния да си взимам и заплатата.Понеже ме осигоряват на минималната заплата ми казаха,че болничния нямало да ми се отрази на майчинството.Това,което не мога да разбера е:какво се води плащането от 1 до 9 месец и от 10 до 2 год???Някой може ли да ми обясни???Може и на лични,защото явно само аз не съм в час.Предварително благодаря   bouquet    

# 79
 Joy незнам къде са точно тези 8 кг,но са факт,а относни панталоните с ниска талия-Да такива са ми всичките те затова не ми пречат на корема.Винаги слагам боди и по-дълга блузка и се получава Peace

SUNI_22 не само ти не си в час с това Peace и аз нишо не разбирам.Моля някой ако ще обеснява да не е на лични,а тук,че да разбера и аз най-накрая  bouquet

# 80
  • варна
Eй,Варненски Априлки,какво ще кажете някой път да се срещнем някъде?

# 81
Добра идея....аз очаквам вашите предложения.   Laughing

# 82
И на мен тези майчински и болнични са ми пълна мъгла  newsm78 Добре че нашата счетоводителка е страхотна и ми казва какво да правя и кога че иначе и аз не съм запозната.

# 83
  • Временно
Качих и аз снимчица.Уж нямам коремче,а нищо не ми става.

# 84
момичета една мама от друг форум ми спори че бебе не се кърмело постоянно,а само от 6-22ч.,а после цяла нощ на вода newsm78.а аз мисля че началото е на всеки 3 часа кърмене newsm78.вие как мислите

# 85
Ох, изчетох ви най-накрая, от снощи не съм писала, а вече има нова тема от 5 стр.! Жалко, че моят пост остана накрая на предишната тема и май словоизлиянията ми отидоха зян Rolling Eyes.
Да ви се похваля, пак съм съм студентка- ще видим как ще нося толкова дини под една мишница Blush.
Относно размера на майчинството, имам възражения относно предиода, който вземат за изчисляване на обезщетението, а именно осигурителния стаж от 6 месеца, би трябвало да се увеличи на 12 месеца, това написах и в петицията. Въобще държавата не се отблагодарява подобаващо на тези смели майки, които са се решили да я дарят с деца в такова скъпарско време-живяла съм в чужбина и просто цените за бебешки храни, дрешки и други потребности свързани с майчинството са много по-ниски или да кажем резонни. Върнах се тук, за да родя на майка България българчета, но за втори път се чувствам доста прецакана-първият път, защото нямах навършени 6 месеца осигурителен стаж (тъй като не ми признаха чужбинския), а ми се налагаше да излизам в болничен по майчинство и сега, защото двете майчинства не ми се "застъпват", а в момента съм в отпуск по майчинство до 2г. възраст и ще "таксуват" тези месеци (к. влизат в 6те месеца осигурителен доход) за МРЗ и пак съм прецакана, защото ми се намалява обезщетението по този начин. А иначе им работих до юли тази година като си жертвах ценни месеци, прекарани без моето съкровище (с баба си на село), а същите тези управници ме принудиха да изляза пак в отпуск, защото съм им неудобна за момента (да отворя скоба, че и аз съм държавен служител). Абе не ми се пише повече по този въпрос.
Моето мнение относно кърменете е, че бебето се кърми на поискване, което е поне на 3 часа и това за водата и сокчетата (и захарата/меда във водата) преди 6я месец са пълни глупости.

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 19:17 от msbilt

# 86
  • Някъде на път....
Леле, кога изписахте 5 страници бе.............

# 87
момичета една мама от друг форум ми спори че бебе не се кърмело постоянно,а само от 6-22ч.,а после цяла нощ на вода newsm78.а аз мисля че началото е на всеки 3 часа кърмене newsm78.вие как мислите
Аз с дъщеря ми точно така правех, но това беше преди 9 години.Знам,че нещата от тогава доста са се изменили.

# 88
ася20, в родилния дом последното хранене на бебетата е в 1ч.,  първото след това е в 7ч. (когато бебетата не са при майките през нощта). Смята се, че е добре да има поне 6ч. почивка за стомахчето. Е да, но моето бебе си ревеше доста, будеше се през 2-3 часа, в началото режимът на хранене и количеството поемана храна е много колеблив и неустановен, така, че като е гладно детето как да му даваш само вода Rolling Eyes Аз лично кърмех Пламен и през нощта. Някои майки го смятат за неправилно, обаче. 6-часовата пауза важи за новородени, като поотрасне детето паузата се удължава.

# 89
  • Варна
Добро утро,

за кърменето - и двамата не съм ги кърмела през нощта. За две седмици "усвоиха" 3-часовите интервали през деня и 9-часов - през нощта.  Не казвам, че при всички деца трябва да е така. Просто на моите този режим допадна. Имайте предвид, че много рядко са се будили през нощта, и то не за да ядат. Сега като чета, явно съм имала наистина голям късмет с кърменето, защото никога не съм кърмила м/у 2-5ч. сутринта, (когато лактацията е най-силна), винаги съм кърмила през 3 часа точно и въпреки това нямах проблеми с кърменето. Кърмата ми не намаля и децата сучеха чудесно.

Сега смятам да послушам бебето и да видя какви са му предпочитанията. Ако спи спокойно цяла нощ, няма да го будя я!

Общи условия

Активация на акаунт