~::~ Ахлен уа сахлен фи л бейт ал араби ~::~ 43

• 18 019
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Amal.Manel,Thamine-мерси,наистина са сладки и ни даряват с много радост и щастие децата Heart Eyes
Манел-аз съм се интересувала(естествено!),но жененето за 2-ра и т.н.жена е според закона(шарията) и не може да се постави като условие.А подаръка за булката или Махр-а задължително се дава,според възможностите на съпруга:може да е 100 лв или 20лв,може и 1кг злато или пък сребро.Това е по закон,тя не може да се ,,отказва,,.
Иначе аз знам една,дето си вписа в договора,мъжът и да праща всеки месец на родителите и определена сума пари.
Хубаво е всички бъдещи булки да са осведомени по тия въпроси. Peace

# 211
Лили, един мюфтия от Египет ми показа договора.Условието беше, че ако съпругът вземе втора жена, дава развод на първата веднага, като й изплаща парите вписани по договор, а и къщата и ......По памет го цитирам .Така пишеше  Simple Smile
Махр-а, нямах предвид да се отказва, но може да иска символична сума, като мен  Laughing

# 212
bliznacite2004,имат 0 публикации ,но са почти всеки ден читатели на темичката ....
само аз ли съм ги забелязала  newsm78

# 213
Да ти кажа честно виждала съм и точно така формулирано, че мъжът се отказва да има втора жена. Но колко ще издържи един такъв договор в шериатски съд, ако изобщо стигне до там ... Whistling Какъв е смисълът да стига до съд, ако той е решил, че иска друга жена .

# 214
мда, никакви договори нямат сила, ако мъжа реши , 4е иска друга жена. Аз от толкова оплакване забравих да кажа новината, идвам сутринта на  работа (в 11. 40  Embarassed) и гледам линейка, а то една от бежанките родила. Не се стигнало даже до болница. Лекаря знаел арабски Simple Smile И тя за 20мин си родила момченце( 1ва рожба) без никакви затруднения.   bouquet
за 1 месец ни се родиха 3 бебета:), автоматично с бг гражданство

# 215
  • по пътеката
кате,ти къде работиш?  newsm78страхотни новини днес! Hug едни ходещи кра4ета и едни току размърдали се на бял свят!  bouquet  bouquet  bouquet
 даааааа! какво нещо е животът! 4удо!  Thinking
много интересни теми4ки сте захванали #Crazy, кате слушай каките, те са с опит! къде за4езна крисито!  newsm78ей, да не се уплаши ooooh!!

# 216
  • In a surreal moment!
здравейте
еее , че браво бе Кате - то хубаво , нека се раждат българчета , няма лошо -
като искат да са едни от нас - да целуват флага и баста - аз съм за тая метода
ма кой ли ме пита ...
а ти си във взривоопасна ситуация - много си им насъбрала - не така , не е здравословно
остави ги - важно е чувството между вас - ще го разбереш , но ще се изхабиш , от туй ми се иска да те предпазя
много работа имам , ама като се разбъбрали тъй приятно .... ставам , че месото мене чака ...
Лилия - мислено нацелувах копитцата на девойката , здрави и силни да тропкат- дай боже !
Мъчно ми е за Дани - душе дано сте ок !
После пак ще ви надзърна ...

# 217
Брей,Манел-хитра тая жена с договора,в Египет всичко е възможно,щом по телевизията един шейх(муфти) се изказа,че да взимаш заем с интерест не е харам NaughtyЗначи мен ме преметнаха тия от Дубайският съд. Close
Да ви кажа,вече по-филосовски гледам на нещата за 4-те жени.Ще ви дам пример:арабин,женен за рускиня вече 5-6 год,нямат си деца,охладняха им отношенията и решиха,че няма да се развеждат-той ще си вземе друга жена,но продължава да се грижи за първата:плаща и наема(голям апартамент в центъра),купи и кола,издържа я.Тя е много добра muslim и ако се разведе,трябва да се прибере в Русия,там познайте как ще си намери работа,сираче е,няма жилище,забражда се...Сега живее добре.
Та щом Господ е разрешил(но не и Подтикващ)мъжете да се женят за повече от една,значи е в наша полза.
Хариет-потребителките надушиха дебата и четат Simple Smile
Thamine-да е жив и здрав бебока,хубаво е,че им дават БГ паспорти,че българите съвсем оредяхме като нация.
Аз инсталирам хардуеър и се облъчих цял ден пред компа Sad

