Бебчетата ни по няколко грамчета, а през ЮНИ по три килограмчета!

• 16 013
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
С приятеля ми заедно направихме теста, майка ми знаеше, че се съмнявам... след първият преглед казах на всички близки хора ... Просто не обичам да лъжа... Пък и нямаше как, задават толкова много въпроси... за пушенето, пиенето, храната, ранното прибиране... Предпочитам да знаят и се надявам да ме пазят ако боледуват от шарки, грипове и др. вируси ...
Според мен е по-опасно е да си траеш от суеверие и да влезеш в контакт с болен ,който и не подозира колко е опасен за теб...
Но говоря за роднини и много близки приятели, както и колегите от офиса... За другите никога не е късно да научат...

Друг е въпроса, че моя приятел от радост беше разказвал и на непознати, че чакаме дете Crazy

# 226
Здравейте, мамчета! За казването, не че съм суеверна, но просто не сме казвали на никого почти. Знаят само родителите ни, казахме им след като видяхме сърчицето на бебчо. И шефката ми Simple Smile Аз на нея по принцип мислех да й кажа по-рано, защото смятам, че е редно да знае, но мислех да изчакам още няколко дни. Обаче... тя ме изненада Simple Smile Тя не е от софийския ни офис и по-рядко се виждаме. Миналата седмица беше тук и се бяхме разбрали сутринта да пием кафе преди работа. Аз тъкмо по път за работа се чудех - да кажа ли сега или да изчакам прегледа (той щеше да е след 2 дни). Обаче тя като ме видя и първата й реакция беше: Лелеее, Таничка, колко си напълняла! Да не си бременна?  Laughing  Истина си е, че съм качила килца и тя като не ме е виждала от август, логично й се струвам напълняла. Другите, с които се виждаме по-често, не обръщат внимание и не ме питат за бебе. Нямам никакво намерение да пазя тайната, ако някой друг ме попита, но ако не се случи мислим да изненадаме приятелите за Коледа  Joy

Лек петък на всички!!!

# 227
  • София
аз пък още не съм казала на много хора. знаят семействата ни и няколко приятелки. не искам да им казвам защото ще почнат да ме разпитват и да се държат с мене все едно съм болна. а аз съм само бременна в крайна сметка. но скоро ще им кажа.
незнам защо но има хора на които имам доверие и съм казала и такива на които не ми се иска да им казвам още.
но  е хубаво като някои приятелки знаят защото може да си споделяш с тях и е супер цзабавно.особено ако и те са бременни. вмера се видях с една такава и не спряхме да бърбориме цяла вечер....

# 228
Здравейте и от мен. Напоследък имам толкова работа, че докато изчета какво сте писали.......... и все не ми остава време да се включа.   bouquet

За дуфалака знам, че ако не дайства трябва първите дни да се увеличи дозата до 45мл., а после по 20-30мл. иначе е напълно бзвреден Hug

Някой ще препоръча ли доктар с 3D или 4D в София, мисля да отида другата седмица , но незнам къде? newsm78
така и не разбрах къде във форума има т.н. бял списък с доктори???

а вие как сте с осигуровките? внасяте ли си допълнително ? дали наистина майчинството ще остане десет месеца и половина и 90 % ?

засега чао от мен  newsm53

# 229
el_vi, аз сега отивам на преглед на 3D. Аз ще ходя в Фемина, ако искаш ми пиши на лични да ти дам координати. Може да отидеш при д-р Мазнейкова, д-р Марков (говоря за София). Чуват се мн добри неща за тях, че са специалисти в тази област - фетална морфология.
Утре ще разказвам!!!
Хайде стискайте палци всичко да е ОК!!!
А що се отнася за казването - аз съм казала от самото начало...Има едно бабино поверие, че ако мълчиш и не казваш и детето по-касно ще проговори. Други пък казват, че не се казва до края на третия месец - това е така, понеже до тогава има риск от помятане.
Но пожелавам на всички весели емоции особено на тези, които не са казали - дано всички да се зарадват, както вие! Hug
Чао за сега от мен

# 230
С приятеля ми заедно направихме теста, майка ми знаеше, че се съмнявам... след първият преглед казах на всички близки хора ... Просто не обичам да лъжа... Пък и нямаше как, задават толкова много въпроси... за пушенето, пиенето, храната, ранното прибиране... Предпочитам да знаят и се надявам да ме пазят ако боледуват от шарки, грипове и др. вируси ...
Според мен е по-опасно е да си траеш от суеверие и да влезеш в контакт с болен ,който и не подозира колко е опасен за теб...
Но говоря за роднини и много близки приятели, както и колегите от офиса... За другите никога не е късно да научат...

