Отговори
# 90
съгласна съм със вас,но ако се събуди гладно през ноща аз няма да му давам вода я-ще си го кърмя естествено.то ще си покаже.но тя каза че вместо кърма нощем,да му давам вода.........само попитах за мнение.всеки ще си прецени по своето дете-акъли не искам и не давам-само питам Mr. Green.как сте днес мами?аз учудващо тази нощ спах добре и станах в 8.30ч.днес при нас е топло и мисля да направя една разходка по плажа.лек ден за сега и до после.

# 91
Здравейте, момичета!
Искам и аз да се включа, тъй като и аз чакам априлче. Честито на всички, да са ви живи и здрави малките слънчица. На мен докторът ми каза, че ще имам момиченце.  Laughing Laughing Laughing На 26.11.  съм на ФМ, така че ще видим ( надявам се) вече със сигурност

# 92
  • варна
При нас в родилното последното кърмене беше в 24ч,след това в 6 сутринта.Вкъщи я кърмих и в 3 през нощта,но само до 3 месец-след това сама се отказа от нощното хранене.
msbilt,моите майчинства се разминават с малко.Отпуска за гледане на дете до 2г.свършва на 15.02,а около 4.03 трябва да изляза в болничен преди раждане.Затова съм си прехвърлила майчинството на едната баба и се осигурявам на 1000лв.Иначе  прецакването е неизбежно!

# 93
tеdi_ip, я ми дообясни- бабата ви всъщност гледа ли мъничето и ходиш ли на работа сега значи? Едната наша баба е в болничен в момента, но е на бесрочен трудов договор, а другата е безработна, но не е регистрирана в бюро по труда или в някаква друга програма. Аз лично не мога да се доосигурявам, след като съм на държавна работа, така знам.

# 94
 djenkata,добре дошла Hug
аз започнах да пия нош па,защото тия втвърдявания на корема вече ме притесняват/от сутринта4,5 пъти/  Rolling Eyes  .ще пия три пъти по едно ,но не знам колко дни.

# 95
  • София
Здравейте Simple Smile

Lara1 опитай се да не се притесняваш (въпреки че май е неизбежно), защото нали знаеш че се отразява на мъничето. Искренно се надявам баба ти да се оправи и да нямаш повод да се разтройваш, много е мъчително... Стискам ти палци всичко да се оправи.

Аз пък за хемоглобина изобщо незнам, отдавна не са ми правили изследване на кървта, ама сега на 30-ти съм на консултация и предполагам че ще ми пусне изследвания.

За майчинството и за болничните и на мен ми е пълна каша и вече не си опитвям да разбера... смятам декември да си ходя на работа, ако всичко е наред и тогава ще разпитам счети. Тя е готина и се надявам да разбера за какво става въпрос.

djenkata Добре дошла Simple Smile Леко и безпроблемно бременеене:)

Аз отивам да правя торта, защото довечера сме на гости и пак ще пиша по-късно Simple Smile

# 96
  • варна
djenkata,добре дошла!
на мамите,които се притесняват за нещо-дано скоро се успокоите,защото наистина се отразява на бебо!
msbilt,нашите две баби работят.Аз прехвърлих майч.на майка ми,тя се е разбрала с шефката си да я води в майч.,но си работи.А Вики всъщност я гледа съседка,на която плащам.Аз съм ЕТ и трябваше или да си назнача управител/прокурист,за да ползвам отпуска,или да не получавам цялото майч.,затова минах на този вариант.Не съм много сигурна,но май имаш право на втори ТД и тогава ще се осигуряваш на колкото се разберете,а и ще си получаваш цялото майч.Така и осиг.ти доход ще се вдигне.

# 97
  • варна
Майч.може да се прехвърли на таткото или на баба,но трябва да са на ТД

# 98
  • Варна
Добре дошла djenkata!   bouquet Моля те кажи точно на коя дата ти е термина, за да те добавя в списъка от 1 стр.

КРИСИ - аз също започнах да получавам такива втвърдявания около 12-та г.с. Изпих почти една опаковка Магнерот и контракциите изчезнаха. Сега съм спряла Магнерота, но контракциите не се върнаха  Laughing Единствено сутрин като се събудя усещам корема малко по-твърд, но не както беше преди. Та идеята ми е, че повече ще ти помогне Магнерот или Магнерич, отколкото Но-шпа. Питай лекаря си. Освен това трябва да се пият много течности.

# 99
Майка ми също работи в държавната администрация, няма как да стане твоя "номер", tedi_ip, но ти все пак си ЕТ и е по-различно. Аз дотук вече загубих 3 месеца и нещо от осигурителния си доход, ще му мисля за по нататък. На 10 декември и без това трябва да се явя на работа, но ако и към този момент няма кой да гледа малката, ще мисля варианти за болничен или платен/неплатен отпуск.

# 100
  • Някъде на път....
djenkata, добре дошла!  Hug

# 101
  • варна
msbilt,съжалявам,че при теб не се получава Sad
На всички пожелавам весели почивни дни,въпреки дъждовното време!До понеделник!

# 102
Здравейте и то мен!
В този дъждовен ден как сте.
На мен днес хич не ми върви. От сутринта само проблеми. Малката едвам я приспах и то чак в 16 часа, какво ще прави цяла нощ незнам.
Проблема дойде от там, че излезнахме с нея на разходка с количката и си мислих, че ще я приспя /както правя обикновенно/ но познайте какво стана. Както си бутам бавничко количката и хоп едно колело се изтъркаля няпред и се спя на отсрещния тротоар. Ужас!
Немога да оставя количката на три гуми, за да не се преобърне с дъщеря ми, немога да взема, заащото вали. А бе какво да ви кажа. Не искам и да си помислям какво изживях, а как се прибрах на три гуми/колела не е за вярване. И в къщи няма никой, за         мой ужас точно днес мъжа ми го извикаха на работа, я той по принцип не работи в събота.
Но то така ми тръгна от сутринта.
Сега какво ще правя без количка. Поне 3 дни ще ми я държат в сервиза, който забележете за мой "късмет" днес не работи.
А малката е свикнала да заспива на обяд в количката, тя затова и не заспа на време.
Ще се гръмна!

# 103
pepa Наистина си имала лош ден ooooh! Дано поне остатъка му не ти е толкова черен  Peace
Момичета аз снощи към 20:30 май усетих бебо да рита Rolling Eyes не съм много сигурна,че е той,но усещането беше различно от всичко досега.Бях си сложила ръката на корема и два-три пръста в дясно от пъпа усетих някакво побутване-на два пъти Thinking но днес нищо.Четох,че бебето започва със слаби и нерешителни удари,но в последствие особено когато майката си почива легнала е най-активно newsm78 При мен нищо ново-пия си билковите хапчета и липовия чай-дозата ми е  2 литра на ден,но няма как трябва да ги отстраня тези песъчинки Wink

# 104
  • Русе
Здравейте момичета  Hug !!!
Да споделя с тези ,които не са запознати също като мен с въпроса за майчинствата,какво научих от други источници.Значи в първите 9 месеца се плащало 90% от това,на което се осигорява майката,а след това до навършване на 2 години на детето щяло да се плаща 190 лв.Мен например си ме осигоряват на минималната заплата,което означава,че аз през 2-те години майчинство ще си вземам все 190 лв.Поне така разбрах.Pepa_ilkova наистина си имала неприятен ден,дай Боже вечерта ти да го компенсира  Praynig .Лека вечр на всички   bouquet !!!

Общи условия

Активация на акаунт