# 218
ми доколкото знам дори пророка препоръчва, ако е възможно да не се стига до втора жена, щото парите може да им разделиш по равно, но не и сърцето. Абе кой ти гледа.... Християнин, мюсюлманин, няма гаранция че някога няма да се озовеш с колежка #2gunfire

# 219
Тук в Бг познавам едно момче/арабин/ женен за две българки /религиозен брак само/, много им е сложна историята, кофти стечение на обстоятелствата  Confused.Но те и двете са приели нещата твърде философски и си живеят нормално, в много добри отношения са помежду си .Има си всяка апартамент, ходят си заедно по магазините, .....финансово са  о.к.
Що се отнася до това дали са вярващи жените /muslim/, не, и двете .Мъжът и той е на мнението , че щом е в Бг няма смисъл да спазва изискванията на исляма  Rolling Eyes

# 220
  • по пътеката
кате, това за колежката  е супер израз за деня! Laughing

# 221
абе то виж на къде върви света, като отворя някой форум и само за тройки и 4етворки говорят и колко бройки и т.н.  Та нищо 4удно да си живее момчето и с двенки, щом тях ги устройва.
преди си мислех, че българите като имат любовница, я крият, ама леле, направо ми се повръща. Нещо много са ми изостанали разбиранията Simple Smile хи хи, то моя и затова си ме обича де. Хубаво си е походил с момичета тук, та е видял за какво става въпрос,а аз такава една, даже ме е срам с непознати да говоря, ама откакто работя по-общителна станах:)

# 222
Ахмедчо даже не вярваше че съм българка, ама той не е виновен , така е му е казано, че сме най-долни. Като идвал да учи в БГ и негов роднина му подарил книга "какво трябва да знаем за секса", а що не му я е подарил преди това, представям си само какви указания му е дал Twisted Evil Ама от друга страна като се сетя какви момичета има....то мъжете не са виновни. Дори момичето покрай което се запознахме, си търсеше само араби за гаджета, щото нали по-платежоспособни... Embarassed

# 223
Ииии-това с колежката и мен ме изкефи,детето пита защо се смея Laughing
Тоя дето ги върти двете дано се осъзнае и Аллах да го насочи към правия път,никога не е късно.Примера на мъжа относно религията е много важен както за децата(особено момченцата) така и за жената.Ако съпругат не пости,не се моли и е muslim само по име,не може да се очаква,че съпругите с други религии ще прояват интерес към Исляма.Има и изклИУчения.
Tahmine-и мен ме отвърщават тия работи и това,,освободено,,мислене,Шейтана добре си върши работата,а те се мислят за много модерни и демократични.Лично мнение.

# 224
мда. Аз много отдавна харесвам исляма като идея, някак си по-въздействащ е, има по-голяма сила. Аз дето не съм мюсюлманка и на арабски знам 20 думи, като слушам прочит на Корана и цялата настръхвам.
Иначе съм кръстена, зашото както се изрази татко, такава е българската традиция, да се знае че сме българи:) А той милия така мразеше църквата и поповете, вика как да вярвам, като свещенника на задушница събира от гробищата храна и храни прасето си, а не го раздава на бедните примерно. И друг един много ярък случай, кръстихме децата на наши роднини и на обяда поканихме и попа, беше по време на пости, ама ние нали не спазваме и печено прасенце, а той (попа) вика, аааа то се пости само до обяд и се наяде хубавичко:)))

Общи условия

Активация на акаунт