Друг е въпроса, че моя приятел от радост беше разказвал и на непознати, че чакаме дете Crazy

Eдно към едно! Все едно аз съм го писала, особено последното - мъжът ми започна да се хвали на всеки срещнат Simple Smile много ми е смешен! Wink

# 231
При първата ми бременност се похвалих още като видях точката сигурно за това сега принцесата ми е толкова бъбрива Grinning
Миналият септмеври отново видяхме точка и пак се хвалихме на поразия...за съжаление за кратко и после ми беше много гадно да обяснявам на всеки какво е станало...човек в такива моменти гледа бързо да го превъзмогне , а не да се връща назад.

Тази година след теста знаеха само най-близките ми хора още повече бях отишла много рано на лекар и ме изкарах с извънматочна след като не видяха нищо....хвалбите вече валят след като видяхме сърдечна дейност Laughing радвам се ,че шефа ми прие много добре новината така,че сега съм напълно спокойна.

Пожелавам на всички момичета тук едни прекрасни и безпроблемни 9 месеца!!!

# 232
  • Вече в моята си приказка...
Абе то, аз не че толкова съм суеверна, ама просто като ме питат хората "Как си?" отговарям просто "Добре", а не "бременна съм" - някак си не мога да подхвана темата.. иначе ако някой ме пита директно, естествено, че няма да отричам... Но май ще трябва вече да започна да се престрашавам  Simple Smile

Спокойно, след някой и друг месец няма защо да подхващаш темата - коремът ти вече ще я е подхванал  hahaha

С първата ми бременност още от първият ден на закъснението си направих тест. В къщи бяха майка ми и мъж ми /ха-ха, дори той изтича до аптеката, за да ми купи теста/. След положителния резултат им се похвалих естествено.
Сега с тази бременност също бързо си казах - първо на мъж ми и после по ред на номерата. Вече и в службата ми знаят.

Аз пък се чуствам толкова добре, че чак се притеснявам. Единственото, което издава за положението ми е порасналите и болезнени гърди. Иначе не съм наддала нито килограм, което е много, много добре /с първата ми бременност наддавах по 4 кг. на месец Embarassed/, нямам гадене, нямам запек, нямам и особено изострен апетит /ако не броим странната ми страст към лютичко, което иначе ненавиждах/. Нямам и "помръдване" в корема, за което писахте почти всички... Понякога се чудя докторът да не е в грешка newsm78
Шегувам се естествено - няма грешка, чухме и видяхме сърдечната дейност на бебо!

Сега се чудя кога пак да посетя гинеколога си. За последно май ходих преди 2 седмици, а резултатите от изследванията ми са готови. Дали пък в понеделник, вторник да не го посетя отново.
Вие след колко време пак сте на прегледи?

А и никой не отговори на въпроса ми по-долу - къде ще правите 3d видеозон /или както му е там името/ и колко струва това изследване? Ако може софийските момичета да се включат, че май ще се ориентирам към София за това изследване!

# 233
След положителния тест знаеше само съпругът ми,а след потвърждението на лекаря казахме на малкият,които беше толкова щастлив,че веднага съобщи новината на бабите.
Относно запека и аз не мога да се преборя с него.Вече си мислех че е дошъл периодът в които ще се чувствам добре,но уви.Радостта ми трая само няколко дни и сега отново се чувствам ужастно.Непрекъснато ми се гади и ми е много зле.
Пожелавам на всички в скоро време да се чувстваме добре -все пак наближават празници!

# 234
Jasena, стискам палци и ще чакам да разказваш утре.

Да пропуснах да кажа преди малко, че около мен почти всички  знаят още от началото, пък дано всичко да е наред. Трябваше да кажа и на работодателите за да имат повече време да ми намерят заместник и да си уредя въпроса с осигуровките, защото и за това нямахме много време...

Аз мисля, че каквото и да има да става то няма да стане защото съм казала newsm78, така че долу лошите мисли, горе главата и повече оптимизъм!!!

# 235
Добрутроооо!

Гледам пак сте подхванали темата за казването. Ние все още си траем.  smile3505

Никой не ме е питал "Бременна ли си" - аз и съм отслабнала, де, не знам как би им дошло на акъла. Единствено ми е кофти като се съберем с приятели че трябва да се правя че пийвам чаша вино, например, и се чудя как още никой не е забелязал че само го близвам 1-2 пъти... Кофти ми е и че на най-добрата ми приятелка не мога да кажа, пък с нея си се виждаме всеки уикенд и си пишем нон-стоп имейли и смс-и -- това ме кара да се чувствам все едно крия нещо. (То си е така, де  Whistling) А на колегите няма и да казвам - не им влиза в работата, като дойде времето, ще се досетят. Ще кажа само на пряката ми шефка, на баш-шефката на фирмата ми, и на една колежка с която сме близки.

Някак ми е странно иначе да обявя на всеослушание... Ама и все пак, ние сме 30-40 човека, к'во, няма да ги събера в конферентната зала, я? Като дойде времето ще си тръгне клюката  Mr. Green.

На бабите и дядото трябва да кажем по телефона защото няма да се прибираме в БГ за празниците  Sad. Но пък мислим точно по Коледа или Н.Г. да ги зарадваме. 

# 236
Здравейте и аз вече се записах на ЖК - направиха ми стандартните изледвания и видяхме бебчо на ехографа, беше невероятно преживявания, даже го видяхме как подскочи, съпруга ми беше страшно развълнуван, защото не ми вярваше, че наистина ще се види бебче на монитора, той все още си мислеше, че се вижда една точка, не очакваше, че бебчо ще е пораснал толкова много.

maristuta - ще те помоля да ми смениш датата на термина, защото сега след посещението при доки, ми казаха, че ще е 9 Юни, а пък аз какво съм смятала с калкулатора незнам, голямо объркване, как съм го сметнала това 18 Юни - направо не ми го побира акъла.  А и ако може да ми напишеш, че съм от Тетевен, незнам как се получило това объркване, аз не съм от София. Благодаря предварително.

bleu - отностно Дегана, ми казаха, че може да се пие от бременни, он не бива да се прекалява, аз понеже имах ужасно гадене и повръщане съм пила два пъти, но си призная не смея, предпочитам да не пия никакви хапчета.

Аз като разбрах, че съм бременна веднага казах на на най-близките, а и после като се наложи да вляза в болница за повръщането доста хора рабраха, абе да си призная не сме го крили, като ни попитат и си казваме.
Хайде приятна вечер на всички!!

# 237
     Здравейте и от мен. Много ми хареса темата и бих искала да ме включите във вашия отбор. Казвам се Даниела и съм от Варна. Термина ми е за 18 юни. Надявам се всичко да е наред. Прегръщам всички мами и им желая успех.

# 238
Здравейте мили мами!

Надниквам да ви пожелая леко бременеене! Наистина е много весело да имаш юнско човече - жизнено, усмихнато, мно-о-о-го бързо, любвеобвилно и любопитно... Ако прочетете по детските хороскопи /специално за повечето юнчета - близначетата/, пише почти същото и важи почти за всички, родени в този знак и месец - имам 2-годишен "пример" вкъщи  Grinning Кураж!

# 239
  • София/Севлиево
Здравейте отново.Надявам се,е всички се чувствате добре.Аз съм малко притеснена,защото ходих на лекар и след направени изследвания се установи, че имам "множество бактерии в урината и 4-5 leuk на поле", което може да значи проблеми с бъбреците Sad  И от 3 дни съм на антибиотик-Дуомокс 500.Пише, че е безвреден, но ...
Все пак се надявам,че всичко ще е наред.Днес лекарката ми каза,че съм по-добре...
Та това е зесага от мен.

Общи условия

Активация на акаунт